Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στον Άγιο Κήρυκο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «AKOYA ΤΖΙΟΥΕΛ» στην Κύθνο - Συνέχεια ενημέρωσης για περιστατικό εντοπισμού σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους την 10/08/2011 - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XV» στη Σκιάθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω – Παροχή συνδρομής σε παρασυρόμενο χειριστή ιστιοσανίδας στην Κέρκυρα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Λέρο – Παραλαβή από ελικόπτερο S/P ασθενούς επιβάτιδος Κ/Ζ πλοίου - Συνέχεια ενημέρωσης για αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στον Άγιο Κήρυκο την 11/08/2011 - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Νάξο - Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Μήλο - Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ «LEBLON» στο Γύθειο - Σύλληψη για εξύβριση και απειλή στελεχών Λ.Σ. στην Κεφαλονιά - Μεταφορά ασθενούς - Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους την 10-08-2011 - Ρύπανση στη Νάξο – Συνέχεια ενημέρωσης για μηχανική βλάβη Ε/Γ–Υ/Γ «FLYINGDOLPHINXV» στη Σκιάθο την 11/08/2011 – Βύθιση ελλιμενισμένου Ε/Π–Α/Κ σκάφους στο αλιευτικό καταφύγιο Μήλινας Μαγνησίας – Εντοπισμός ημιβυθισμένου ταχύπλοου σκάφους στην Κινέττα - Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Μεταφορά ασθενούς - Επίσκεψη Ναυτιλιακού Οργανισμού Βιετνάμ στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής - Τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη στη Σύρο –Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ–ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στην Αμοργό - Προσάραξη Δ/Ξ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ» Ν.Π. 11384 στην Κίνα – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Πνιγμός στη Ρόδο – Μεταφορά ασθενούς

Σήμερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατέπλευσε στο λιμένα Αγ.Κήρυκου το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, προερχόμενο από λιμένες Βαθέως – Καρλοβασίου – Φούρνων, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η πρόσδεσή του στο λιμένα.

Επιπλέον, κατά την άπαρση των αγκυρών του πλοίου, υπήρξε εμπλοκή μεταξύ τους και συγχρόνως απώλεια δεξιού σχοινιού πρόσδεσης εκατόν είκοσι (120) μέτρων, το οποίο παρασύρεται νοτιοδυτικά λιμένα Άγιου Κήρυκου αποτελώντας κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» παρέμεινε έξωθεν λιμένα Άγιου Κήρυκου έως τις 16:05, επιχειρώντας, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, την απεμπλοκή των αγκυρών του με αρνητικά αποτελέσματα.

Μετά την ασφάλιση των αγκυρών στο σώμα του πλοίου, ο Πλοίαρχος του «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή ότι αποπλέει για λιμένα Ευδήλου καθώς εκεί επικρατούν ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες. Στις 17:55 το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα του Ευδήλου όπου επιχείρησε εκ νέου την απεμπλοκή των αγκυρών του.

Οι επιβάτες, οι οποίοι ανέμεναν για επιβίβαση στον Αγ.Κήρυκο προωθήθηκαν στο λιμένα Ευδήλου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ αντίστοιχα όσοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Ευδήλου προωθήθηκαν στον λιμένα Αγ.Κήρυκου επίσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενώ αναμένεται η τελική έγκριση από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων προκειμένου το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

=================================

Μεσημβρινές ώρες η Λιμενική Αρχή Κύθνου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο για Κύθνο – Κέα - Λαύριο, ότι η προσέγγιση στο λιμένα Κύθνου, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Στο λιμένα Κύθνουανέμεναν προς επιβίβαση εκατόν είκοσι πέντε (125) επιβάτες, ενώ στο πλοίο επέβαιναν έξι (06) επιβάτες με προορισμό την Κύθνο.

=================================

Συνέχεια ενημέρωσης για περιστατικό εντοπισμού σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους την 10/08/2011
Κατασχέθηκε, από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου και εξακολουθεί να φυλάσσεται από όργανα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμενίσκο Αγ.Σώστη Λαγανά Ζακύνθου, το σκάφος «SAMBA» σημαίας Αγγλίας, το οποίο εντοπίστηκε την 10/08/2011 νοτιανατολικά του λιμενίσκου Αγ.Σώστη με σαράντα εννέα (49) παράνομους μετανάστες.

Επιπλέον, οι δύο 23χρονοι συλληφθέντες, τούρκοι υπήκοοι, οδηγήθηκαν ενώπιον της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Προανάκριση συνεχίζεται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

=================================

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XV» Ν.Π. 8036, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 18:10 προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Σκιάθου για λιμένα Βόλου, για ύπαρξη μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XV» επέστρεψε αυτοδύναμα στις 18:50 στο λιμένα Σκιάθου, όπου αποβίβασε τους 76 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων.

==============================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό λιμένα Κω, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

==============================

Απογευματινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας για περιστατικό παρασυρόμενου χειριστή ιστιοσανίδας στη θαλάσσια περιοχή ΑΡΙΛΛΑ Ν.Κέρκυρας.

Άμεσα έσπευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω και παροχής συνδρομής, στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία επιβιβάστηκαν σε επαγ/κό –Α/Ψ σκάφος «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Λ.Κ. 8035.

Ο προαναφερόμενος χειριστής εντοπίστηκε μεταξύ των βραχονησίδων ΚΡΑΒΙ και ΠΟΡΤΟ, περισυνελέγη από το «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» και μεταφέρθηκε στην παραλία, καλά στην υγεία του.

==============================

Ακυβέρνητο έμεινε, λόγω βλάβης στο πηδάλιό του, απογευματινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Ν.Π. 9531, πλησίον μονάδος υδατοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΤΣΟΥΝΙ Όρμου Λακκίου Λέρου.

Άμεσα έσπευσαν για παροχή συνδρομής στο ακυβέρνητο Ι/Φ δύο πλωτά περιπολικά του Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίζοντας το ανωτέρω σκάφος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τις υδατοκαλλιέργειες με τους οκτώ (08) επιβαίνοντες σε αυτό καλά στην υγεία τους.

Το «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε ασφαλώς στον προβλήτα λιμένα Λακκίου ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

==============================

Απογευματινές ώρες σήμερα, ελικόπτερο Super Puma, παρέλαβε από το Κ/Ζ «THE CALYPSO» Ν.Π. 11575, το οποίο έπλεε νοτιανατολικά ν.Ρόδου, 11χρονη αλλοδαπή επιβάτη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στη συνέχεια η ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παραμένει νοσηλευόμενη στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου.

==============================

Συνέχεια ενημέρωσης για αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στον Άγιο Κήρυκο την 11/08/2011
Μετά την απεμπλοκή της δεξιάς του άγκυρας, την απώλεια της αριστερής του και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας του πλοίου από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα για ολοκλήρωση του ταξιδιού μέχρι Πειραιά, απέπλευσε στις 20:35 της 11/08/2011, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, για συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του, με προορισμό τους λιμένες Μυκόνου – Σύρου – Πειραιά.

==============================

Ακυβέρνητο έμεινε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ «STRAY CAT II» σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσε προς εντοπισμό του σκάφους και παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Νάξου 53, στο οποίο επέβαινε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και το οποίο εντόπισε το ακυβέρνητο και το ρυμούλκησε στο λιμένα Νάξου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.

==============================

Ακυβέρνητο έμεινε, λόγω μηχανικής βλάβης, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν.Μήλου, το Τ/Χ «ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΙ» Τ.Λ. 528, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 53χρονο κυβερνήτη του.

Άμεσα έσπευσε προς εντοπισμό του σκάφους και παροχή συνδρομής σε αυτό πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» Ν.Μ.28.

Το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το ακυβέρνητο ενώ ο 53χρονος, που ήταν καλά στην υγεία του, επιβιβάστηκε στο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ» και ξεκίνησε η διαδικασία ρυμούλκησης του Τ/Χ.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το «ΑΠΟΛΥΤΑΡΑΙ» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Πολλωνίων ν.Μήλου.

==============================

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, για περιστατικό προσάραξης σκάφους, σε αμμώδη αβαθή του όρμου «ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ» ακρωτηρίου Ταίναρου και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από την ακτή.

Άμεσα έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το Ι/Φ Ε/Γ-Τ/Ρ «LEBLON» Ν.Π. 5355, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από επιθεώρηση που διενεργήθηκε από δύτη στα ύφαλα του σκάφους διαπιστώθηκε θραύση μέρους του πηδαλίου και της τρόπιδας χωρίς όμως να υφίσταται ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το «LEBLON» αποκολλήθηκε από το Α/Κ «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» Ν.Γυθείου 11 με τη συνδρομή του Α/Κ «ΡΟΚΑΔΕΡΟ ΙΙ» Ν.Καλαμάτας 582, ρυμουλκήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Γυθείου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

==============================

Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, στο χώρο του προβλήτα κρουαζιεροπλοίων του λιμένα Αργοστολίου, 42χρονος ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ), ο οποίος επιτέθηκε φραστικά (εξύβριση – απειλή), σε στελέχη Λ.Σ. κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας.

==============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε χθες, από την Κάλυμνο στην Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλ. 202, νεογνό, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

==============================

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σκάφους με λαθρομετανάστες στη Ζάκυνθο και σύλληψη των διακινητών τους την 10-08-2011
Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανακοινώνεται ότι κινούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες, για τη διάθεση στο Λιμενικό Σώμα του κατασχεθέντος σκάφους «SAMBA», σημαίας Αγγλίας, προς κάλυψη των αναγκών του.

==============================

Μεσημεριανές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό πρόκλησης ρύπανσης, στη θαλάσσια περιοχή Απόλλωνα, από παρακείμενη εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την ύπαρξη διάσπαρτων αφρών, λευκού χρώματος, λωρίδα τριάντα (30) μέτρων, χρώματος καφέ, εντός της θάλασσας καθώς και έντονη πρασινάδα στα βράχια.

Το Λιμεναρχείο Νάξου ειδοποίησε την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου / Γραφείο Δημόσιας Υγιεινής για διενέργεια αυτοψίας και δειγματοληψίας καθώς και συλλογής φωτογραφικού υλικού, ενώ ενημερώθηκε και η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Νάξου.

Τυχόν εξελίξεις για τα ανωτέρω θα αποσταλούν με νεότερο δελτίο τύπου.

==============================

Συνέχεια ενημέρωσης :

Απέπλευσε, σήμερα και περί ώρα 10.05, το Ε/Γ–Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XV», το οποίο είχε υποστεί βλάβη την 11/08/2011 στην αριστερή κύρια μηχανή, με προορισμό Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στους καυστήρες και κατόπιν δοκιμαστικού πλου με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

==============================

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής Τρικέρων, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Π–Α/Κ σκάφους «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» Σ. Βόλου 762, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Μήλινας Μαγνησίας, ότι βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που μετέβη άμεσα στο σημείο, δεν διαπιστώθηκε ρύπανση της θάλασσας, λόγω έλλειψης καυσίμων και λιπαντικών στο χώρο της μηχανής του ανωτέρω σκάφους.

Το «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» ανελκύστηκε ασφαλώς από γερανοφόρο όχημα και μεταφέρθηκε στο καρνάγιο Μήλινας ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής Τρικέρων, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους.

==============================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ισθμίας, από ιδιώτη, ότι στη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένη Κινέττας και σε απόσταση 3ν.μ. από την ακτή, εντόπισε ημιβυθισμένο ταχύπλοο πλαστικό σκάφος «ΖΕΦΥΡΟΣ» Τ.Ε. 72, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω.

Το «ΖΕΦΥΡΟΣ» αποκολλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών από το σημείο αγκυροβολίας του, στη θαλάσσια περιοχή Κινέττας, έμπροσθεν ξενοδοχειακής εγκατάστασης «KINETTABEACH» ενώ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην ακτή από το σκάφος «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Λ.Ρ. 2267.

==============================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο, 21χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκε να κατέχει, επιμελώς κρυμμένη (εντός φιάλης σαμπουάν), μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 8,6 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

===================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μεταφέρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., 25χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

===================

Την 10 και 12 Αυγούστου 2011 επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά δεκαμελής αντιπροσωπεία της Ναυτιλιακής Διοίκησης του Βιετνάμ με επικεφαλή τον κο DoDueTien, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή.

Από τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν στη συνάντηση με επικεφαλής τον προϊστάμενο Κλάδου Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, παρουσιάσθηκε η δομή και αποστολή του Σώματος ιδιαιτέρως στα θέματα που αφορούν την Έρευνα – Διάσωση, την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και τη φύλαξη των Θαλασσίων Συνόρων.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των Διεθνών Συνεργασιών που αναπτύσσει το Αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στα θέματα αρμοδιότητάς του.

===================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Ερμούπολης (Ακτή Στρατάρχου Παπάγου), όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό αγνώστων στοιχείων, παρέσυρε 78χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο 78χρονος μεταφέρθηκε με Ε.Δ.Μ. όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ’ όπου εξήλθε αυθημερόν ενώ ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται από τις Αρχές προκειμένου συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου.

===================

Δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι Καταπόλων Αμοργού, σήμερα στις 15.20, το Ε/Γ–ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιάς – Μήλος – Φολέγανδρος – Θήρα– Νάξος – Κουφονήσι – Αμοργός – Θήρα – Φολέγανδρος – Πειραιάς).

Οι 180 επιβάτες που είχαν προορισμό τα Κατάπολα, αποβιβάστηκαν στη Νάξο και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ–Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ» Ν.Π. 10576, ενώ 76 άτομα που ανέμεναν στα Κατάπολα προς επιβίβαση (68 για Θήρα και 8 για Φολέγανδρο), θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

===================

Προσάραξε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε αμμώδη αβαθή, 200ν.μ. δυτικά του Χονγκ Κονγκ (ΗΑΙ ΝΑΝ), τοΔ/Ξ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ» Ν.Π. 11384, με 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων 14 Έλληνες.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό το «QUINZHOU» Κίνας, έμφορτο με 54.917 ΜΤ crudeoil, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

===================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο, 34χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκε να κατέχει, εντός της αποσκευής του, μια (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

===================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

===================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ» Ρόδου, 23χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Κέντρο Γενναδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

===================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μεταφέρθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., 29χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: