Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τίμησαν τον Αρχ/ρχο Λ.Σ. ΤΣΙΑΔΗ Δημήτριο

Τον αρχιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Λιμενάρχη Πειραιά Δημήτρη Τσιαδή, τίμησαν, ο Σύλλογος Κεραμούσων Αττικής, ο τοπικός Σύλλογος, ο Λιμενάρχης Χίου και η γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου, ως πρόεδρος της Πινακοθήκης Θαλασσογραφίας Οινουσσών.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Συργιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι...είναι ιδιαίτερη τιμή για μας τους Κεραμούσους, που ένα τέκνο του χωριού μας είχε την εξέλιξη του Δημήτρη Τσιαδή.
Στη συνέχεια η κ. Παπακωνσταντίνου στην ομιλία της, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
"Συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε ένα ξεχωριστό τέκνο του Κεράμου. Η χαρά για το συμπατριώτη μας δεν είναι απλά ότι ένας νέος έφτασε τόσο ψηλά, αλλά ότι η Χίος μας δε σταμάτησε να γεννά σπουδαίους ανθρώπους.
Αν κάνουμε μια μικρή αναδρομή στους αιώνες που πέρασαν θα συναντήσουμε μεγάλα ονόματα, που δόξασαν όχι μόνο τη Χίο, αλλά και την Ελλάδα.
Πρώτος ο αοιδός Όμηρος, ο οποίος έζησε όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρχαίοι συγγραφείς στα Ιερά χώματα της Χίου και μάλιστα στα βορειόχωρα και συγκεκριμένα στη Βολισσό.
Το τιμώμενο πρόσωπο χαρακτηρίζει το ήθος και η αξιοπρέπεια. Η ανέλιξή του δεν οφείλεται μόνο στη μελέτη και στις γνώσεις, αλλά κυρίως στις χριστιανικές αρχές που έλαβε από την οικογένειά του".
Ο Δημήτρης Τσιαδής αφού ευχαρίστησε για τις τιμές που του έγιναν, μεταξύ άλλων είπε:
" Η καταξίωση δεν είναι μόνο προϊόν γνώσης, αλλά αρχών και αξιών που αποκτάς στα πρώτα βήματα της ζωή σου.
Ευχαριστώ τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, που δεν είναι πλέον κοντά μας.
Ευχαριστώ όλους όσους παρευρίσκονται σήμερα εδώ, την κ. Παπακωνσταντίνου και δύο ανθρώπους που θεωρώ ιδιαίτερα οικείους. Το νέο Λιμενάρχη Χίου, αντιπλοίαρχο Γιώργο Σκανδάλη, με τον οποίο συμβαδίσαμε πολλά χρόνια και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρη Κοκκινάκη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, από τη Νομαρχία Χίου οι, Νίκος Μαρτάκης και ο κ. Τσούνης, ο Λιμενάρχης Χίου Γιώργος Σκανδάλης, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, ο διευθυντής του γραφείου του βουλευτή Κωστή Μουσουρούλη, Χρήστος Καραχάλιος, ο Δήμαρχος Ομηρούπολης,ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Ξυδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: