Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

"'Εφυγε" ο πρώην Λιμενάρχης Πατρών, Βασίλης Κάντας

Έφυγε στις 13/05 το βράδυ από τη ζωή, σε ηλικία 58 χρονών, ο πρώην Λιμενάρχης Πατρών Βασίλης Κάντας, οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Βασίλης Κάντας γεννήθηκε το 1952 στην Πάτρα. Ήταν τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα το οποίο και υπηρέτησε για 25 χρόνια. Διετέλεσε επί σειρά ετών εκπρόσωπος Τύπου του Υ.Ε.Ν και υπήρξε στενός συνεργάτης των υπουργών Σ. Αλεξανδρή, Ε. Γιαννόπουλου και Γ. Κατσιφάρα. Συμμετείχε σε δεκάδες αποστολές του Υ.Ε.Ν στο εξωτερικό και για 3 χρόνια υπηρέτησε ως προξενικός Λιμενάρχης της Αμβέρσας. Διετέλεσε κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Κερκύρας καθώς και Επιεωρητής Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων με έδρα την Πάτρα.
Υπήρξε τακτικός χρονογράφος στο περιοδικό ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ και ηταν σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό SHIPPING NEWS.
Ασχολούμενος με την λογοτεχνία είχε αναλύσει το εργο των ποιητών Οδυσσέα Ελύτη και Ν. Καβαδία ενώ τα έργα του " Ενα ποτήρι Θάλασσα " και " Ονείρου Θάλασσα" έχουν παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά , στο Βεάκειο και στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας .
Συγγραφέας των ιστορικών δοκιμίων " Μακεδονία Μύθοι και Πραγματικότητα" και " Κραυγές στο Αιγαίο" .
Το τελευταίο του θεατρικό έργο ' Ξεκινάμε πάμε μακριά " ανέβηκε το καλοκαίρι του 2008 σε σκηνοθεσία Σ. Χουβαρδά με μεγάλη επιτυχία στο πολυχώρο Πολιτεία .
Ήταν παντρεμένος με την Ιουλία Τσουμάνη και είχαν ακοκτήσει 3 παιδιά.
Σήμερα κηδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: