Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«Υπό απειλή η ελληνική σημαία στα πλοία»

Η ελληνική σημαία (στα πλοία) είναι σήμερα υπό απειλή, ανέφερε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (Committee), Επαμεινώνδας Εμπειρίκος, με την ευκαιρία της βράβευσής του ως ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς από την Lloyds List. Ο κ. Εμπειρίκος, στην ομιλία του σημείωσε ότι η απειλή αυτή προέρχεται από τη διάλυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τη διάχυση των αρμοδιοτήτων του ανάμεσα σε τρία υπουργεία καθώς και τη διάσπαση του Λιμενικού Σώματος, γεγονότα που έχουν προκαλέσει δυσλειτουργίες.
Η αξία
Είμαι βέβαιος, συνέχισε ο ίδιος, ότι όλοι αναγνωρίζουμε την αξία της ελληνικής σημαίας διότι στα πλοία της εκπαιδεύονται οι Ελληνες ναυτικοί που τα επανδρώνουν, αλλά και εκείνοι που στη συνέχεια στελεχώνουν τα ναυτιλιακά γραφεία.Σύμφωνα με τον κ. Εμπειρίκο, χωρίς ένα σημαντικό αριθμό πλοίων στην ελληνική σημαία, ώστε να δημιουργηθούν όλοι αυτοί οι αξιωματικοί που είναι απαραίτητοι, η ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας μας, εν καιρώ, θα χάσει τον ελληνικό χαρακτήρα της και την ταυτότητά της. Τέλος ο πρώην πρόεδρος του Committee εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τόσο η Επιτροπή όσο και η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα συνεχίσουν να προσπαθούν για την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην αρχική του μορφή με το Λιμενικό Σώμα αναπόσπαστο κομμάτι του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

simfono me ton ko mexri protinos proedro k. empiriko xoris limeniko den yparxei nautilia!!! afou tous politikous upalilous den tha mporei na tous diatazei meso tou dieuthinti tous!!(opos emas me ton ekastote arxigo pou tha tou tazei thesi kapou stin etaireia tou h opoio prokseniko limenarxeio thelei prin tin proslipsi tou!!!) an nomizei oti eimaste anapospasto kommati tis nautilias na mas afisei naq kanoume tin douleia mas xoris paremvaseis??? kai apeiles tipou h to kaneis h LERO prokeimenou na exei auto pou thelei ana pasa ora kai stigmi ( to kata ta alla omorfo nhsi mas)