Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Συλλήψεις λαθρομεταναστών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα

Συνελήφθη, χθες στις 19.00, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 30χρονος αλλοδαπός οδηγός ημιφορτηγού οχήματος διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα, πέντε αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ημιφορτηγό κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες στις 16.40, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 24χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη, χθες στις 21.40, στο ίδιο λιμάνι, 19χρονος αλλοδαπός, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο οποίος εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος στο φορτίο (χαρτοκιβώτια από καρπούζια) ενός φορτηγού οχήματος (ψυγείο), χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: