Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ας μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία...

Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες, πρέπει να καταστεί σαφές ότι την ευθύνη για την τήρηση της ταυτοπροσωπίας των επιβατών με τον έλεγχο των προβλεπόμενων αποδεικτικών μέσων ταυτότητας τους ,την έχουν αποκλειστικά οι εταιρείες έκδοσης εισιτηρίων.

Οι Λιμενικές Αρχές είναι υπεύθυνες να προβαίνουν σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των νόμων εκ μέρους των υπόχρεων (εταιρειών - πλοίων - ναυτικών πρακτόρων)αναφορικά με την καταγραφή - επιβεβαίωση των στοιχείων των επιβατών, τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά εισιτήρια που εκδίδονται.

Ως Λιμενικοί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους για να διαπιστώσουμε την τήρηση ή όχι των νόμων.Δεν νομίζουμε να υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι το Λιμενικό μπορεί να κάνει ταυτοπροσωπία σε όλους τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους στο πλοίο.

Όσο για το αν έγιναν οι έλεγχοι αυτοί ή όχι στα Χανιά από όπου αναχώρησαν "οι λαθρομετανάστες της Νομικής" , άς ρωτήσουν πρώτα όλοι αυτοί που κατηγόρησαν ελαφρά τη καρδία το Λιμενικό, τι εντολές υπήρχαν και από ποιούς, και μετά ας το ξανασκεφτούν πριν επιρρίψουν ξανά τόσο ανεύθυνα τις ευθύνες στους "ανευθυνο-υπεύθυνους".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα ειναι απλά, όποιος εχει ταυτότητα κάτα την έκδοση εισιτηρίου ταξιδεύει, όποιος δεν έχει δεν ταξιδεύει. Και φυσικά το ΛΣ-ΕΑ κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους για να δει αν τηρείτε η νομιμότητα απο τις εταιρείες και τα πρακτορεία.