Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πληρώματα Π.Λ.Σ. - Π.Λ.Σ. και η τραγελαφική κατάσταση που έχουν περιέλθει

Ηράκλειο, 26-05-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβεί στις παρακάτω επισημάνσεις - διαπιστώσεις - καταγγελίες και τις απίστευτα απαράδεκτες συνθήκες όπου απαιτούνται και καλούνται πλέον να εργασθούν σε αυτό το εξέχον κομμάτι του Λ.Σ. τα πληρώματα μαζί με τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας .

Η αιχμή δόρατος των Υπηρεσιών που προσφέρει το Λ.Σ. βρίσκεται στη θάλασσα . Είναι τα Πλωτά Επιχειρησιακά Μέσα παντός τύπου με τα πληρώματα τους . Εκεί φαίνεται η παραγωγικότητα , τα αντανακλαστικά και η ποιότητα των Υπηρεσιών που πρέπει και μπορεί να προσφέρει η εκάστοτε Περιφερειακή και όχι μόνο Υπηρεσία δηλαδή το Κράτος . Παράλληλα κρίνεται η αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στην Κοινωνία.

Δυστυχώς "Όλοι μα Όλοι μηδενός εξαιρουμένου" απαξιώνουν το κυριότερο και πιο ενεργό κομμάτι του Λ.Σ. που είναι τα πληρώματα των Π.Λ.Σ. και τα Π.Λ.Σ.

Η κατηγορία αυτή του προσωπικού είναι η πιο αδικημένη γιατί:

Δουλεύουν χωρίς ωράριο μέρα - νύχτα - αργίες γιατί κάθε σκάφος έχει μόνο ένα πλήρωμα αντί για τρία όπως ορίζει ο νόμος.
Μετακινούνται με αποσπάσεις συνεχώς για να καλύπτει ο ένας την άδεια του άλλου ή την ανεπάρκεια προσωπικού Πανελλαδικά όπου φτάσαμε στο σημείο οι μισές και παραπάνω αποσπάσεις να μην καλύπτονται με οδοιπορικά , με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα ο εκάστοτε οικογενειακός προϋπολογισμός , και όχι μόνο αυτό , αλλά να εξοφλούνται με καθυστέρηση άνω των τριών ετών.
Αποζημιώνονται ως κίνητρο , με ελάχιστες μέρες εκτός έδρας μηνιαίως τα τελευταία 11 χρόνια και με τον Ν. 3833/15-03-2010 "Προστασία της Εθνικής Οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της Δημοσιονομικής Κρίσης" αυτό το πενιχρό επίδομα στην κυριολεξία καταργείται.
Εργάζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες χειμώνα - καλοκαίρι, εκτεθειμένοι σε όλους τους καιρούς και τους κινδύνους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης είναι γνωστή η τραγελαφική κατάσταση που έχει περιέλθει σχεδόν το 80% του στόλου Λ.Σ. με ανεπάρκεια εξοπλισμού , ελλιπής συντήρηση Π.Λ.Σ. κ.λ.π.
Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠτΠ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανωτέρω κατηγορία εργαζομένων όπως:

Προσλήψεις ειδικοτήτων Κυβερνητών και Μηχανικών για την πλήρη στελέχωση των Π.Λ.Σ.
Ειδικό επίδομα εργασίας στα Π.Λ.Σ. ικανού ποσού .
Αύξηση των μηνιαίων ημερών εκτός έδρας σε όλες τις κατηγορίες Π.Λ.Σ.
Επιτέλους την ενεργοποίηση κονδυλίων για χορηγία ιματισμού - ρουχισμού στα πληρώματα Π.Λ.Σ. που τόσα χρόνια οι παροχές είναι μηδενικές .
Επιτέλους την ενεργοποίηση κονδυλίων για την σωστή και προβλεπόμενη συντήρηση των Π.Λ.Σ. για ευνόητους λόγους φυσικά .
Συνεχής εκπαίδευση πληρωμάτων και χορήγηση κατάλληλου επιχειρησιακού εξοπλισμού.
Τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που μπορεί και πρέπει να κάνει η Πολιτεία , το Κράτος για ανθρώπους που δίνουν και τα τελευταία ψυχικά τους αποθέματα, για την ασφάλεια των πολιτών και κατ' επέκταση της Χώρας.

Το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

jim είπε...

Ωραίος κ. πρόεδρε…. Βλέπω ανήκετε και σε άλλη κατηγορία προσωπικού την πιο ‘’αδικημένη’’ ενώ το υπόλοιπο προσωπικό δεν πάει αποσπάσεις …δεν περιμένει τα οδοιπορικά του…. δεν θέλει στολές ……. Μόνο εσύ εργάζεσαι πρόεδρε μας …. Το πότε ακριβώς δεν ξέρουμε …αλλά είσαι δικαιολογημένος έχεις να βγάλεις αυτές τις φοβερές ανακοινώσεις
Μετά την προηγούμενη ανακοίνωση σας (http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/2010/05/blog-post_7160.html) όπου δίνετε συγχαρητήρια στους εαυτούς σας γενικά και αόριστα χωρίς να μας λέτε και μας τι επιτυχίες παινεύατε συνεχίζεται και προκαλείται ... όλα για πάρτη σας… αλλά Απρίλης, Μάης, κοντά ειν' το θέρος (εκλογές)…!!!!!!!!!!