Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΟΡΙΩΝ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Συνάδελφοι, το κυρίως θέμα για τον απλό Λιμενικό που δεν έχει ΄΄βύσμα΄΄, δεν είναι η 8ετία και η 4ετία αλλά ο σαφής ορισμός δίκαιων κριτηρίων για τις μεταθέσεις και η δημιουργία πληρέστατων πινάκων προσωπικού και η εφαρμογή τους . Αυτά και σε συνδυασμό με το να γίνει υποχρεωτική η τουλάχιστον 3ετής (συνεχόμενη ή τμηματικά) υπηρεσία εκτός νομού συμφερόντων(για τους Στεριανούς) και εκτός νησιού για τους έχοντες συμφέροντα σε νησί (λόγω της ιδιαιτερότητας και δυσκολίας σύνδεσης των νησιών) θα αποδώσουν μόνα τους την δικαιοσύνη στους συναδέλφους.

Εδώ να σημειώσω πως οι μεταθέσεις που θα πρέπει να εκτελούνται κατά προτεραιότητα είναι αυτές των συναδέλφων που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η πρακτική που ακολουθούν πολύ πονηρά ορισμένοι ΄΄έξυπνοι΄΄ οι οποίοι για παράδειγμα δηλώνουν τόπο συμφερόντων το ΄΄χωριό του παππού τους΄΄ που δεν πάνε ούτε το καλοκαίρι και κατά τα άλλα υπηρετούν όλη την θητεία τους σε ένα και μόνο μέρος δήθεν ΄΄εξόριστοι΄΄, (συνηθίζεται στην Αττική). Όποιος δοκιμάσει να τους στείλει στον ΄΄…και καλά΄΄ τόπο συμφερόντων τους θα διαπιστώσει ότι θα βάλουν λυτούς και δεμένους για να παραμείνουν στον τόπο΄΄ μη επιλογής τους΄΄!!!

Πιστεύω πως οι παρακάτω προτάσεις είναι απλές, κατανοητές και εύκολες προ υλοποίηση: 1.Δημιουργία τριών (03) διαφορετικών πινάκων προσωπικού (ΑΞ,ΥΞ(ΔΥΛΣ),ΛΦ) οι οποίοι θα καταγράφουν τους συναδέλφους που έχουν συμπληρώσει οκτώ (08) ή εάν τελικά ψηφιστεί (04) χρόνια παραμονής στον τόπο συμφερόντων τους, στους οποίους θα αναγράφονται η ειδικότητα και όλες οι μεταθέσεις του βαθμοφόρου καθώς και οι μεταβολές της οικογενειακής κατάστασης αυτού, αναλυτικά και με ημερομηνίες. Θα αναγράφεται επίσης ,εάν υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων ή επιλογής καθώς και εάν οι μεταθέσεις που έλαβε ήταν εντός /εκτός Νομού επιλογής ή εντός /εκτός νησιού στην περίπτωση των εχόντων συμφέροντα σε νησί . Στους πίνακες φυσικά θα αναγράφονται τα μόρια των βαθμοφόρων και όσα στοιχεία δύναται θα αναγράφονται κωδικοποιημένα για να είναι λειτουργικοί και εύκολοι στην ανάγνωση (πχ οικογενειακή κατάσταση, εξειδίκευση σε αντικείμενο ).

2. Παράλληλα με τις παραπάνω λίστες θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιπλέον λίστα η οποία θα αναγράφει όλους όσους βαθμοφόρους ανεξαρτήτως βαθμού οι οποίοι δεν έχουν λάβει ποτέ μετάθεση ή δεν έχουν λάβει μόρια 3ετίας που αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 2 ½ πραγματικής υπηρεσία εκτός νομού επιλογής ή εκτός νησιού επιλογής (για τους νησιώτες). Αυτή η λίστα θα χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα στα συμβούλια μεταθέσεων .

3. Οι 3 λίστες – Πίνακες με τα αναλυτικά στοιχεία θα κοινοποιούνται στους συναδέλφους κάθε Ιανουάριο μαζί με των πίνακα των κενών οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών του ΛΣ, ενώ η λίστα με τους ΄΄αμετάθετους΄΄ θα κοινοποιείται κάθε Απρίλιο ή εγκαίρως πριν από κάθε συμβούλιο τακτικών μεταθέσεων . 4.Υποχρεωτική θητεία όλων των νεοκαταταχθέντων ΛΦ και ΥΞ σε μάχιμες υπηρεσίες για τουλάχιστον 12 συνεχόμενα χρόνια και ορισμός μέγιστου χρόνου πλαφόν ΄΄ στα 12 χρόνια διαρκούς ή διακεκομμένης υπηρεσίας στις Διοικητικές Υπηρεσίες και άλλες Υπηρεσίες γραφείου (ΥΠΠ,ΥΘΥΝΑΛ, Αρχηγείο,ΠΕΔΙΛΣ,ΑΕΝ,Οικος Ναυτου κλπ). Παράλληλα να διενεργηθεί άμεση αντικατάσταση όλων των Λ/Φ και Υ/Ξ οι οποίοι υπηρετούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες και έχουν λιγότερα από 12 χρόνια πραγματική υπηρεσία στο Σώμα . Οι αντικαταστάτες θα οριστούν μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά προτεραιότητα αρχαιότητας , συνολικού χρόνου πραγματικής υπηρεσίας σε μάχιμη ή εξωτερική υπηρεσία και μόρια. Η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης θα μειώσει κατά πολύ το ρουσφέτι την αναξιοκρατία και την αδικία και παράλληλα θα τονώσει τις μάχιμες υπηρεσίες με νέους σε ηλικία συναδέλφους , ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάδελφοι θα μπορούν να προσφέρουν την πείρα τους και τις γνώσεις τους σε θέματα διοίκησης και να ΄΄επιβραβευτούν΄΄ υπηρετώντας σε αυτές τις υπηρεσίες . Τέλος όπως έχουν γίνει τα πράγματα με το νέο ασφαλιστικό ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για κάθε βαθμοφόρο αυξήθηκε δραματικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια , οπότε καλό είναι οι συνάδελφοι μεγαλύτερης ηλικίας να ΄΄ξεκουράζονται΄΄ στις υπηρεσίες γραφείου –διοίκησης και οι νέοι να τους αντικαθιστούν. 5. Να οριστούν υπηρεσίες – περιοχές στις οποίες θα είναι υποχρεωτική η τουλάχιστον 3ετής υπηρεσία για τους νεοκαταταχθέντες και όσους δεν έχουν συμπληρώσει 12 έτη υπηρεσίας στο Σώμα και δεν έχουν μετατεθεί ποτέ εκτός νομού ή νησιού επιλογής τους.Το ίδιο σύστημα ακολουθείται και από άλλες Υπηρεσίες και είναι πολύ δικαιότερο από το υπάρχον δικό μας.

Ακόμα κιαν υπάρχουν αντιρρήσεις για πολλά από τα παραπάνω ή διαφορετικές προτάσεις Πρέπει πάση θυσία ,όπως προανέφερα, να γίνει νόμος πως όποιος έχει τα περισσότερα χρόνια εκτός τόπου συμφερόντων ή επιλογής του και υπηρετεί στον τόπο που επιθυμεί , είναι και αυτός που θα ξαναπάρει ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ μετάθεση και θα ξεσπιτωθεί. Θα φύγουν πρώτα οι υπόλοιποι (ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης )εάν είναι αναγκαίο και προβλέπεται και μετά αυτός. Πρέπει πάση θυσία να δημιουργηθεί πίνακας με τους αμετάθετους και αυτός να χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα στις μεταθέσεις. Eίναι άδικο κάποιος που υπηρετεί πολλά χρόνια στα νησιά και θέλει να πάει στον τόπο του να μην μπορεί γιατί ο κατά μερικά χρόνια αρχαιότερος συνάδελφος ενώ είναι αμετάθετος , εχει περισσότερα μόρια λόγω του ότι παντρεύτηκε και έκανε παιδί. Ολοι ξέρουν ότι σχεδόν κανείς (ακόμα κιαν υπηρετει στην παραμεθόριο ή στα Ν/Γ)δεν μπορεί να ξεπεράσει στα μόρια κανέναν συνάδελφο ο οποίος είναι αμετάθετος στον τόπο του και είναι τουλάχιστον 5 χρόνια αρχαιότερος παντρεμένος και με παιδί! Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως το ΠΔ των μεταθέσεων έχει παράθυρα και μεγάλα κενά για να βολεύονται οι πριν το 93 συνάδελφοι και οι υπόλοιποι να αλληλοσκοτωνόμαστε σε περίπτωση μετάθεσης. Τέλος για το θέμα των ΄΄εξειδικευμένων συναδέλφων σε διάφορα πόστα αυτοί είναι ελάχιστοι ρε συνάδελφοι και τα πόστα που υπηρετούν ακόμα πιο λίγα… στα VTS δεν είναι όλοι εξειδικευμένοι , στην Ασφάλεια του Υπουργείου και του ΚΛΠ κάποιοι είναι εξειδικευμένοι (πχ Σκυλάδες) και κάποιοι είναι απλά επιχειρησιακοί , για το ΚΕΠΙΧ και αλλού ας μη μιλήσουμε καλύτερα!!! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι καλό να υπάρχει εξειδίκευση σε κάθε πόστο , αλλά στην πράξη αυτό δεν ισχύει για το ΛΣ , αρα είναι κακό να χρησιμοποιείται αυτή η δικαιολογία ως άλλοθι για τη μη μετάθεση κάποιου εκτός εάν αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως και με έγγραφα-πτυχία!

Ας ενωθούμε και ας περάσουμε τις απόψεις μας στους αδιάφορους –βολεμένους συνδικαλιστές να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση …αν και σιγά μη το κάνουν.. τα πράγματα δεν προχωράνε καλά…

5 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...
ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ,ΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ...

ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΟΣ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ...

ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ...

ΣΟΥ ΛΕΝΕ ...
"ΑΣΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ Μ@#@#ΚΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ"...

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ...

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ !!!
ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ!!!

ΤΟΛΜΑΤΕ ???

ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ !!!

ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ!!!

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΣΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

ΟΧΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ !!!

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ !!!

Ανώνυμος είπε...

γεια στο στομα σου.
λεσ και τουσ αναγκασε κανεισ να πανε σπιτια τουσ και τωρα μυξοκλαιγοντε καθε φορα που ειναι καιροσ μεταθεσεων.
ασ προσεχαν με τισ επιλογεσ τουσ.
αν τελικα ισχυσουν ποτέ τα μορια ,ποτέ δηλαδή,οι οικογεμειεσ τουσ θα ταλαιπωρηθουν εξαιτιασ τουσ.
δεν θα τουσ φταιει κανενασ αλλοσ παρα μονο το κεφαλι τουσ και η κουτοπονηρια τουσ.

δεν τουσ λυπαμαι γιατι ειναι ολοι λαμογια που κοιτουν μονο την παρτη τουσ και κανεναν αλλον.

και αν μου ξαναρθει μεταθεση θα τουσ δωσω ολουσ στεγνα ,θα τουσ συρω στα δικαστηρια και ασ με πουνε ρουφιανο και μαλακα.

τουσ εχω γραμμενουσ ολουσ τουσ βολεμενουσ εκει που με εχουν και και αυτοι...

τα κοροιδα τελειωσαν!!!

Ανώνυμος είπε...

ksipniste epitelous...

den prokeitai na allaksei tipota...

parte to apofasi kai min xalate to salio sas tzampa...

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΓΩ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΑΠΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΒΙΣΜΑΤΙΕΣ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΛΙΣΤΑ ΑΜΕΤΑΘΕΤΩΝ ΤΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΠΛΕΟΝ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ.