Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιοι ευθύνονται για την κατάντια των ΑΕΝ? Θέλουν Επιχειρησιακή ή Θεωρητική Ακτοφυλακή?

Φίλοι Λιμενικοί - Ακτοφύλακες, "Θεωρητικοί", και Εμποροπλοίαρχοι
Με αφορμή την επικείμενη προκήρυξη για προσλήψεις Αξιωματικών και την ένταση & έκταση των αντιπαραθέσεων για την προέλευση των υποψηφίων, θα θέλαμε να κάνουμε ακόμη μια "παρέμβαση"
για την διαμάχη μεταξύ "θεωρητικών" Αξιωματικών (επιτελικοί αρέσκονται να αποκαλούνται) και εξ Εμπορικού Ναυτικού (επιχειρησιακοί επί της ουσίας),  χωρίς περιστροφές για να γίνει κατανοητό. 
Είναι πανελληνίως, αν όχι παγκοσμίως γνωστό, ότι οι ΑΕΝ έχουν υποβαθμιστεί αρκετά, τόσο που να μην  συγκρίνονται πλέον με ορισμένα ΑΕΙ. Μπορεί όμως να μας διευκρινίσει κάποιος αρμόδιος ή μη, εάν αυτό δεν οφείλεται και στο γεγονός ότι ΜΟΝΟΝ Αξιωματικοί θεωρητικών κατευθύνσεων στελέχωναν ή ήταν πάντοτε στο τιμόνι των Διευθύνσεων που είχαν σχέση με τις ΑΕΝ? Και επειδή ουδεμία εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία & κυρίως ηθική δέσμευση είχαν με τις σχολές αυτές, το ενδιαφέρον και τα οράματα τους ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ και μονίμως "εκτελούσαν προθύμως & άνευ αντιλογίας" τα κελεύσματα των πολιτικών ή άλλων συμφερόντων για την απαξίωση & την υποβάθμισή τους. Απόδειξη ότι απόφοιτοι  ΔΣΕΝ 2ετούς διάρκειας  εισήγοντο συχνά και χωρίς κατατακτήριες παλαιότερα σε ΑΕΙ. Σήμερα τι ισχύει???? Όταν λοιπόν η ιεραρχία των Ανωτάτων απαρτίζεται μόνο από 3-4 εξ Ε.Ν, τι ακτοφυλακή διατείνεστε ότι θέλετε ? Με ποιών θεωρητικών ή νομικών "ειδικών συμβούλων"  όραμα θα διεκδικήσετε την επικράτηση στο Αιγαίο και στα θαλάσσια σύνορα του?? Μήπως με την επιχειρησιακή, αλλά μόνον επί χάρτου, πολυετή εμπειρία τους?? 
Προς θεού, δεν προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε την επιτυχία στις αποφάσεις, στις  ενέργειες ή στις επιλογές της σημερινής Κυβερνητικής Ηγεσίας ή του υπουργείου (πολιτικής & Στρατιωτικής), απλώς χρειάζονται πραγματικά έμπειροι & διορατικοί Ηγέτες, για να δώσουν ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ στους Λιμενικούς ή & Ακτοφύλακες. Γιατί αν μείνουμε στο να σφαζόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο πλέον χρήσιμος ή ο πιο σοφός, θα καταλήξουμε (αν δεν είμαστε ήδη) χαφιέδες των ηγετικών, μιντιακών & συναφών συμφεροντολογικών ομάδων & συντεχνιών.
Φίλοι μας, Τα «πλωτά μοναστήρια» τα βρίσκουμε πιο σωστά, με λιγότερες αμαρτίες, σε ήθελαν παλικάρι. Η μιζέρια, ο φθόνος, η κακία απλώνονται πιο εύκολα στο χώμα, ζυμώνονται με αυτό πιο άνετα και φτιάχνουν λάσπη , που μερικοί «καλόγεροι», αρέσκονται να πετούν κομμάτια της στους άλλους.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, καταϊδρωμένοι χαρτογυακάδες των ΥΘΥΝΑΛ-ΥΠΠ άνοιξαν και ψήφισαν πρώτοι πρώτοι; Κάνετε ρε καμιά δουλειά και αφήστε τα blogs. Δεν πρόλαβε να αναρτηθεί το άρθρο και τρέξατε να το κρίνετε; Σας χαλάει την ηρεμία η αλήεθια; Άντε χειριστές bic, στου "Ξαπλώπουλου Ανασκελώπουλου και Σια" δουλεύετε ρε εσεις;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ...... ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΕΝ ΣΤΙΣ ΑΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΝ [ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ].
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ.....????

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ Θέλουν Επιχειρησιακή ή Θεωρητική Ακτοφυλακή?"
ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ .....
ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΡΙΣΤΉΚΑΝ .. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΜ .....

Ανώνυμος είπε...

Στα χωράφια σας; Ωραία νοοτροπία έχετε...

Τα χωράφια των εμποροπλοιάρχων είναι τα πλωτά. Τι σχέση έχετε με τα γραφεία; Αλλά με αυτά που γράφετε δείχνετε ποιά είναι η νοοτροπία σας: Το καβάτζωμα!

(άκου τα χωράφια σας!)

Ανώνυμος είπε...

XORAFIA MAS EINAI AGORI MOY...SOY ARESEI H OXI .......
FILOKSENOYMENOI EISTE ....PARAXORISI SAS KANOYME.......
.STO TELOS THA MAS PITE NA BAZOYME PLOIARXOYS MHN PO KAI ANTIPLOIARXOYS STA 57ARIA.......NA EXETE APLA STA GRAFIA SAS NA SBINETAI ME TA DIORTOTIKA SAS TA SXEDIA EPI XARTOY ......OYST

Ανώνυμος είπε...

H ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΚΆΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ...............ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

"XORAFIA MAS EINAI AGORI MOY...FILOKSENOYMENOI EISTE ....PARAXORISI SAS KANOYME...OYST"

Με αυτά που γράφεις αποδεικνύεις ότι με τα κόμπλεξ που κουβαλάς, όχι ναύαρχος, ούτε εργάτης στην ιχθυόσκαλα δεν αξίζεις να γίνεις.
Περαστικά σου...

Ανώνυμος είπε...

"H ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΚΆΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ"

Άσε, έχω ακούσει ιστορίες για "καπετάνιους" που έχουν κάνει τα πληρώματά τους να κλαίνε από απόγνωση (Ο καπτα Νίκος Μ., ο καπτα Ανδρέας Ζ. και πάει κλαίγοντας)

Από την άλλη ξέρω πολλούς "καριέρας" διαμάντια. Οπότε, αυτά που λες τα ακούω βερεσέ.

Exantas είπε...

Αν & ποτέ δεν σχολιάζουμε σχόλια επί "παρεμβάσεων" μας, κάνοντας την υπέρβαση θα τοποθετηθούμε στους:

@3:10:00 Όταν σχολιάζετε με υπερβολές, χάνετε το δίκιο σας!
@9:19:00 Αν διαβάζατε την δικτυωμένη παρέμβαση θα βλέπατε από που πράγματι ξεκίνησαν "Είναι ....... που έβγαλαν το πρώτο τους ψωμί μέσα στη λαμαρίνα, δίπλα στα καζάνια, μέσα στην αμφιβολία του τι σε προσμένει αύριο. Με βράδια που δεν κοιμόσουν από το μπότζι, με μέρες που το πούσι δεν άφηνε να δεις τη πλώρη του καραβιού & όχι σε γραφείο με μπρούτζινες επιγραφές & σχολές που η παρουσία σου δεν ήταν πάντοτε απαραίτητη". Την 1000ειπωμένη "Καληνύχτα" να απευθύνετε σε εκείνους που ποτέ δεν ξύπνησαν!
@5:55:00 Με την λογική αυτή όλες οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται με πλοία θα έπρεπε να στελεχώνονται από ΑΕΝ & Τεχνικούς, εν μέρει. Τους γυμναστές, φιλολόγους & κλωστοϋφαντουργούς, πού θα τους βάλετε?
@11:12:00 "Ο Έλληνας δεν έχει μόνο στόμα αλλά & αυτί συκοφαντικό" που έλεγε & ο Ησίοδος. Μόνο για τα διαμάντια ακούσατε? Γι' αυτούς που οδήγησαν ανθρώπους σε ψυχιάτρους & στην αυτοκτονία δεν σας μίλησαν ποτέ? Θυμάστε το ποσοστό ΑΕΝ/ΑΕΙ?
Δυστυχώς τα λάθη, οι παραλείψεις,& η κοντόφθαλμη πολιτική των ιθυνόντων, από ετών, είναι πολλά & νομοτελειακά οδηγηθήκαμε σε αυτό που βιώνουμε σήμερα.

ΜΘΧ

Ανώνυμος είπε...

http://aktofylakh.blogspot.com/2011/02/email-wwwaktofylakhblogspotcom_15.html
ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ....