Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.

Μηχανική βλάβη σε Τ/Χ «ΓΙΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 1491 στην Τήνο – 
Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη - 
Πνιγμοί στη Ναύπακτο και στα Μουδανιά - 
Εντοπισμός σκάφους με παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας - 
Συνέχεια ενημέρωσης για το σκάφος “GERNIKA” σημαίας COMORES– 
Πνιγμοί στο Αλιβέρι και στη Ροδόπη –
Θάνατος αλλοδαπού αλιεργάτη στη Λευκίμμη - 
 Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στην Κω – 
Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Α/Κ σκάφος στη Χάλκη - 
Πνιγμός στο Ρέθυμνο – 
Συνέχεια ενημέρωσης για το ημιβυθισμένο σκάφος στο Μικρολίμανο στις 15/07/2011 – Εξαφάνιση ανήλικης στην Αμοργό – 
Μεταφορά ασθενούς

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Υπολιμεναρχείο Τήνου ενημερώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Τ/Χ «ΓΙΑΝΝΗΣ» Ν.Π. 1491 με δύο επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τήνου – Άνδρου και ζητούσε συνδρομή, λόγω απώλειας της προπέλας.

Με τη συνδρομή πλωτού περιπολικού της οικείας Λιμενικής Αρχής, το εν λόγω σκάφος, κατέπλευσε ασφαλώς στον όρμο Υστερνίου Τήνου, ενώ οι επιβαίνοντες που είναι καλά στην υγεία τους δεν επιθυμούν την διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

Από το Υπολιμεναρχείο Τήνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

======================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, 22χρονος κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε να κατέχει δύο συσκευασίες από σπιρτόκουτα περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης καθαρού βάρους 0,94 γραμμαρίων και 1,85 γραμμαρίων αντίστοιχα.



Σε ανάλογο έλεγχο στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, 35χρονος κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Πειραιά, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε να κατέχει μία πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης με τρίμματα καπνού βάρους 6,37 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο.

Από τη Διοίκηση Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη παραλία ΨΑΝΗΣ 94χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Γενικό Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΑΡΩΓΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φαναρίου.

======================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίσθηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας (Βόρεια Εχινάδων Νήσων), σκάφος τύπου «καταμαράν», μήκους περίπου 16 μέτρων, με αναγραφόμενο στις παρειές του όνομα «ΝΟΤΟΣ».

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 129 παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων 126 άνδρες, δύο (02) γυναίκες (μία σε κατάσταση εγκυμοσύνης) και ένα ανήλικο παιδί.

Το εντοπισθέν σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία του πλωτού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Αστακού, όπου και κατέπλευσε ασφαλώς.

Το ανήλικο παιδί με τη μητέρα του, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αστακού, ενώ η έγκυος γυναίκα ομοίως για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, υπό την εποπτεία της Αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, είναι σε εξέλιξη έρευνα προς εντοπισμό των εμπλεκόμενων στην υπόθεση αυτή προσώπων. Tο σκάφος έχει κατασχεθεί και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη χρησιμοποίησή του για ανάγκες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

======================

Συνέχεια ενημέρωσης :

Απέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Κολυμπάρι Χανίων, το Θ/Γ “GERNIKA” σημαίας COMORES με προορισμό το λιμάνι των Κυθήρων, με δέκα (10) επιβαίνοντες.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΚΑΜΠΟΣ Αλιβερίου, 88χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου.

============================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΑΡΩΓΗΣ Ροδόπης, 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φαναρίου.

============================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης από τον συνιδιοκτήτη του Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Κ. 1601, ότι 42χρονος αλλοδαπός, που εργαζόταν στο αλιευτικό του σκάφος ως αλιεργάτης, ένιωσε έντονη δυσφορία, ενώ βρισκόταν στο χώρο της ενδιαίτησης, το οποίο ελλιμενιζόταν στο αλιευτικό καταφύγιο Πετρίτη.

Άμεσα ο 42χρονος διεκομίσθει στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης.

============================

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε από 81χρονο αλλοδαπό, κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ROZALIA» σημαίας Πολωνίας, ότι υπέστη ηλεκτρομηχανολογική βλάβη, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου ΦΩΚΑΣ, όπου και είχε αγκυροβολήσει, μαζί με μία 54χρονη αλλοδαπή επιβαίνουσα, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ.» Ν.Π. 8481, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε από ξηρά περιπολικό όχημα ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το πλωτό περιπολικό εντοπίστηκε το «ROZALIA», από το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε θαλάσσια ρύπανση και δεν είχε σημειωθεί εισροή υδάτων.

Το Ρ/Κ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ.» ρυμούλκησε το ιστιοφόρο σκάφος, συνοδεία του πλωτού περιπολικού, με ασφάλεια στο τουριστικό λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης του και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

============================

Σήμερα το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή Χάλκης ενημερώθηκε ότι το Α/Κ «ΠΑΤΕΡ ΣΑΒΒΑΣ» Ν. Καλ. 426 βρίσκεται ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή Αντίτηλου, με δύο (02) επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε προς παροχή συνδρομής το Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Σ.Ρ. 895, το οποίο εντόπισε το ακυβέρνητο σκάφος και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στο λιμάνι της Χάλκης.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης, ο οποίος διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Α/Κ «ΠΑΤΕΡ ΣΑΒΒΑΣ».

============================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ΚΟΥΜΠΕ Ρεθύμνου, 83χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και η σορός του θα παραμείνει για νεκροψία – νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

============================

Συνέχεια ενημέρωσης :

Μεσημβρινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η ανέλκυση του ημιβυθισμένου σκάφους Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» Ν.Π. 7870, από τη θαλάσσια περιοχή Μικρολίμανου, παρουσία Κλιμακίου του Τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και προσωπικού του Λιμενικού Τμήματος Ζέας.

Το αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στη θαλάσσια περιοχή Μικρολίμανου, είχε παρουσίαση εισροή υδάτων, στις 15/07/2011, χωρίς επιβαίνοντες, με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του.

Η ποσότητα πετρελαιοειδών που διέρρευσε εντός της θαλάσσης, ανακτήθηκε πλήρως και τα χρησιμοποιηθέντα υλικά και μέσα απορρύπανσης, με μέριμνα του φορέα διαχείρισης του λιμένα Μικρολίμανου (Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά) έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου παραδοθούν σε ειδικά, αδειοδοτημένη εταιρεία, για την περαιτέρω διαχείριση τους.

============================

Σήμερα το πρωί ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Αμοργού από ιδιώτη, ότι αγνοείται η 16χρονη κόρη του, από βραδινές ώρες στις 19/07/2011, ενώ σύμφωνα με δήλωση του θεωρεί ότι ίσως έχει πέσει θύμα απαγωγής από τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή με Ι.Χ.Ε. όχημα, δίχως να γνωρίζει περαιτέρω στοιχεία των ατόμων και του οχήματος.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού και παράλληλα ενημερώθηκε το Ε/Γ- Ο/Γ «BLUESTARPAROS», το οποίο είχε αποπλεύσει σήμερα το πρωί από Αμοργό με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, προς αναζήτηση της 16χρονης και του προαναφερομένου οχήματος.

Κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUESTARPAROS», μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκε από προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η 16χρονη, η οποία παρέμεινε αρχικά στο Τμήμα Ασφάλειας για προστατευτική φύλαξη και στην συνέχεια παραδόθηκε σε οικείους της.

Επίσης εντοπίστηκε και το Ι.Χ.Ε. όχημα με δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν αύριο στον Αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε σήμερα, από το λιμάνι Κατάπολα Αμοργού στο λιμάνι Νάξου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53, 78χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: