NEXTOK ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Απαίτησε να μη μετακινηθεί ο Σπανάκος
Ενώ ο Πρωθυπουργός της ανέθεσε τον συντονισμό των Υπουργείων, η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, προφανώς από δική της πρωτοβουλία, ανέλαβε τον πλήρη αποσυντονισμό του Λιμενικού Σώματος. Υπενθυμίζεται ότι ο θηλυκός «Λιβάνης του Γιώργου Παπανδρέου» ήταν μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2010 διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε Γενική γραμματέας στη νεοσυσταθείσα Γενική Γραμματεία για την υποστήριξη του έργου του Πρωθυπουργού. Και όπως αναφέρθηκε – συντονισμένα - τότε στον Τύπο, στόχος της νέας Γραμματείας είναι να συντονιστεί καλύτερα η δουλειά στο υπουργικό συμβούλιο.
Παρά το γεγονός ότι τα προφανέστατα καθοδηγούμενα τότε δημοσιεύματα την εμφανίζουν ως πρόσωπο χαμηλού προφίλ, ιδιαίτερα ικανό και αποτελεσματικό αλλά και άτομο που χαίρει της εκτίμησης του Πρωθυπουργού, ωστόσο φαίνεται ότι και η κ. Βάρτζελη έχει τις δικές της αδυναμίες και «αμαρτίες».
Έτσι, όπως έντονα συζητείται στα πηγαδάκια του Λιμενικού, η κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, ευθύνεται για την αδυναμία λειτουργίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, εξ’ αιτίας της γνωριμίας της με τον αξιωματικό Σπανάκο.
Όπως ανώτατοι αξιωματικοί ανάφεραν στο nextok, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, παρέμεινε για περισσότερες από έξι ώρες στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη, στις 23 Μαρτίου, προκειμένου να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα Αθανάσιο Χριστόπουλο και την Ηγεσία του Λιμενικού, για να οριστικοποιηθούν οι τοποθετήσεις των αξιωματικών μετά τις τελευταίες προαγωγές και αποστρατείες.
Την επόμενη μέρα συνήλθε το Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε μία σειρά τοποθετήσεων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Στο Συμβούλιο μετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιος Χριστόπουλος, και ο Αρχηγός με τους δύο Υπαρχηγούς.
Εκθέτει και τον Πρωθυπουργό η κ. Βάρτζλη
με την εμπλοκή της στις τοποθετήσεις
στο Λιμενικό Σώμα. Άραγε ο Πρωθυπουργός
εγκρίνει τις ενέργειές της;
«Θα τους παραιτήσω όλους αλλά γίνω κλαδάρχης Προσωπικού»
Για τον κ. Σπανάκο, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων. Παρενέβει όμως ο τέως Γ.Γ. ΥΕΝ Αθανάσιος Τσουροπλής αλλά και η κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη και ανέκοψαν την τοποθέτηση απαιτώντας – άκουσον άκουσον – να παραμείνει ο κ. Σπανάκος στον Κλάδο Διοίκησης και μάλιστα ως Κλαδάρχης. Την επιθυμία του να γίνει Κλαδάρχης Προσωπικού, εξέφρασε και ο ίδιος ο κ. Σπανάκος σε συναδέλφους του, τονίζοντας μάλιστα ότι εάν χρειαστεί θα οδηγήσει σε παραίτηση ολόκληρη την ηγεσία του Λιμενικού!!! «Είμαι ικανός να τους οδηγήσω όλους σε παραίτηση, αλλά θα γίνω Κλαδάρχης Διοίκησης Προσωπικού», φέρεται να δήλωσε σε κλειστό κύκλο.
Προφανώς η Κυβέρνηση της …διαφάνειας, βολεύεται με τον κ. Σπανάκο στη συγκεκριμένη θέση καθώς ο τύπος εμφανίζεται ως ΠΑΣΟΚτζής, αλλά κυρίως γιατί δεν είχε ποτέ ενδοιασμούς στο να καταχωνιάζει ή ενδεχομένως και να εξαφανίζει διάφορες ΕΔΕ ημετέρων.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο αξιωματικός Σπανάκος, ενήργησε ζημιώνοντας το Λιμενικό, τόσο σε θέματα ΕΔΕ αξιωματικών που απαίτησαν μετά από μήνες αποζημιώσεις ενώ έπρεπε να κριθούν από τα αρμόδια Συμβούλια και ίσως να αποταχτούν, ή – το τελευταίο περιστατικό – αφορούσε στην παραπλάνηση του Υπουργού Χρήστου Παπουτσή, αναφορικά με τους αξιωματικούς οι οποίοι θα μπορούσαν να κριθούν για τη θέση του Αρχηγού τον Ιανουάριο του 2011. Υπενθυμίζεται ότι με την ενέργεια αυτή του κ. Σπανάκου, λίγο ακόμα και θα έπεφτε σε μεγάλη γκάφα το ΚΥΣΕΑ καθώς είχε δρομολογηθεί η επιλογή Αρχηγού ο οποίος δεν καλυπτόταν από τις χρονολογικές τυπικές διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι στον κ. Σπανάκο, τυπικά επιρρίπτεται μεγάλος βάρος της ευθύνης για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στο Λιμάνι της Πάτρας με τη παράνομη διακίνηση μεταναστών προς την Ιταλία, κάτι που ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας, απαίτησε από τον αξιωματικό που διενήργησε τη σχετική ΕΔΕ, να απαλείψει από τον φάκελο. Έτσι ο κ. Σπανάκος πέρασε στο απυρόβλητο ενώ επίσης αρκετές άλλες υποθέσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητα με την έρευνα που διενήργησε ο αξιωματικός Ελευθέριος Φερούσης. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ότι – επί Ν. Δημοκρατίας – ο κ. Φερούσης οδηγήθηκε στην αποστρατεία, ενώ ο κ. Σπανάκος συνεχίζει να αλωνίζει και με το ΠΑΣΟΚ.
Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σπανάκος, αρνείται να εκτελέσει την απόφαση για την τοποθέτησή του, προκαλεί διάφορες αλυσιδωτές επιπτώσεις:
1) Δεν μπορεί να λειτουργήσει το Λιμενικό Σώμα, καθώς καμία τοποθέτηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί μετά από αυτό.
2) Εκτίθεται ανεπανόρθωτα και καταρεζιλεύεται το Συμβούλιο που αποφάσισε τις τοποθετήσεις, καθώς ένας αξιωματικός καταφέρνει να ισοπεδώσει στη κυριολεξία και τον Γενικό Γραμματέα ο οποίος ουσιαστικά εκπροσωπεί τον Υπουργό, και τον Αρχηγό του Λιμενικού και τους δύο Υπαρχηγούς.
3) Η ηγεσία του Λιμενικού αλλά και ο Υπουργός χάνουν τον σεβασμό των στελεχών του Λ.Σ. και όχι μόνον καθώς το θέμα έχει γίνει ανέκδοτο και θέμα λοιδορίας σε όλες τις συζητήσεις.
Και φυσικά όλοι διερωτώνται: Δεν υπάρχει μία Περιφέρεια στην οποία ο κ. Σπανάκος να υποχρεωθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του;
Επίσης, δεν υπάρχει άνθρωπος με κότσια είτε στο πολιτικό είτε στο στρατιωτικό σκέλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε επιτέλους να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά; Πόσο καιρό θα ασχολείται ολόκληρο το Λ.Σ. με τον κ. Σπανάκο και τις γνωριμίες του; Και πόσο καιρό ο κ. Σπανάκος θα παίζει στο μικρό του δακτυλάκι τόσο τον Υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς, όσο και την Ηγεσία του Λιμενικού;
Τελικά θα καταφέρει ένας αξιωματικός να οδηγήσει την Ηγεσία σε παραίτηση; Ή θα του κάνουν το χατίρι, αυτόξεφτιλιζόμενοι στο σύνολό τους πολιτικοί και στρατιωτικοί;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου