Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ξέσπασμα οργής στο facebook

Το αδικοχαμένο αίμα των εικοσάχρονων αστυνομικών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από αδίστακτους ένοπλους ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κρυφής οργής του κόσμου εναντίον της αδιαφορίας που χρόνια τώρα δείχνουν οι εκάστοτε… αρμόδιοι που καθορίζουν την τύχη του μέσου πολίτη.
Τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς «χάθηκαν» οι δύο ειδικοί φρουροί, Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης, και το «μπαλάκι» με τις ευθύνες που για άλλη μια φορά πήγαινε από τον… Άννα στον Καϊάφα, για πρώτη ίσως φορά μετά τη μεταπολίτευση ώθησαν πλήθος κοινών ανθρώπων στο να οδηγηθούν στο βουβό αλλά ταυτόχρονα και τόσο εκρηκτικό ξέσπασμα μέσω της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το facebook, όπου δημιουργήθηκε προς τιμήν και μνήμη των δυο νεκρών ειδική σελίδα.

Σε αυτή, αφού οι φίλοι τους ανάρτησαν φωτογραφίες τους από παλιές προσωπικές, ευχάριστες στιγμές, ακολουθούσαν εκατοντάδες μηνύματα χρηστών του Διαδικτύου, που στην πλειονότητά τους εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατό τους. Υπήρχαν όμως και μηνύματα που εκτός από τη συγκίνηση εξέφραζαν και οργή. Ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα:
• Ντροπή σε όλους αυτούς τους Καραγκιόζηδες που άφησαν να φύγουν από τη ζωή αυτά τα δυο παιδιά.
• Δεν θέλω άλλους ΗΡΩΕΣ νεκρούς. Θέλω ήρωες ζωντανούς.
• 30 σφαίρες. Γενιά των 700 €!!! Ντροπή μας!!! Η αξία τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 2.500 € και να μην πληρώνουν τίποτα από την τσέπη τους… Ελληνικό κράτος, φίλοι μου. Αυτοί που νομίζουν ότι είναι μάγκες και το παίζουν γκάνγκστερ αν έχουν τα αρχ@@@ ας μπουν στη Βουλή και ας φάνε τους 300 που αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του Ελληνικού κράτους. Κι όχι αυτά τα παιδιά που προσπαθούν να μας προστατέψουν. Το ευχαριστώ μας είναι 30 σφαίρες; Καλό ταξίδι, ΗΡΩΕΣ.
• Δίκιο έχεις αλλά ποιος απ’ όλους αυτούς εκεί πάνω ακούει; ΚΑΝΕΙΣ.
• ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ σε όλους τους ΗΡΩΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ που θυσίασαν και που θα συνεχίσουν να θυσιάζουν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης που εσείς τους ρίξατε για να σκοτωθούν! Γιατί αν πράγματι θέλατε να λύσετε το πρόβλημα, αντί να λέτε μεγάλα λόγια θα κάνατε πράξεις. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο πιο κοινός εγκληματίας κυκλοφορεί οπλισμένος με καλάσνικοφ. Γιατί δεν προμηθεύετε την Αστυνομία με όπλα ανώτερα ή τουλάχιστον ίδια; Γιατί δεν προμηθεύετε την Αστυνομία με αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη προηγμένης τεχνολογίας; Γιατί δεν προμηθεύετε την Αστυνομία με σύγχρονα αυτοκίνητα και μηχανές; Τη σκανδάλη του όπλου την πάτησαν οι εγκληματίες, αλλά το δικό σας χέρι όπλισε το όπλο.
• Δεν μπορώ. Θέλω να ξεσηκωθούμε ΟΛΟΙ!
• Στην Ελλάδα έχει πετύχει πολλά ο συνδικαλισμός (παλιότερα), αλλά έχουν καταντήσει το 99% των συνδικαλιστών να είναι χειρότεροι από το 98,9% των σάπιων πολιτικών!!!
• Μακάρι να δικαιωθούν! Έχουμε απηυδήσει πια να βλέπουμε τέτοια και να μη γίνεται ποτέ τίποτα. Θέλουμε εμείς να τους σκοτώσουμε όλους τους… ΑΥΤΟΥΣ.
• Η οργή γίνεται ποτάμι. Ποτάμι ορμητικό που ξεχείλισε. Είναι το δικό μου παιδί, το δικό σου παιδί, τα δικά μας παιδιά! Φτάνει πια!!!
• Ο απλός και ανώνυμος πολίτης πενθεί για αυτήν την τραγωδία. Η απώλειά σας σημαίνει την απόλυτη παρακμή της κοινωνίας. Για μένα προσωπικά που είμαι ανώνυμος πολίτης είναι σαν να έχασα τα δικά μου παιδιά! Δεν κλαψουρίζω, δεν κλαίω… Θρηνώ! Για τη ζωή που δεν ζήσατε… Για τους γονείς σας… Για όλους τους πενθούντες συναδέλφους σας… Για την κακόμοιρη τη χώρα μου που χάνει τα παιδιά της… Υποκλίνομαι ευλαβικά στη σορό σας και ακουμπώ με σεβασμό το δεξί μου χέρι στον ώμο των γονιών σας. Καλό ταξίδι… παιδιά μου. Παιδιά της Ελλάδας.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
«Ας λέγονται με φειδώ τα παχιά λόγια»
Ελλειμματική, τουλάχιστον, χαρακτηρίζεται από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς η συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να αποδείξει έμπρακτα τη θέλησή της για την περιφρούρηση της ασφάλειας του πολίτη.
«Τα μεγάλα και παχιά λόγια για την προσφορά του προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία είναι καλό να λέγονται με φειδώ γιατί πλέον αγγίζουν τα όρια της κοροϊδίας», δήλωσε στον «Ε» ο Δ. Γεωργατζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ), και συνέχισε: «Τα οικονομικά και η εκπαίδευση είναι θέματα που έχουμε αναδείξει πολλές φορές. Η συμπεριφορά της πολιτείας ως προς τα θέματα αυτά είναι ελλειμματική. Έχουμε τονίσει ότι στις σημερινές συνθήκες επιβάλλεται η αναβάθμιση της ποιοτικής λειτουργίας της Αστυνομίας, αφού λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος των ένοπλων περιστατικών και των βίαιων αντιδράσεων. Εάν δεν διατεθούν κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό και την εκπαίδευση των υπηρεσιών, θα συνεχίζεται η υποβάθμιση και η απαξίωση του χώρου μας».
«Το τραγικό περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, πρωτάκουστο, ξαφνικό. Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Το είχαμε επισημάνει ότι ήταν θέμα χρόνου και μόνο να συμβεί το μοιραίο. Δυστυχώς, η συντεταγμένη πολιτεία δεν έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον που εμείς θέλουμε. Στις διαδηλώσεις μας, εξάλλου, φωνάζαμε ότι στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές», μας είπε ο Χ. Φωτόπουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
ΑΡΘΡΟ: ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: