Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ποιος είναι ο ρόλος των Αναθεωρητών στα Συμβούλια Κρίσεων?

Exantas
email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Με αφορμή την ανάδειξη από τα blogs, την Βουλή αλλά & τις δικαστικές αίθουσες του θέματος: «Οικειοθελής αποστρατεία Αξιωματικών Λ.Σ, επαναφορά τους και στην συνέχεια "αποπομπή", δια του ευγενούς όρου "προαγωγή & αποστρατεία" Αξιωματικών ΛΣ», οι οποίοι αποφάσισαν ακρίτως & ανοήτως, κατά την άποψη μας, αλλά & όπως τελικά αποδείχθηκε, να επανέλθουν, μετά από Κυβερνητική πρόσκληση (μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ψήφιση νόμου, που δεν περιέχει φωτογραφικές διατάξεις) με το άρθρο μόνο του Ν. 3847/10.
Έτσι, μπήκαμε στον πειρασμό να «ψάξουμε» την υπόθεση, αφού, όπως κατά κόρον γράφτηκε & συζητείται στους νομικούς κύκλους, αυτή αποτελεί "προσβολή & πρόκληση για το Διοικητικό Δίκαιο" και το Σύνταγμα ευνομούμενης χώρας.
Αρκετοί μάλιστα την θεωρούν ως παράδειγμα προς αποφυγήν και ένα καλό τεστ για τους φοιτητές της νομικής. Αφού πολλοί μίλησαν για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, διαπλοκή, άμετρη κομματική επιλογή & προφανώς απύθμενη βλακεία (?) των "αρχιτεκτόνων" & όσων συνείργησαν στο όλο εγχείρημα, αποπομπής ικανότατων στελεχών.

Προσπαθήσαμε διακριτικά & χωρίς προκατάληψη να διαχωρίσουμε την αλήθεια από την πλάνη, τον μύθο από την παραπληροφόρηση & την άγνοια από την μεθόδευση.

Το θέμα, έκανε τον (αρνητικό) γύρο της επικράτειας, μέσω των blogs, απασχολεί το Κοινοβούλιο & την Δικαιοσύνη & δεν γνωρίζουμε ακόμη πού ενδεχομένως οι άμεσα θιγόμενοι θα το φτάσουν & πόσο πολύ θα το αναδείξουν. Βεβαίως γιαυτό δεν ευθύνεται μόνο ο "σαλιγγαροτρόφος" υπουργός, αλλά το σύστημα που ανάθρεψε αναλόγου είδους μεθοδεύσεις & διαπλοκές. Και το «σύστημα» το παράγει και το καλλιεργεί ο εκάστοτε Υπουργός ανεξαρτήτως «χρωστικής ουσίας». Εδώ δικαιώνεται το ρητό που λέει ότι «Πολιτική είναι η τέχνη που εμποδίζεις τους ανθρώπους να μπλέκονται σε όσα τους αφορούν»

Το βέβαιον είναι κ. Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, σύντροφε Χρήστο Παπουτσή, ότι το ζήτημα δεν τιμά καθόλου την πολιτική σου διαδρομή, την ιστορία & την υστεροφημία σου. Απορούμε, πώς εσύ, με το βάθος πολιτικού ενστίκτου που σε διακρίνει, διέπραξες τέτοιο ατόπημα, εάν φυσικά έχεις αντιληφθεί το μέγεθος της ατιμίας & ανανδρείας της πράξης σου. Κανείς δε γνωρίζει εάν το διέπραξες ευρισκόμενος σε πλάνη ή ενσυνείδητα & εάν γνώριζες καλά τι υπέγραφες. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάντως ότι, συνάδελφοι σου υπουργοί, είχαν έγκαιρα ενημερώσει το Γραφείο σου για το "εκούσιο λάθος" που σε οδήγησαν ειδικοί και ειδήμονες του Λιμενικού, τους οποίους περιέβαλες με τόση εμπιστοσύνη, αλλά πλέον σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα χωρίς ενδοιασμό.

Και το ερώτημα που πλέον τίθεται, διαπιστώνοντας ότι οι "εντεταλμένοι" εκτελεστές σου στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο, άκουσαν δια στόματος του αρμόδιου για τα νομικά ζητήματα, αναθεωρητή, ότι "Το συμβούλιο εκείνο δεν ήταν αρμόδιο για την επανάκριση ευμενώς κριθέντων στελεχών, είναι: «Ποιος είναι τελικά ο ρόλος των Αναθεωρητών της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στα συμβούλια κρίσεων των Ενόπλων Δυνάμεων & κατ' επέκταση του Λιμενικού?» Φυσικά δεν είναι ούτε διακοσμητικός ούτε για να συμπληρώνεται «η πεντάδα του αγώνα».

Σύμφωνα λοιπόν με αποκαλυπτικό άρθρο της δημοσιογράφου Θ. Κοντζόγλου στο NEXTOK "o Υποστράτηγος Αναθεωρητής καταψήφισε την διαταγή Παπουτσή και κατέγραψε τη διαφωνία του στο πρακτικό… με κόκκινο!" .
Σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι η γνωστή δημοσιογράφος, άγνωστο με ποιον τρόπο, είχε σωστή πληροφόρηση, παρουσιάζουμε το μέρος του πρακτικού με την επίμαχη διαφωνία., το οποίο, μάλιστα ζήτησε και ο τομεάρχης της ΝΔ, η οποία ΝΔ όσα κι αν της καταμαρτυρούν, τέτοια αλητεία δεν θα την σκεφτόταν ποτέ!! Ευτυχώς λίγη τσίπα εκεί ίσως ακόμη διαθέτουν. Συμβουλευόμενοι δε την επετηρίδα, διαπιστώσαμε ότι το πέμπτο μέλος, ο Αρχιπλοίαρχος, τυγχάνει νεώτερος του Αρχιπλοιάρχου που συμμετείχε στο πρωτοβάθμιο συμβούλιο, κατά παράβαση της σχετικής διάταξης, που απαιτεί αρχαιότερο. Είναι όμως και νεώτερος των κρινομένων, τους οποίους ψήφισε & συμφώνησε να τους αποστρατεύσουν (αμ κορόιδο θα ήταν να μην συμφωνήσει). Αυτό όμως δεν είναι αντίθετο με κάθε έννοια δεοντολογίας, δικαίου και χρηστής διοίκησης σύντροφοι;
Για την ιστορία πλέον οφείλουμε να διατυπώσουμε κάποιες επιπλέον σκέψεις & πληροφορίες μας, τις οποίες όμως εμείς δεν αντλήσαμε από την γνωστή, των δημοσιογραφικών κύκλων πηγή, η οποία αδιάντροπα έδινε και τις πρώτες ειδήσεις περί των αποτελεσμάτων όλων των συμβουλίων των εφετινών κρίσεων, αφού ήταν ο μοναδικός Αξιωματικός που συμμετείχε, ως ειδικός Γραμματέας σε κάθε συμβούλιο, ίσως κατ' εντολή σου σύντροφε υπουργέ!
Βλέπεις λοιπόν φίλε μου ότι κάποιοι αφήνουν το στίγμα τους σε αυτό τον τόπο, άλλοι όμως αφήνουν τον λεκέ τους.

Από όσο είχαν πληροφορήσει τα "επίσημα δίκτυα" ενημέρωσης του ΛΣ, οι διαδρομιστές, τα έγκριτα ηλεκτρονικά μέσα (blogs) αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περιόδου εκείνης, (το ρουφιανιλίκι είχε πάντα δεσπόζουσα θέση στην καθημερινότητα των απανταχού λιμενικών), κάποιοι υποστήριζαν πως και οι πέντε επιστρέψαντες έπρεπε να αποστρατευτούν, οι οποίοι & κακώς, επανήλθαν αφού αυτομόλησαν ως ριψάσπιδες στις δύσκολες για το Έθνος, την οικονομία & το Λ.Σ ώρες. Τη στιγμή που τόσοι άλλοι "ίδρωναν & μάτωναν" για την αποτελμάτωση & την ανάδυση του ενδόξου (νέου) Σώματος, της Ακτοφυλακής, αυτοί οι αχρείοι έμειναν εκτός Σώματος για διακοπές, άκουσον - άκουσον για 2,5 μήνες, οι τρείς (όση σχεδόν άδεια μπορεί να λάβει σε ένα ημερολογιακό έτος λιμενικός φοιτητής ΑΕΙ), ενώ οι δύο εξ αυτών δεν απουσίασαν ούτε ημέρα, αφού προσέφυγαν εγκαίρως για να ακυρώσουν την αίτηση αποστρατείας τους. Δεν μιλάμε δηλαδή για τύπους σαν εκείνους που από την υποβολή της παραίτησης τους διέκοψαν κάθε επικοινωνία με την Υπηρεσία και απέφυγαν ακόμη και να παραδώσουν, ως όφειλαν, τα καθήκοντα τους, αφού μάλιστα επρόκειτο για Διευθυντές και όχι για σκοπούς πύλης μονίμως σφραγισμένης. Έτσι αντέδρασε & ο Δόκτωρ σοφιστικέ τύπος που όψιμα κόπτεται για το ΛΣ και τις ειδικές μονάδες του.
Είναι δε σε όλους γνωστό ότι στο ΛΣ η "συναδελφική" αυτή φιλοσοφία της αναγνώρισης των κόπων του άλλου & ο αλτρουισμός περισσεύουν πάντα (ο Άβελ και Κάιν της σύγχρονης εποχής ζουν και βασιλεύουν σε αυτό το Σώμα).

Τα αποτελέσματα όμως των επανακρίσεων, που άργησαν υπέρμετρα να γίνουν επισήμως γνωστά, αλλά κυκλοφόρησαν με την χρήση ναυτιλιακών bloggers, πείθουν ότι εν τέλει επικράτησαν άλλες, μύχιες σκέψεις, από εκείνους που επεδίωκαν την "αναδιάρθρωση" του Σώματος, με την αναρρίχηση «νέου αίματος». Αυτή είναι η αμεσότητα των blogs, που αντικατέστησαν πλέον τις βραδυπορούσες ειδήσεις των εφημερίδων, αφού για τα "παρασκήνια" έπρεπε να περιμένουμε τα κυριακάτικα κυρίως φύλλα, ιδιαίτερα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ.

Βέβαια όλα αυτά δείχνουν ότι το Λ.Σ κατάντησε ένα μπάχαλο και ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι αυτά τα σχέδια, περί αναβάθμισης & αλλαγής του Λ.Σ κλπ τα ακούμε και από άλλα «έγκριτα» χείλη & κονδυλοφόρους που λαλούν & γράφουν διαρκώς σε επίσημα και μη ιστολόγια, την Βουλή και τα ΜΜΕ.

Και μέσα σε όλα αυτά, νάσου και ο νέος Αρχηγός, ο οποίος ανέλαβε το σπουδαίο έργο να ενημερώνει τηλεφωνικά τους ενδιαφερόμενους για την έκδοση του διατάγματος που τους αποστράτευε ..... τον περισυνό Απρίλιο. Δηλαδή ένα μήνα ενωρίτερα από την οικειοθελή τους αποστρατεία. Βέβαια το έργο το επανέλαβε και με όλους όσους αποστράτεψε μετά την θορυβώδη εκλογή του από το ΚΥΣΕΑ, για .... την αξιοσύνη του. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται, γι’ αυτό και η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, όπως λέει κι ο Εθνικός Ύμνος. Την Ελλάδα όπως & το Λιμενικό τα θέλουν για τις δύσκολες αποστολές, για την λάντζα.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι «άμα πάρεις λάθος τραίνο όπου & να κατέβεις πάλι λάθος θα είσαι».

Αλήθεια, το σύνθημα ...... "Πρώτα ο πολίτης" που εκφράζατε πριν τις εκλογές αλλά ακόμη και σήμερα, εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ, για ποίους πολίτες αναφέρεστε; Όλα εκείνα τα βαρύγδουπα λόγια, οι υποσχέσεις & τα οράματα μήπως ήταν πράσινα λόγια, πράσινες υποσχέσεις για πράσινη "υπο"ανάπτυξη, σε πράσινη διαφάνεια και τελικά αποδεικνύονται ......πράσινα άλογα, αγαπητέ ΓΑΠ;

ΣΧΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: