Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σχέδιο Νόμου για σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ.-Ε.Α.

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com


Πειραιάς, 28-01-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 06/11

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου περί σύστασης Αρχηγείου Λ.Σ.- Ε.Α. και ενώ κατ’ αρχήν συμφωνούμε τόσο με την ίδρυση Αρχηγείου ΛΣ, όσο και με συγκεκριμένα άρθρα του σχεδίου νόμου, διαφωνούμε κάθετα με τις σημαντικότερες διατάξεις αυτού ως εξής:

1. Την μετονομασία του Σώματος που εξαρχής υποδηλώνει μία σαφή τάση περιορισμού των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.
2. Τον περιορισμό της έως σήμερα αποστολής του Σώματος και συνακόλουθα των αρμοδιοτήτων του, κατά βάση στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια.
3. Την διχοτόμηση του προσωπικού Λ.Σ. σε διαφορετικά Υπουργεία.
4. Την υποχρέωση των περιφερειακών υπηρεσιών Λ.Σ. να ασκούν τις ανατιθέμενες αρμοδιότητες μέσω εγκυκλίων – διαταγών άλλων Υπουργείων.


και διαπιστώνουμε:

1. Την απουσία σοβαρής προσπάθειας εκσυγχρονισμού του Σώματος σε σημαντικά θέματα όπως το σύστημα προσλήψεων, κρίσεων – προαγωγών, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του προσωπικού.
2. Τον αποκλεισμό των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων από προβλεπόμενα στο σχέδιο Νόμου Συμβούλια για θέματα που αφορούν την οργανωτική δομή του Σώματος στο μέλλον, καθώς και όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό Λ.Σ.

Συνάδελφοι,
Το Λ.Σ. αντιμετώπιζε προβλήματα σημαντικά τα οποία όμως σε κάθε περίπτωση δεν οφείλονταν στο έμψυχο δυναμικό του αλλά στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στην απαξίωση των πόρων του, ήτοι, του ανθρώπινου δυναμικού και των διατεθέντων επιχειρησιακών μέσων, κατάσταση που δεν είδαμε να βελτιώνεται σημαντικά μέχρι σήμερα.

Καλούμε τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα προαναφερόμενα και δηλώνουμε ότι ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τις θέσεις μας, όταν κληθούμε, τονίζοντας ότι η ΠΕΑΛΣ θα συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει για να πείσει για το λάθος που διαπράττεται με την επιλογή αυτή.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ              Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: 6. Η περίπτωση δ της παραγράφου 2 του άρθρου 57 του ΚΠΛΣ, όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση β της παραγράφου 12 του άρθρου 2 του ν.3569/2007 (ΦΕΚ Α΄122), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«δ) Αρχικελευστής: τέσσερα έτη πραγματικής υπηρεσίας ή είκοσι έτη συνολικής υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης στο ΛΣ εφόσον κατέχει πτυχίο Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα ή Τεχνολογικού Τομέα ή ΚΑΤΕΕ ή ΤΕΙ ή ΑΕΝ ή πρώην ΑΔΣΕΝ και πέντε
έτη πραγματικής υπηρεσίας ή είκοσι ένα έτη συνολικής υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης στο ΛΣ για όσους προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων».

TO EKTROMA ΤΟΥ KEFALOGIANI TO Ν.3569/2007:
δ) Αρχικελευστής: Τέσσερα (4) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή είκοσι (20) έτη συνολικής υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης στο Λ.Σ. εφόσον κατέχει πτυχίο Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού τομέα ή Τεχνολογικού τομέα ή Κ.Α.ΤΕ.Ε. ή Τ.Ε.Ι. ή Α.Ε.Ν. ή πρώην Α.Δ.Σ.Ε.Ν. και πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή είκοσι ένα (21) έτη συνολικής υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξης στο Λ.Σ. για τους υπόλοιπους απόφοιτους Λυκείου προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Αρα οι 182 δικαιωθηκαν.-