Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

email προς  ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Ο Πάγκαλος πρέπει να έχει κόμπλεξ με τους στρατιωτικούς (δεν ξέρω τους λόγους αλλά υποπτεύουμε ότι λόγω του παππού του πιθανόν να πιέστηκε να μπεί σε στρατιωτική σχολή και από τότε έχει κομπλεξαριστεί?)
Αλιώς πως να εξηγήσει κανείς αυτή τη παράλογη δήλωση, αλλά και κάποια παλιότερη που -ούτε λίγο ούτε πολύ- είπε ότι ένας διπλωμάτης αντισταθμίζεται -δεν θυμάμαι με πόσους - στρατιωτικούς !!!

Διαπίστωση- 1
Ο Πάγκαλος ξέρει από διεθνή διπλωματική ιστορία λιγότερα από όσα γνωρίζει ένας φοιτητής που σπουδάζει "πολιτικές επιστήμες". Εάν γνώριζε δεν θα έλεγε αυτά που είπε σε σχέση με τους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς.
Διαπίστωση-2
Ο Πάγκαλος δεν πρόσφερε τίποτα στη εξωτερική πολιτική της Χώρας τα χρόνια της Υπουργείας του. Ακόμα και στις Δημόσιες Σχέσεις τα έκανε θάλασσα. Ποιος δε θυμάται τη δήλωση του: " η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος" για να αρχίσει αμέσως μετά τις κολοτούμπες, προκειμένου να τη μαζέψει!!!! (Γελοιο θέμα, για χοντρό άνθρωπο!!!)
Επίσης ποιος δεν θυμάται τον Πάγκαλο για την αρχική έντονη καταδίκη του Σχεδίου Ανάν για την επανένωση της Κύπρου και μετέπειτα τη φανατική υποστήριξή του? (και άλλη κολοτούμπα!!! Ανεξάρτητα από τις θέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας για την ορθότητα ή μη του Σχεδίου Ανάν, ο Πάγκαλος και πάλι μας κατέπληξε με τις πολιτικές κολοτούμπες του και τις σταθερές πολιτικές εκτιμήσεις του....
Ποιος δεν θυμάται τους καταστροφικούς χειρισμούς του, το Φεβρουάριο του 1999, στην υπόθεση Οτσαλάν, του Κούρδου ηγέτη που κατέφυγε στην Ελλάδα και φυγαδεύτηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Κένυα, όπου και συνελήφθη καθοδόν προς το αεροδρόμιο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και παραδόθηκε στις αναμένουσες εκεί τουρκικές αρχές.

Διαπίστωση-3: Το ύφος και το ήθος του Πάγκαλου.
Ποιος δεν θυμάται τις δηλώσεις του όταν έχασε την αυτοκρατορία του στο υπουργείο εξωτερικών από Γ. Παπανδρέου? Σας τη θυμίζω για να θαυμάσετε το ήθος και το ύφος του Ανδρός : «στους διαδρόμους του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε αγγλικά»
Ποιος δεν θυμάται τη δήλωσε του όταν τον απέλυσε ο Σημίτης από το Υπουργείο Πολιτισμού (Τον Απρίλιο 2000 ορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού, και διατήρησε το αξίωμα ως τον Νοέμβριο 2000) Σας τη θυμίζω:" μετά το 2000 καταστράφηκε η χώρα"

Σε ότι αφορά τη δήλωση για το "αντιπαραγωγικό των στρατιωτικών " θα κάνω τα ακόλουθα σχόλια:

Σχόλιο-1: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος ο Θ. Πάγκαλος πέταξε με super puma από την Ελευσίνα ως το εξοχικό του στη Τζιά και από κει στην Τήνο για να εκπροσωπήσει της Κυβέρνηση στους εορτασμούς (του 15 Αύγουστου) και ύστερα το ίδιο απόγευμα επέστρεψε με το ίδιο ελικόπτερο στην Ελευσίνα. (Βλ. http://www.hbnews.gr/permalink/42590.html )
Άρα ποιος είναι αντιπαραγωγικός και αντιοικονομικός??

Σχόλιο-2:

Να θυμήσουμε στο Πάγκαλο, ότι οι στρατιωτικοί:
Διαχειρίζονται και φροντίζουν για τη συντήρηση και την καλή κατάσταση υλικού και εξοπλισμού πολλών χιλιάδων αλλά και εκατομμυρίων ευρώ (πχ αεροσκάφη, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα οχήματα, πολεμικά πλοία,...κλπ...)
Φροντίζουν για την στρατιωτική εκπάιδευση και τη διατήρηση σε άριστη κατάσταση του έμψυχου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων (ώρες και ώρες ασκήσεων, φυλάξεις, πορείες, διανυκτερεύσεις σε σκηνάκια,περιπολίες με πάρα πολλά μποφώρ στη θάλασσα, κλπ και αυτά σε αργίες, νύκτες, κλπ...)
Συνδράμουν την πολιτεία στην αντιμετώπιση θεομηνιών, πυρκαγιών, κλπ
Συνδράμουν την Πολιτεία στη Υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα των ελλήνων (αεροδιακομιδές, συμμετοχή σε έκτακτα περιστατικά , όπως η συμβολή των στρατιωτικών κτηνιάτρων στη αντιμετώπιση της νόσου των τρελών αγελάδων, η συνδρομή των στρατιωτικών γιατρών στη ιατρική φροντίδα των νησιών του αιγαίου, κλπ)
Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της άμυνας των νέων και του στρατεύματος απέναντι στα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, με διαλέξεις, συζητήσεις, κλπ..
Συνδρομή του έργου του Υπουργείου Εξωτερικών και της Χώρας γενικότερα με την στελέχωση των πρεσβειών αλλά και του ΝΑΤΟ κλπ με στρατιωτικούς.
Την εκπροσώπηση της Χώρας σε ειρηνευτικές αποστολές στα πλαίσια του ΟΗΕ, κλπ
Αυτά θυμήθηκα στα γρήγορα.

Μήπως κάποιος άλλος κλάδος κάνει περισσότερα?? Εάν ΝΑΙ μπορεί ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος να μας τον υποδείξει?


Δεν υπάρχουν σχόλια: