Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

6η Γενική Συνέλευση στην Ιθάκη

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

ΕΠΛΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

τηλ. 26710 28608
fax : 26710 28827
e-mail: eplski@gmail.com
http://www.eplski.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αργοστόλι 05/06/2011

ΘΕΜΑ: « 6η Γενική Συνέλευση στην Ιθάκη. ».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη το Σάββατο 04 Ιουνίου 2011 η 6η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τις εργασίες της συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:

Η Αντιπεριφερειάρχης μικρών νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Σαρδελή Σμαράγδα , ο Αντιδήμαρχος Ιθάκης κ. Βερόνης Γεράσιμος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Βαλέττας Μανώλης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ιθάκης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Δενδρινός Νικόλαος, ο Γραμματέας του ΚΚΕ Ιθάκης κ. Μαυροκέφαλος Επαμεινώνδας, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ Ιθάκης κ. Μάρμαρης Ιωάννης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και: το μέλος του Δ.Σ. Ιθακησίων Ναυτικών κ. Βλάχος Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Τζούδας Νέστορας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Μπεζιριάνης Γεώργιος, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκε και απέστειλε χαιρετισμό το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης κ. Καραβίας Τηλέμαχος.

Στην έναρξη των εργασιών της 6ης Γενικής Συνέλευσης η Ένωση μας τίμησε τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Βαλέττα Μανώλη για την σημαντική δράση που επέδειξε για την επίλυση προβλημάτων σε όλο το φάσμα λειτουργίας των Υπηρεσιών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης μας Φωκάς Διονύσης ευχαρίστησε τον κ. Βαλέττα Μανώλη για την πολύτιμη προσφορά του, αναφέροντας ότι, μέσω των πράξεων του αναδείχθηκαν οι αρετές και υψηλές αρχές και αξίες που πρεσβεύει και υπηρετεί.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονου προβληματισμού για το μέλλον του Σώματος λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Ο πρόεδρος της Ένωσης μας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση που επικρατεί δίνοντας έμφαση στα τοπικά προβλήματα τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να λεγόμαστε σύγχρονη Ακτοφυλακή:

Όταν τα περιπολικά σκάφη ακινητούν λόγω έλλειψης κονδυλίων για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, αναγκάζοντας το προσωπικό να αναζητεί οικονομικούς σπόνσορες για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

Όταν τα περιπολικά σκάφη λειτουργούν με μόνο ένα πλήρωμα όπως συμβαίνει στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό απαιτούνται τρία πληρώματα για να καλύψουν τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Όταν έχουμε Υπηρεσίες που δεν έχουν Υπηρεσιακό Αυτοκίνητο και αναγκάζεται το προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του, να επιστρατεύει το φιλότιμο του και να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, όπως συμβαίνει στον Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου.
Όταν οι κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς και το Υπολιμεναρχείο Ιθάκης έχουν προβλήματα στατικής επάρκειας και δεν έχουν υλοποιηθεί οι εγκεκριμένες μελέτες για την αποκατάσταση τους.

Όταν το προσωπικό πληρώνει κρατήσεις για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη και οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί είναι απλήρωτοι εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν δεν υπάρχει ουσιαστική εκπαίδευση και διαρκή μετεκπαίδευση.

Όταν οι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι από οδοιπορικά μεταθέσεων εδώ και αρκετά χρόνια.
Όταν η υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας σε αρκετές περιπτώσεις φθάνει και ξεπερνά το 50% της οργανικής δύναμης όπως η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, ο Λιμενικός Σταθμός Σάμης και ο Λιμενικός Σταθμός Ληξουρίου.
Στην συνέχεια ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τις ανησυχίες και τους φόβους του προσωπικού για την οικονομική κατάσταση και την έξαρση της εγκληματικότητας.
Ειδικότερα ανέφερε ότι:

Τα τελευταία δύο χρόνια οι ένστολοι βιώνουν την απαξίωση της πολιτείας, ζουν το δικό τους μνημονιακό δράμα με κύρια χαρακτηριστικά του, την περικοπή μισθών και συντάξεων - την περικοπή των λειτουργικών δαπανών, και των δαπανών ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Σε αντίθεση με τις περικοπές και τις μειώσεις η εγκληματικότητα διογκώνεται και επεκτείνεται ποσοτικά και ποιοτικά, δημιουργώντας μεγαλύτερη ανασφάλεια στην κοινωνία ως φυσικό επόμενο της συρρίκνωσης των μέσων αντιμετώπισής της.

Καταλήγοντας στην ομιλία του, γνώρισε στους παρευρισκόμενους ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο μέσο τα δίκαια αιτήματά μας, δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία συμμερίζεται τις αγωνίες μας και στέκεται σταθερά στο πλευρό μας.

Από τις διεργασίες της συνέλευσης αναδείχθηκαν οι προτεινόμενες θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις και αποφασίστηκε η προσθήκη στο πρόγραμμα δράσης και νέων προτάσεων, που θα συμβάλλουν στην επαγγελματική αναβάθμιση των στελεχών.

Οι εργασίες της 6ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης μας κρίθηκαν επιτυχείς, εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός, ο οικονομικός απολογισμός, και προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 30 Ιουνίου 2011.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΦΩΚΑΣ Διονύσιος ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος

1 σχόλιο:

CAPTAIN BASILIS: είπε...

me agonistikous xairetismous , sinxaritiria .