Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Λοστρόμοι του Παπανδρέου οι δύτες του Λιμενικού

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Μετά το ποδήλατο, σειρά είχε και το περίφημο κανό του Γιώργου Παπανδρέου να υποστεί… βλάβη, αυτό πάντως μεσοπέλαγα. Σύμφωνα με ασφαλείς, μάλιστα, πληροφορίες τις οποίες επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά του ο “ΕΤ”, ο πρωθυπουργός κινδύνευσε σοβαρά, όταν λίγο έξω από την Ύδρα, και σε μια πολύ δύσκολη περιοχή για τους κωπηλάτες, έπεσε σε κακοκαιρία και το κανό… χάλασε. Στα στενά της Ύδρας κυκλοφόρησαν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να πέφτει στη θάλασσα, αλλά για καλή του τύχη εκεί δίπλα όλως τυχαίως περνούσε ένα σκάφος του Λιμενικού το οποίο και περιμάζεψε τον πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς αισθάνθηκε δικαιωμένος για τις δηλώσεις του περί… Τιτανικού.
Από το Λιμενικό έσπευσαν να υποστηρίξουν πως ο κ. Παπανδρέου δεν ήθελε να βρίσκεται… εκεί γύρω σκάφος του Λιμενικού, όμως τα παιδιά σε μια ακόμα πράξη ηρωισμού και μιας και δεν είχαν και τίποτα καλύτερο να κάνουν πασχαλιάτικα παρακολουθούσαν διακριτικά τους δεκάδες κωπηλάτες που αυτή την περίοδο καταφθάνουν στην Ύδρα.

Το ότι φόρτωσαν μάλιστα και το κανό και το έφεραν στο λιμάνι της Ύδρας δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν ολόκληρο πρωθυπουργικό κανό, αλλά το ότι ήθελαν να εξεταστούν από ειδικούς τα αίτια της βλάβης. Ήταν μηχανική βλάβη; Υπήρχε δολιοφθορά σε κάποιο κουπί; Εμβολίστηκε από κάποιο τουρκικό κανό; Τη στιγμή που σχεδόν ένα στα τρία σκάφη του Λιμενικού είναι «καθηλωμένο» και περιορίζονται ακόμα και οι διακομιδές των ασθενών από τα μικρά νησιά του Αιγαίου από τις περικοπές στα κονδύλια για συντήρηση και επισκευή, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων μετέφεραν με φουσκωτό του Λ.Σ. το κανό του πρωθυπουργού, μόλις ολοκλήρωσε τις αθλητικές του δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών στο νησί του Σαρωνικού.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, ο οποίος δήλωσε : «Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε στείλει άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος μαζί με φουσκωτό σκάφος στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων φρούρησης κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού στην Υδρα.
Το κανό του πρωθυπουργού μεταφέρθηκε από το σκάφος του Λ.Σ. προφανώς για λόγους φύλαξής του. Οι άνδρες του Λιμενικού πήραν μαζί τους το κανό για να μην το χάσουν στη θάλασσα». Το κανό λοιπόν σώθηκε, το ίδιο και το κύρος του πρωθυπουργού, άγνωστο βέβαια παραμένει αν σώθηκε και κάνας δύσμοιρος που αρρώστησε πασχαλιάτικα σε κάνα ακριτικό νησί με το Λιμενικό να ψάχνει για σκάφος. Μετά, πάντως, το ατύχημα με το ποδήλατο και τη «βύθιση» του κανό, ίσως ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ασχοληθεί με κάνα ανεμόπτερο. Εξάλλου, από «Απάτσι» και «Σινούκ» έχουμε μπόλικα.

(Των Δ. Κοτταρίδη και Ν. Κουφάκου)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mia erotisi mono an den filaksoume ton PROTHIPOYRGO poion tha filaksoume????? mipos auta ta rezilia pou epi N.D. edinan kai katadromika vlepe AVEROF!! mipos ton NIKOLAO GLIKSBOYRG auton kala ekanan kai ton filagan otan htan stin YDRA ????? eipame na eisai kata tou PROTHIPOYRGOY alla oxi kai den eprepe auto den den eprepe to allo den den den .....ston PROEDRO TIS KYVERNISIS!!! hmarton XONEPSETO EINAI PROTHIPOYRGOS SOY eite to theleis eite oxi !!!! telos gia pes mas poion prepei na filaei mia monada opos h M.Y.A. na kseroume kai emeis ??

Ανώνυμος είπε...

KYRIOI KOTTARIDI KAI KOYFAKO SAS ENHMERONO OTI GIA DIAKOMIDES ARROSTON YPEYTHINO EINAI TO E.K.A.B. GIA NA GINEI DIAKOMIDI ASTHENOYS GINETE KATOPIN DIADIKASIAS POY KSEKINAEI YSTERA APO AITHSH TOY E.K.A.B PROS TO EKSED LIMENIKOY SOMATOS!!!! OMOS ME XARA SAS LEO OTI EMEIS STA SKAFI TOY L.S. EXOYME KANEI POLLES DIAKOMIDES EXOYME SOSEI POLLES ZOES KAI POTE DEN ZITISAME KAI OYTE THELAME DIMOSIOTHTA!!! DOYLEYOYME PISO APO KAMERES KAI FANFARES EIMASTE AFANEIS .....!!! DEN EIMASTE GIATROI???? ISOS TO LIMENIKO POY ESEIS ONEIREYOSASTE KAPOTE MPOREI STO MAKRIII MELLON NA PROVLEPOYN EKTOS TON LIMENIKON ORGANON STIN SYNTHESI TOY PLIROMATOS KAI GIATROYS NOSOKOMES KAI E.R. TELOS TA PERIPOLIKA SKAFI AN DEN METAFEROYN TON EKSTOTE PROEDRO TIS KYVERNISEOS!! POION THA PREPEI NA METAFEROYME???? PEITE MAS TELOS PANTON NA GNORIZOYME KAI EMEIS GIA NA EIMASTE POIO PROSEKTIKOI TIN EPOMENI FORA STO MELLON???

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ήξερα το εξής , με τη Ναυτιλία δεν θέλετε να ασχολείστε. Με τα λιμάνια και τη φύλαξή τους δεν θέλετε να ασχολείστε , στρατιωτικοί με ΣΠΚ δεν θέλετε να είστε , με τον Πρωθυπουργό και τα μέτρα τάξης δεν θέλετε να ασχολείστε . Τι ακριβώς θέλετε να κάνετε Ακτοφύλακες ; Δεν σας καταργούν λέω εγώ να ησυχάσουμε; Άντε γιατί το παρακάνανατε πια και ο Ελληνικός Λαός σας πληρώνει τζάμπα

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ .....ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ...... 7500 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΣΑΜΠΑ....... ΕΦΥΓΕ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΩΣ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΒΡΆΚΩΤΟΙ...... ΦΟΥΛ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ.......ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΝΟΉΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ ... ΚΟΡΟΙΔΑ .....ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ? ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΌΤΗΤΑ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΤΙΣ 7 ΤΕΛΕΥΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ..... ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ......ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ...... ΕΞΥΠΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΡΕΩΝΟΤΑΝ ΤΟ Λ.Σ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ....ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ....ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ 5 Α/Κ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 40 ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ......ΜΕΣΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αλλο Ναυτιλία ...
Άλλο Ακτοπλοϊα...
Αν για σένα αυτά τα δύο είναι το ίδιο...
Αν για σένα οι δυο αυτοι τομείς προσφέρουν το ίδιος στην εθνική μας οικονομία...
Αν για σένα οι εφοπλιστες των δύο χώρων είναι το ίδιο για σενα...

Ε τότε να μας συγχωρείς πολύ αλλά εμείς διαφωνουμε...
Εκτος κι αν νομίζεις ότι τόσα χρόνια δούλευες εσύ και οι υπόλοιποι Συνάδελφοι για την Ναυτιλία...

Για την Ακτοπλοϊα δούλευες αγαπητέ Συναδελφε...
Για την Ακτοπλοϊα...
ΌΧΙ για την Ναυτιλία...
Οι Συνάδελφοι που δούλευαν για την Ναυτιλία δεν ξεπερνούσαν τους 100(και πολλούς λεω)...

Άν καταλάβεις αυτό που λέμε θα καταλάβεις ότι εμείς ΠΟΤΕ δεν ζητήσαμε να μην δουλεύουμε για την Ναυτιλία...
Αλλά ζητούσαμε επίμονε να σταματήσουμε να δουλεύουμε για την Ακτοπλοϊα...
Αν εσύ θεωρεις ότι έπαψες να εισαι παραγωγικός επειδή σταμάτησες την "εξυπηρέτηση" των ακτοπλόων εμεις δεν έχουμε να σου πουμε τίποτα άλλο παρα οτι διαφωνουμε μαζί σου και να σου ευχηθουμε καλή σου μέρα.

Το μόνο που θα σου πούμε όμως ειναι να καθήσεις και να σκεφτείς μήπως όλα αυτά τα χρόνια το Λιμενικό παρέλειψε ή αν θέλεις έδωσε βαρύτητα στην Ακτοπλοϊα αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα του καθήκοντα σε δεύτερη μοίρα με αποτελεσμα τώρα οι Συνάδελφοι όπως κι εσύ να αισθάνονται ότι δεν θα έχουν πλέον αντικειμενο???
Για σκέψου το λιγο...
Καλή σου μέρα.

στ@βεντο είπε...

Ναι είμαστε αντιπαραγωγικοί !
Όσο αντιπαραγωγικοί είναι αυτοί που μας χαρακτηρίζουν έτσι.
Ναι θέλουμε να δουλεύουμε για τους Δήμους και να είμαστε παρακλάδι Αστυνομίας , αν είναι έτσι να προσφέρουμε κάτι στο κοινωνικό σύνολο και όχι να δουλεύουμε για τους εφοπλιστές και μάλιστα τσάμπα.
Όποιος δεν συμπαθεί τα σώματα ασφαλείας (Ακτοφυλακή - Αστυνομία κτλ) ας προτείνει την κατάργησή τους μαζί όμως με λύσεις για την ασφάλεια των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

παρτε το χαμπαρι ....τοσο καιρο η ενωτητα ναυτιλια μας εδινε 1 ατου παραπανω απο τις Ε.Δ και τα αλλα Σ.Α .... εστω και με 100 ατομα ....εστω και με παραμυθια ......... ειχαμε στη δυσκολη να πουμε οτι προσφερουμε περαν της αστυνόμευσης και το κατι παραπανω στο κρατος , στο ναυτικο , στο πλοιο , σε ναυτιλιακες εταιρίες , στην ευρωπη , στην παγκοσμια ναυτιλια βρε αδερφέ και στην οικονομια ......ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ....ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ 100 ΑΤΟΜΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΛΥΣΑΞΑΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ .....ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100 ..... ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ .... ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ......ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ......

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αν το ξαναδιαβάσεις ίσως καταλάβεις τι λέμε.Εμείς δεν έχουμε μπερδευτει καθόλου.Εσύ μάλλον έχεις πανικοβληθεί και δεν μπορείς να καταλάβεις τι διαβάζεις.Ξαναδιάβασε το ΄και ίσως καταλάβεις.