Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τοποθετήσεις στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθετήσεις στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων

Κατόπιν εισηγήσεως κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου ΣΟΥΛΗ και αποφάσεως του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ανακοινώνονται τοποθετήσεις στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων, ως κάτωθι:

1. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ Γεώργιος (Α.Μ. 829) από το Κ.Λ. Καβάλας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Οδησσού.
2. Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Αντώνιος (Α.Μ. 893) από το Κ.Λ. Κέρκυρας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Βανκούβερ.
3. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ Δημήτριος (Α.Μ. 780) από το Κ.Λ. Βόλου στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Κωνστάντζας.
4. Ο Πλωτάρχης Λ.Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ Ιωάννης (Α.Μ. 941) από το Υ/Χ Κύμης στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Σάντος.

5. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΨΑΡΡΗΣ Χρήστος (Α.Μ. 814) από τη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Μόντρεαλ.
6. Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΟΥΛΟΣ Δημήτριος (Α.Μ. 851) από τη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Ρόττερνταμ.
7. Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ Ιωάννης (Α.Μ. 903) από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Μπουένος Άϋρες.
8. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΔΕΡΒΟΣ Σπυρίδων (Α.Μ. 799) από τη Γενική Επιθεώρηση Λιμενικού Σώματος στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Αμμοχώστου.
9. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΜΥΛΩΝΑΚΟΣ Κωνσταντίνος (Α.Μ. 832) από το Κ.Λ. Ραφήνας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Νοβοροσίσκ.
10. Ο Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Κωνσταντίνος (Α.Μ. 938) από τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Χονγκ Κονγκ.
11. Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ Μιχαήλ (Α.Μ. 865) από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Χιούστον.
12. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗΣ Νικόλαος (Α.Μ. 820) από το Κ.Λ. Ρόδου στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Νέας Υόρκης.
13. Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων (Α.Μ. 905) από ΥΠτΠ / Α.Ε. στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Τόκυο.
14. Ο Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος (Α.Μ. 924) από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Πορτ Σάιδ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΧΤΟΚ.............................Ο ΣΠΑΝΑΚΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 14 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ
Εν αγνοία της ηγεσίας του Λιμενικού - Εντείνονται οι φήμες για μαζικές παραιτήσεις υψηλόβαθμων


Αντιμέτωπος με τις μαζικές παραιτήσεις αξιωματικών
του Λιμενικού αναμένεται να βρεθεί άμεσα ο Υπουργός
Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Δημόσια ετοιμάζονται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους αρκετοί υψηλόβαθμοι του Λιμενικού, καθώς συνεχίζεται η απαξίωση του Σώματος από την Πολιτική ηγεσία, δηλαδή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρίστο Παπουτσή.

Την ίδια στιγμή εντείνονται και οι φήμες από το Μέγαρο Μαξίμου για αναδόμηση του Υπουργού, καθώς τελευταία εμφανίζεται με δύναμη Δελφίνου παίρνοντας θέση φιλολαϊκή και κόντρα στα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Έτσι, ενώ ανεβαίνει η δημοτικότητα του κ.
Παπουτσή μεταξύ των πολιτών, στο Λιμενικό η φήμη του έπεσε στο ναδίρ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίασαν: Έσπευσε ο κ. Υπουργός να εκδώσει απόφαση για τους Προξενικούς Λιμενάρχες που θα τοποθετηθούν σε περίπου ένα χρόνο, χωρίς να λάβει υπόψη του εάν ο ίδιος θα είναι και τότε Υπουργός του ίδιου υπουργείου.

Επι πλέον, έσπευσε ο κ. Υπουργός να τακτοποιήσει κάποιους στα προξενικά Λιμεναρχεία, τη στιγμή που εδώ και μήνες, "ορφανές" παραμένουν οι θέσεις αρκετών περιφερειαρχών αλλά και διευθυντών εξ' αιτίας ενός και μόνον αξιωματικού που αρνείται να μετακινηθεί από τη θέση του διευθυντή Προσωπικού.

Το γεγονός ότι έχουν μερικώς παραλύσει σχεδόν όλες οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αντίθετα, ο ίδιος ενισχύει τα καμώματα του κ. Σπανάκου, συνεργαζόμενος με τον αξιωματικό για τις τοποθετήσεις των Προξενικών Λιμεναρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπουτσής, επισκέφθηκε το κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη την Παρασκευή όπου και για περίπου τρεις ώρες, συνεργάστηκε με τον αξιωματικό που κανείς δεν θέλει να συνεργάζεται. Αμέσως μετά, ο κ. Παπουτσής, έδωσε τη λίστα με τα 14 ονόματα στον Αρχηγό του Λιμενικού και εκείνος φυσικά υποχρεώθηκε να την προωθήσει σε δημοσίευση.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε, τα 14 ονόματα είχε εισηγηθεί ο Αρχηγός του Λιμενικού. Στη πραγματικότητα, τα ονόματα είχε εισηγηθεί ο κ. Σπανάκος ο οποίος λειτουργεί ως Αρχηγός στη θέση του Αρχηγού.

Επόμενο είναι, όποιος γνωρίζει τον κ. Σπανάκο, να λύνει μέσω αυτού το πρόβλημά του, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνεται ολόκληρη η ηγεσία του Λιμενικού και όχι μόνον ο "καταναγκαστικός" Αρχηγός.

Αυτός είναι και ο λόγος που έξαλλοι οι αξιωματικοί του Σώματος, έχουν ως καθημερινή τους συζήτηση τη προοπτική της ομαδικής κατάθεσής της παραίτησής τους, την οποία μάλιστα προγραμματίζουν να κάνουν δημοσίως πράγμα που θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα κατά της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας αριθμός ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού, - όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν - ενημερώθηκε για τις τοποθετήσεις των 14 Προξενικών Λιμεναρχών από το nextok.

Τέλος σύμφωνα με το ...ανέκδοτο που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο κ. Σπανάκος εξέφρασε την επιθυμία να τοποθετηθεί ως Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά!