Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αναγκαία η επέκταση του VTS

Aνασχεδιάζεται από τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος η επέκταση του Συστήματος Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS), η oποία παρέμενε θαμμένη στα συρτάρια του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η επέκτασή του θεωρείται σήμερα κάτι περισσότερο από αναγκαία και επείγουσα από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς την ίδια ώρα η Τουρκία ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς ώστε σε δύο χρόνια να έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία ένα αντίστοιχο υπερσύγχρονο σύστημα.
Η ανάπτυξη του Συστήματος Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας ξεκίνησε το 1999 και στο πρώτο του στάδιο η χρηματοδότηση της επένδυσης είχε καλυφθεί από το Β' ΚΠΣ ενώ το VTS είχε εγκατασταθεί με μεγάλο μέρος του Ιονίου, τον Πειραιά και τα άλλα μεγάλα λιμάνια της Aττικής.
Το δεύτερο στάδιο του έργου που είχε μελετηθεί το 2000 και επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από τον Γ' ΚΠΣ θα κάλυπτε το μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου με τη δημιουργία σταθμών σε 15 περιοχές, όμως τελικά στο σύστημα δεν έγινε καμία νέα προσθήκη.

Εκτός από τον ανασχεδιασμό του VTS το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σήμερα και στη διαδικασία εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για τη χρηματοδότησή του.

1 σχόλιο:

στ@βεντο είπε...

"Όλο λέω πως θα φύγω μα ποτέ δεν ξεκινώ" όπως λέει και ένα παλιό τραγούδι.

Τώρα θα ανασχεδιάσουν το VTS ;;

Τώρα που μας στρίμωξαν από παντού οι καλοί μας γείτονες ;

Ξεκίνησε το 1999 φτάσαμε 2010 !!!

Β΄ΚΠΣ - Γ΄ΚΠΣ και δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Αλήθεια τι απέγιναν οι απόφοιτοι του σχολείου VTMIS ; 6 μήνες εκπαιδεύονταν που να βρίσκονται άραγε ;

Βέβαια και το VTS να ανασχεδιάσουν πρέπει να κάνουν κάτι και με τα πλωτά. Ξέρουμε και εκεί τι κατάσταση επικρατεί.