Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει στην Αμμόγλωσσα Κεραμωτής Καβάλας;

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Πριν από λίγες ημέρες, ξεκίνησε στην Αμμόγλωσσα Κεραμωτής Καβάλας, με κύρια ευθύνη και πρωτοβουλία του Δήμου Νέστου, μία εκτεταμένης παρέμβαση, σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας φυσικό οικοσύστημα, αυτό της Αμμόγλωσσας Κεραμωτής Καβάλας.
Βαρύ μηχάνημα του Δήμου Νέστου, βοηθούμενο από μικρότερο χωματουργικό μηχάνημα και φορτηγά, έχουν προβεί σε εργασίες εκρίζωσης πεύκων ηλικίας 3-15 ετών αλλά και άλλων δένδρων (που προστατεύονται μεταξύ άλλων και από τον Ν 998/79), ισοπέδωση αμμοθινών, παρεμβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία (όπως αυτά ορίζονται και προστατεύονται από τον Ν 2971/2001).
Επιπλέον φορτηγά του Δήμου απομάκρυναν πολύτιμο οργανικό υλικό (έδαφος) από την περιοχή και το ξεφόρτωναν όπως αποδείχθηκε στην κλειστή χωματερή του πρώην Δήμου Κεραμωτής.
Κλιμάκιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ επισκέφθηκε την περιοχή στις 4.3.2011 διαπιστώνοντας όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

Την απουσία εκπροσώπου Δασαρχείου
Την απουσία εκπροσώπου του Λιμεναρχείου
Την απουσία αρμοδίου (δασολόγου ή παρόμοιας ειδικότητας) εκπροσώπου του Δήμου Νέστου.
Πλέον αυτών, μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώθηκε, ότι για τις παρεμβάσεις αυτές, εκτός του ότι δεν υπήρχε καμία άδεια από τις παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες, επιπλέον δεν υπήρχε κάν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου.
Να σημειώσουμε ότι με δεδομένο το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής, το οποίο σε μεγάλο βαθμό βοηθάει στην προσέκλυση του τουρισμού της περιοχής, οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται θα πρέπει να ακολουθούν την νόμιμη διαδικασία και με γνώμονα την μικρότερη δυνατή βλάβη σ αυτό το οικοσύστημα.
Είμαστε από τους πρώτους διαχρονικά που μιλήσαμε για την αναγκαιότητα υποστήριξης του οικοτουρισμού της περιοχής, που θα επιτρέψει αφ ενός μεν ένα βιώσιμο εισόδημα για τις κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και επιπλέον θα βάλει μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές;.
Επομένως οι όποιες δημοσιογραφικές κορώνες ακούγονται ή δημοσιεύονται περί του αντιθέτου, μόνο ιστορική άγνοια δηλώνουν και τίποτε παραπάνω.
Με δεδομένη την σοβαρότητα της παραπάνω παράνομης παρέμβασης, καλούμε τις αρμόδιες αρχές (Δασαρχείο Καβάλας, Λιμεναρχείο Καβάλας, Κτηματική Εταιρία Δημοσίου, Σώμα Ελεγκτών Περιβάλλοντος) να προβούν στις απαραίτητες διαπιστωτικές πράξεις και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.
Επίσης καλούμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας για την εξέταση των σχετικών καταγγελιών προς διαπίστωση τυχόν ποινικών ευθυνών εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου Νέστου, ή και μεμονωμένων υπαλλήλων του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ http://aktofylakh.blogspot.com/2011/03/video_11.html
Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία (Video)