Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με εκπρόσωπο της Κ.Ο. ΚΚΕ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Πειραιάς, 28-01-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 05/11

Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο επαφών με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου συναντηθήκαμε σήμερα 28-01-2011 με τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και Βουλευτή Β΄Αθηνών, κ. Σπύρο Χαλβατζή

Τον κ. Χαλβατζή ενημερώσαμε διεξοδικά για τα προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αλλαγή του ρόλου και της αποστολής του Σώματος που υπηρετούμε.
Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα αποτελεί ένα οργανισμό που για ενενήντα χρόνια η αποστολή του ήταν η διοίκηση της Εμπορικής Ναυτιλίας και η παράλληλη άσκηση αστυνομικών καθηκόντων στα λιμάνια, τα παράλια και τη θάλασσα. Η συμβολή του τόσο για τη ναυτιλία όσο και για την ασφάλεια και την τάξη στα λιμάνια και τις ελληνικές θάλασσες υπήρξε αποφασιστική, αποτελώντας έτσι ένα υποδειγματικό μοντέλο διοίκησης στο γκρίζο περιβάλλον της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, διαμορφώνοντας παράλληλα στοιχεία εθνικής ισχύος στα διεθνή fora.

Με ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο προωθούμενο σχέδιο νόμου για την σύσταση και λειτουργία Αρχηγείου Λ.Σ. – Ε.Α η αποστολή και συνακόλουθα οι αρμοδιότητές του περιορίζονται, κατά βάση, στην αστυνόμευση και την ασφάλεια, απαξιώνοντας την προσφορά του στην κοινωνία χωρίς καμία απολύτως πειστική δικαιολογία, και εγκαταλείποντας στην τύχη τους στελέχη με τεχνογνωσία και επιστημονική κατάρτιση, που για πολλά χρόνια με κόπο και χρήματα του ελληνικού λαού, εκπαιδεύτηκαν να υπηρετούν το χώρο αυτό.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, είναι επιβεβλημένο να αξιοποιηθεί και όχι να απαξιώνεται με τη διχοτόμηση των αρμοδιοτήτων του, η αναγνωρισμένη προσφορά των υπηρεσιών του Λ.Σ. σε όλους αυτούς τους τομείς που δραστηριοποιείται έως σήμερα, με ευμενή σχόλια από όλες τις πλευρές.

Επιπλέον καταστήσαμε σαφές ότι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα, δεν οφείλονται στο έμψυχο δυναμικό του, αλλά στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την απαξίωση των πόρων του, ήτοι του ανθρώπινου δυναμικού και των διατεθέντων επιχειρησιακών του μέσων, πλωτών, χερσαίων και εναερίων, κατάσταση που παραμένει μέχρι και σήμερα.

Τέλος, αναφερθήκαμε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό Λ.Σ. στην καθημερινότητά του και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπου συγκαταλέγονται η μη καταβολή δεδουλευμένων (οδοιπορικά, πλεύσιμα) για μακρό χρονικό διάστημα, η ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς η παντελής έλλειψη διοικητικής μέριμνας και επιμελητείας για το προσωπικό Λ.Σ.

Ο κ. Χαλβατζής μας άκουσε με προσοχή και δήλωσε ότι με πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς μας είναι αλληλέγγυος. θα μελετήσει περαιτέρω τις θέσεις και τα αιτήματά μας και θα τοποθετηθεί ανάλογα κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ              Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: