Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Διπλωματούχοι Εμπορικού Ναυτικού. Η Βάση & ο Κορμός του Λ.Σ

Φίλοι Καπετανόπουλα, Μηχανικοί, Μαρκόνηδες.
Μην θορυβείστε με συμπλεγματικά άτομα που δυστυχώς βρίσκουμε σε κάθε κοινωνικό περίγυρο, ομάδα, σύνολο.
Οι εξ εμποροπλοιάρχων, μηχανικών & κάποτε ασυρματιστών, έχουν αποδείξει τόσα χρόνια στο Λ.Σ, ακτοφυλακή ή όπως το θέλει ο καθένας, ότι αυτοί είναι τα μάχιμα κομμάτια του πάζλ & αποτελούν τον πολιορκιτικό κριό του Σώματος. Με αυτούς επανδρώνονται τα πλωτά, τα εναέρια & όλα τα επιχειρησιακά μέσα. Αυτοί, στις περισσότερες σχολές (Αξκών, Υπξκών & Λ/Φ), αποφοιτούν μέσα στις πρώτες πεντάδες, παρά τα εξάρια του απολυτηρίου τους!!!!
Ναι, συμφωνούμε ότι δυστυχώς η εκπαίδευση σήμερα υπολείπεται εκείνης των περασμένων ετών & το αναγνωρίζουν πολλοί. Η πρακτική εκπαίδευση απέχει εκείνης που θα επιθυμούσαμε, ως μαθητευόμενοι ή ως δάσκαλοι. Όμως δεν παύουν, τα μάχιμα κομμάτια του μωσαϊκού (όπως είναι το Λ.Σ), να κάνουν περήφανους Ηγεσίες & κοινωνία με την δράση, τις επιτυχίες & τα αποτελέσματα τους. Είναι τα παιδιά, κυρίως μικρομεσαίων οικογενειών, που έβγαλαν το πρώτο τους ψωμί μέσα στη λαμαρίνα, δίπλα στα καζάνια, μέσα στην αμφιβολία του τι σε προσμένει αύριο. Με βράδυα που δεν κοιμόσουν από το μπότζι, με μέρες που το πούσι δεν σ'αφηνε να δείς τη πλώρη του καραβιού & όχι σε γραφείο με μπρούτζινες επιγραφές & σχολές πού η παρουσία σου δεν ήταν πάντοτε απαραίτητη.
Αγνοήστε τους φίλοι μας, προσπεράστε τους, με την αξιοπρέπεια, το ήθος & τα έργα σας.

Υ.Γ Δεν απευθυνόμαστε σε κανΈνα Απλά μικρό...πολύ μικρό...Λιμενικό του Ν.2190/94 και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις ..... είναι εντελώς συμπτωματική

--
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ...
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΗ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ...ΑΠΛΑ ..ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΝ - Υ/Ξ - ΣΝΔ .ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ .....ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ....
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ
1.ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ......ΚΑΙ
2.ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ...ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.............
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ..........

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το άρθρο του "Exantas" για τους διπλωματούχους του εμπορικού ναυτικού.
Διάφανο, καθάριο, αντικατοπτρίζει το γνήσιο ενδιαφέρον του για τους ένστολους της αφρογάλανης πατρίδας μας, την περηφάνια, την εκτίμηση, την αναγνώριση και εμψύχωση του ρωμιού καπετάνιου προς τα καπετανόπουλα του μόχθου και όχι του κέρδους.

Αναγνώστρια Πανεπιστημιακή