Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου: "Υβριστής ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ."

H "φαγούρα" στους κύκλους της ΠΟΕΠΛΣ καλά κρατεί. Η απόρριψη της πρότασης των λιμενικών της Δωδεκανήσου, να γίνει το συνέδριο της Ομοσπονδίας των Ενώσεων τους στα Δωδεκάνησα τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και μεγάλο φόρτο εργασίας σε συνδυασμό, όπως καταγγέλει η ένωση Δωδεκανήσου, με το σχόλιο του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ Γιώργου Δριβάκου για τη συγκεκριμένη πρόταση, σηματοδοτεί νέο κύκλο δυσαρέσκειας στο συνδικαλιστικό χώρο των λιμενικών.


Η ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή της καταγγέλει τις ύβρεις, όπως τις χαρακτηρίζει του προέδρου. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Ε.Π.Λ.Σ. ν. Δωδεκανήσου και σχετικά με την διενέργεια συνεδρίου εξέδωσε την με αρ.πρωτ.: 24/2015 ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αυτή – παρότι αποκλείστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδία μας – αναγνώστηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ που πραγματοποιήθηκε την 06-3-2015.

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από μέλη του Δ.Σ – έχουμε ήδη ζητήσει αντίγραφο των πρακτικών (Αρ.Πρωτ.: 25/2015 έγγραφό μας) αλλά δεν μας έχει ακόμα χορηγηθεί- τον σχολιασμό του Προέδρου ΔΡΙΒΑΚΟΥ Γεώργιου και σας τον παραθέτουμε αυτούσιο:

«Είναι μια ηλίθια και απαράδεκτη ανακοίνωση από μια Ένωση που δεν έχει υποβάλει πότε αίτημα και δεν έχει βγάλει ποτέ ανακοίνωση με συνδικαλιστικό περιεχόμενο. Τα Δωδεκάνησα είναι μια περιοχή που είναι στις βασικές προτεραιότητες της ομοσπονδίας όπου και όταν χρειάστηκε είτε λέγεται Φαρμακονήσι, Λέρος, Πάτμος αλλά και Ρόδος με το επίδομα παραμεθορίου. Η παρουσία άλλωστε του προέδρου επί σειρά ετών ήταν συνεχής και αδιάλειπτη. Αυτή θίγει το σύνολο της Ομοσπονδίας η οποία από όλους θα πρέπει να καταδικαστεί».

Σίγουρα θα μπορούσαμε να διολισθήσουμε και εμείς σε ανάλογο συνδικαλιστικό λόγο αλλά δεν θα το πράξουμε, καθώς δεν συνάδει ούτε με το ύφος μας αλλά ούτε και με το ήθος μας.

Αντ΄ αυτού ζητάμε από τα μέλη του Δ.Σ αλλά και τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να τοποθετηθούν και επί του σχολιασμού της ανακοίνωσής μας.

Μετά από όλα αυτά γίνεται αντιληπτό ότι η Ένωση μας δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον «υβριστή» της- από την στιγμή μάλιστα που αυτός είναι και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας- στο επικείμενο συνέδριο και γι αυτό αποσύρουμε την υποψηφιότητα μας.

Να είστε σίγουροι ότι κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον στην ακριτική μας περιοχή η δυνατότητα οργάνωσής του.
Για το Δ.Σ
Πρόεδρος                          Ο   Γεν. Γραμματέας
ΣΑΜΑΡΑΣ Ευστάθιος             ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: