Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σύλληψη Κύπριου κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους στην Κέρκυρα για εμπορία ναρκωτικών

Ινδική κάνναβη πάνω από 19 κιλά εντόπισαν χθες στις 10:30 το βράδυ σε πλαστικές συσκευασίες στο ιστιοπλοϊκό σκάφος «Αtherina» με βρετανική σημαία τα μέλη του Λιμενικού Σώματος Κέρκυρας, τα οποία συνέλαβαν και τον κυβερνήτη του, έναν άνδρα ηλικίας 41 ετών, υπήκοο Κύπρου.
Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε χθες στις 8 μ.μ. στη θαλάσσια περιοχή «Φτελιά» Θεσπρωτίας, στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας το σκάφος, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 10 παρά 10 το βράδυ.

Παρουσία δικαστικής λειτουργού και μετά από έρευνα, βρέθηκαν:

-Πέντε πλαστικές σακούλες, οι οποίες περιείχαν 18 δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 19.076 γραμμαρίων.

β) μία πλαστική θήκη, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 60 γραμμαρίων και

γ) μία μεταλλική θήκη, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 162 γραμμαρίων.

Κατά δήλωση του κυβερνήτη, πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες τις οποίες παρέλαβε χθες στις 3 μ.μ. από αλλοδαπό, στα σύνορα Ελλάδας–Αλβανίας, προκειμένου να τις μεταφέρει στην Κέρκυρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας. Κατασχέθηκαν οι ναρκωτικέ ουσίες, το σκάφος και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: