Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Λιμεναρχείο χωρίς σκάφη λόγω κρίσης...

Χωρίς σκάφος, καταγγέλει πολίτης ότι έχει μείνει το λιμεναρχείο της Τζιας!
Μάλιστα, ο εν λόγω πολίτης έγινε μαρτυράς παράνομης αλιείας με χρήση δυναμίτη, στη Τζιά. Αν και κατήγγειλε εγκαίρως το περιστατικό στο λιμενικό της περιοχής, αυτό δεν μπόρεσε να παρέμβει καθώς δεν διαθέτει ούτε ένα σκάφος!
Όπως είπε ο καταγγέλων στον ΣΚΑΪ, στη συνεχεία απευθύνθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Λαυρίου, απ’ όπου έστειλαν σκάφος, ωστόσο οι παράνομοι αλιείς είχαν πλέον εξαφανιστεί...

Σημειώνεται ότι η χρήση δυναμίτη είναι απόλυτα καταστροφική, όχι μόνο για τα ψάρια αλλά για κάθε θαλάσσιο οργανισμό.
Όπως φαίνεται από επίσημα στοιχεία κάθε χρόνο περιστατικά παράνομης αλιείας με εκρηκτικά η τοξικά οδηγούν σε κάποιες συλλήψεις.
Το 2009, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν στοιχεία, υπήρξαν μόνο πέντε τέτοιες συλλήψεις. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο αν οι συλλήψεις έχουν μειωθεί επειδή το φαινόμενο έχει γίνει πιο σπάνιο, ή λόγο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Λιμενικό Σώμα και που δυσκολεύουν το έργο του.
Εξαιτίας της κρίσης δεν εγκρίνονται εύκολα κονδύλια συντήρησης των σκαφών, ούτε ακόμη η δαπάνη για καύσιμα κίνησης των ταχύπλοων, και είναι γνωστό ότι ελλείψεις σε δαπάνες έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην συντήρηση και λειτουργία του στόλου του Λιμενικού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

-Είναι ποτέ δυνατόν να μην λειτουργεί σκάφος στην Κρήτη, γιατί,
το ΥΠτΠ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΌΔΙΟΙ ΔΕΝ ΔΊΝΟΥΝ 200 ΕΥΡΏ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΌ , ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΆ, ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΊ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΌΝΗΣΟ, ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΆΣΕΙ;;;
-Πόσα σκάφη στο Ιόνιο δεν μπορούν να σαλπάρουν, ό,τι κι αν συμβεί, γιατί δεν επαρκούν τα καύσιμά τους;;;
-Την Δευτέρα στο Κ.Λ.Π θα μάθουμε πως γίνεται να έχεις ψηλώσει κοντούς και κοντές
κι όμως, εσένα τον ίδιο, να σου δίνουν μπόι, όχι οι ικανότητές σου.
Αλλά ένας... ντόκτορ....
-Μου αρέσει και γελάω πολύ με όλους αυτούς, που μιλάνε και τάζουνε και πιστεύουν κι οι ίδιοι ΤΑ....ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΤΟΥΣ, ΌΤΑΝ ΛΈΝΕ, ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ, ΠΩΣ, ΤΟ Λ.Σ -Ε.Α ξεκινά, τώρα απο το μηδέν !!!
-Στο Ιόνιο γίνεται το ...πάρτι των δουλεμπόρων...
Αλλά, ποιος να τους κυνηγήσει ;;;
Και με τι;;;
Με βαρκούλες χάρτινες ;;;
-Θεσσαλονίκη, Βόλος, Κρήτη , Πειραιάς, υπουργείο κάθονται και περισσεύουν, ξαπλάρουν και τα λ.....ν, με την καλή την έννοια , πάντα
και σε ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΠΑΤΡΑ αγκομαχούν κι υπομένουν....
Αλλάξτε το , το Π.Δ...
ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ !!!
-Προσπαθούν υπουργός και γ.γ για τα χρήματα,
τα οδοιπορικά, τα φάρμακα κι άλλα απαραίτητα.
Τα του Καίσαρος ,
για να είμαστε δίκαιοι...
-Ο ....ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΊΚΗΣΗ , ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ,
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ....ΟΜΠΑΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ;;;

Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Του Θάνου Περβολαράκη

Καταγγελία- βόμβα του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης για την προστασία των θαλασσίων συνόρων του νησιού και γενικότερα της χώρας.
Σε μία περίοδο όπου ο κίνδυνος να υπάρξει μεγάλο κύμα λαθρομεταναστών από τη Βόρεια Αφρική ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μ. Δαφέρμος λέει στην «Π» ότι κανένα πλωτό επιχειρησιακό μέσο του Λιμενικού Σώματος στα νότια του νησιού για τον εντοπισμό και την αποτροπή της εισόδου λαθρομεταναστών δεν περιπολεί στα θαλάσσια μας ύδατα .
Όλα είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών εδώ κι αρκετό καιρό, παρά το ότι θα μπορούσαν να επισκευαστούν μέσα σε λίγες μονάχα ημέρες.
«Δυστυχώς η πολιτεία έχει αφήσει τη νότια Κρήτη και τα νότια σύνορά μας ανοχύρωτα» τονίζει.
Ξεκινώντας από το περιπολικό σκάφος μήκους 18 μέτρων που βρίσκεται στην Αγία Γαλήνη, ο ίδιος τονίζει ότι είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης που έχει να κάνει με … τις μπαταρίες του σκάφους.
«Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκύψει εδώ κι ένα μήνα.
Είναι κάτι που μπορεί να επισκευαστεί άμεσα» σημειώνει.
Ακολούθως το καταδιωκτικό σκάφος της Ιεράπετρας βρίσκεται σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου, ακινητοποιημένο από τα τέλη του προηγούμενου Ιανουαρίου.
Η μηχανική βλάβη που το έχει «παραλύσει» επισκευάζεται μέσα σε δύο ώρες εάν βέβαια ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι και έρθουν μηχανικοί για τη δουλειά αυτή.
Επίσης, το σκάφος της Ιεράπετρας (περιπολικό- καταδιωκτικό) είναι ακινητοποιημένο για περισσότερο από ενάμιση μήνα, όπως λέει ο κ. Δαφέρμος.
«Κι αυτό επισκευάζεται άμεσα, εάν έρθει συνεργείο από τον Πειραιά» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.
Κι αυτά όμως, που θεωρητικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα δεν έχουν περάσει από έλεγχο για περισσότερο από δύο χρόνια, ενώ στον ένα χρόνο προβλέπεται να ελέγχονται από ειδικούς.
Πρόκειται για εργασίες ρουτίνας και μικρού κόστους όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Τα μόνα σκάφη που βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι το καταδιωκτικό – περιπολικό σκάφος στην Παλαιόχωρα των Χανίων, το καταδιωκτικό – περιπολικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το ναυαγοσωστικό του Αγίου Νικολάου και το σκάφος των Χανίων.
«Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι ζημιές αυτές μπορούν να επισκευαστούν άμεσα.
Χρειάζεται απλώς ένα κονδύλιο των 200 ευρώ για οδοιπορικά προκειμένου να έρθουν οι συνάδελφοι από τον Πειραιά για να τα επισκευάσουν.
Εμείς σαν Ένωση καταγγέλλουμε την πολιτεία ότι έχει αφήσει σε αυτή την πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο τη νότια Κρήτη και κατʼ επέκταση τα νότια σύνορα της χώρας χωρίς πλωτά επιχειρησιακά μέσα.
Απορούμε πώς θα γίνει ακτοφυλακή χωρίς επιχειρησιακά μέσα, χωρίς προσωπικό και χωρίς οικονομικά κίνητρα».

Πλαφόν

Ακόμη όμως και σε επιχειρησιακή λειτουργία να βρίσκονταν τα προαναφερθέντα σκάφη, υπάρχει εντολή για περικοπές στις περιπολίες λόγω οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο δίμηνο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης στα καύσιμα έχει διαταχθεί να μειωθούν οι ώρες που γίνονται οι περιπολίες σε τέσσερις την εβδομάδα!
Την ίδια ώρα πάντως από τους αρμόδιους φορείς ανακοινώνεται πως έχει συμφωνηθεί να γίνονται περιπολίες στη νότια Κρήτη από την πολυεθνική αστυνομική δύναμη και την ακτοφυλακή της Frontex.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΠΑΤΡΙΣ"
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Τα χάλια μας,
κύριε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, σήμερα, που είσθε και με τους απέναντι !!!
Το πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Πάτμου,
εδώ κι ένα χρόνο και λίγο παραπάνω, νομίζω, βρίσκεται σε ακινησία......
Το πλωτό, το 140, ένα χρόνο, λοιπόν, έχει βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και έχει υπολογιστεί , περίπου στα 30.000 ευρώ, το συνολικό κόστος επισκευής του !!!!!!!!!!!!!
Και μιλάμε για ευαίσθητη περιοχή, που πρέπει ο πολίτης να νοιώθει ασφαλής.
Εχει χρέος η πολιτεία απέναντι στους ακρίτες μας να τους παρέχει ασφάλεια, κύριε Παπουτσή !!!
Εγκατάλειψη πλήρης απο πλευράς ΥΠτΠ !!!
ΤΡΙΆΝΤΑ ΕΝΝΈΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΊ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ, ΑΛΛΆ,
ΧΩΡΊΣ ΣΚΆΦΟΣ,
ΕΊΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ......ΆΟΠΛΟΙ,
ΚΎΡΙΕ ΑΡΧΗΓΈ ΤΟΥ Λ.Σ-Ε.Α ...............................................

Ουδείς νοιάζεται.
Παγερής αδιαφορία...
Κι αν υπολογίσεις, πόσα χρήματα έχει δώσει το κράτος για διακομιδές ΑΣΘΕΝΏΝ -80 διακομιδες , μόνο το 2010, με αμφιβόλου καταλληλότητας, πλωτά μέσα, καίκια κ.λ.π , 2.000 ευρώ, η κάθε διακομιδή , θα είχαμε επισκευάσει έξη σκάφη του Λ.Σ
και όχι ένα....
Αίσχος, τέτοιο κράτος ανάλγητο, αδιάφορο,απαράδεκτο...
Και τώρα, που χρειάστηκε το πλωτό και κάθε φορά, που χρειάζεται...
η πολιτεία , Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ , το υπουργείο
τον χαβά τους ...

Πόπη Χριστοδουλίδου