Σάββατο 29 Μαΐου 2010

1453---2010---557 Χρόνια μετά...

Χθές (Παρασκευή 28/5/2010), η ΕΤ3 έδειξε ένα ρωσικό ντοκυμαντέρ σχετικά με τη σταδιακή διάβρωση και τελική πτώση του Βυζαντίου.

Όσοι το είδαν θα ανατρίχιασαν, όπως κι εγώ, από τις ομοιότητες ανάμεσα στο τότε και το σήμερα. Αναφέρω επιγραμματικά όσα θυμάμαι:

- Διαπλοκή
- Ηθική διάβρωση
- Υπέρμετρη και ανάλγητη αύξηση φορολογίας
- Αποστασιοποίηση της ηγεσίας από το λαό
- Υπογεννητικότητα
- Αντικατάσταση του χριστιανικού πληθυσμού με αλλόθρησκους που δεν ενσωματώνονταν στη βυζαντινή αυτοκρατορία.
- Αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού
- Οι πλούσιοι δεν έδειχναν καμία διάθεση να βοηθήσουν. Ζούσαν στον κόσμο τους. Πολλοί μάλιστα από αυτούς αποκεφαλίστηκαν από το Μωάμεθ μετά την πτώση της Πόλης, λόγω της αηδίας που του προκάλεσαν οι απαντήσεις τους, στο γιατί δε διέθεσαν τα χρήματά τους για να βοηθήσουν το κράτος τους.

Ο λαός τότε διχασμένος σε "Ενωτικούς-Ανθενωτικούς"
Σήμερα σε "Δ.Ν.Τ.κούς-ΑντιΔ.Ν.Τ.κούς"

Οι τότε "πατρίκιοι" κρυμμένοι για 10ετίες, στο "μοναχισμό" για να μην πολεμήσουν...Οι σημερινοί για 10ετίες κρυμμένοι πίσω από "κεκτημένα" προνόμια και "σάπιες" νοοτροπίες...

Τα "μεγάλα τζάκια" εκμεταλλεύονταν το λαό από κάθε πλευρά, όπως και σήμερα που ενώ η χώρα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, συνεχίζουν την ασύστολη κερδοσκοπία...

Οι ηγεσίες αναζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια απ έξω, αλλά πάντα προσπαθώντας να μην το φανερώνουν και προκαλούν το αίσθημα του "ξεπουλήματος" στον όχλο, τον οποίο επηρέαζαν οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι και λαϊκιστές από τα μεγάλα τζάκια...

Ακόμη και οι λίγοι "Παλαιολόγοι" αποφασισμένοι να πεθάνουν, σήμερα έχουν εκλείψει...Αλήθεια, αν ο Παλαιολόγος τότε, συμφωνούσε τελικά με τη Σύνοδο της Φεράρας και τα "πρωτεία" του Πάπα και έσωζε την Πόλη, θα ήταν ο δοξασμένος "μαρμαρωμένος" ή άλλος ένας "παραβάτης"...??? 

Η χώρα τελικά θα τα βγάλει πέρα, ή θα βρεθούν πάλι κάποιοι που θα ανοίξουν "Κερκόπορτες", από προσωπικό ή και κομματικό συμφέρον...???Θα βρεθεί κάποιος ή κάποιοι να δώσουν ένα όραμα, έναν "Μαρμαρωμένο Βασιλιά", σ αυτόν το λαό που παγιδεύτηκε σε νοοτροπίες 10ετιών...???

Μας λένε την πραγματικότητα οι ξένοι φίλοι μας, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πέσει,γιατί θα κινδυνεύσει όλη η Ευρώπη, όπως τότε, ή απλά είναι "μεγάλα λόγια" και κατα βάθος πια δεν μας έχουν καμιά ανάγκη, ούτε θα κινδυνεύσουν καθόλου με την "πτώση" μας...Αν και είμαστε στην ίδια "οικογένεια", όπως και τότε (Χριστιανισμός)...???

Τελικά καμιά διαφορά με το τότε υπάρχει σήμερα, ικανή να μας "σώσει"...Ή θα προτιμήσουμε να παραδοθούμε στον "Πορθητή", για να πάρουμε τα "προνόμιά" του...???
πηγη Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: