Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Πνιγμός στην Ερμιόνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ στην Ιεράπετρα – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ στο Ν. Μαρμαρά – Μεταφορές ασθενών - Περισυλλογή ναυαγών στη Λευκάδα και την Πύλο – Προσάραξη Ι/Φ στην Κω – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΙΝΤΡΑΝΝΕΡ III» - Μηχανική βλάβη F/D XIXστην Αίγινα – Ανεύρεση πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Πειραιά –Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μύκονο – Τραυματισμός χειριστή Τζετ Σκι στη Χαλκιδική - Μεταφορές ασθενών - Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Μεταφορά Ασθενούς - Πνιγμός στην Κινέττα - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα - Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Θάσο - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο για κατοχή πλαστών εγγράφων, απάτη και πλαστογραφία - Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Μεταφορά ασθενούς - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη - Μη προσέγγιση Ε/Γ- ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» στη Μήλο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών - Βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT III» στη Μύκονο - Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη - Μεταφορά ασθενούς - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Αλεξανδρούπολη - Παροχή συνδρομής σε καταμαράν στη Λευκίμμη - Σύλληψη παράνομου μετανάστη στην Πάτρα – Μεταφορά ασθενούς


Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΠΑΡΙ» Ερμιόνης, 72χρονος.

Ιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε το θάνατό του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ερμιόνης.

=====================

Απογευματινές ώρες σήμερα ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10785, ανέφερε στη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, ότι κατά την προσέγγισή του στην προβλήτα Ν. Χρυσής προκειμένου παραλάβει επιβάτες, διαπίστωσε αδυναμία λειτουργίας δεξιού πηδαλίου.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο διενεργεί ημερήσιους τοπικούς περιηγητικούς πλόες, πρόκειται να εκτελέσει ένα ταξίδι για αποκατάσταση της βλάβης στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου επέστρεψαν ασφαλώς με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΝΝΑ» Ν.Π. 10336 οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβάσει.

=======================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ν. Μαρμαρά για περιστατικό προσάραξης του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» Ν.Π. 9625 στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον οικισμό «ΔΟΥΡΟΣ», με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» αποκολλήθηκε με την συνδρομή παραπλέοντων σκαφών και προσδέθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Π. ΚΑΡΡΑΣ, όπου ανελκύθηκε προκειμένου να επιθεωρηθεί.

Από την προσάραξη δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μαρμαρά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του προαναφερόμενου σκάφους, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

=======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 7χρονου, από το λιμάνι Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμη Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι. 459 και

- 66χρονου, από το λιμάνι Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ.

=======================

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από τον κυβερνήτη του Τ/Χ «MARLIN» σημαίας Ιταλίας, ότι εντόπισε και περισυνέλεξε επτά αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω εγκατέλειψαν το ενοικιαζόμενο Τ/Χ «ΑΝΘΗ» Τ.Λ. 18 και έπεσαν στη θάλασσα, λόγω της εισροής υδάτων που παρουσιάστηκε ενώ έπλεαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της σπηλιάς «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ» Μεγανησίου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση και το «ΑΝΘΗ» δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα, ενώ ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του για την παραλαβή του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας.

==================

Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίσθηκαν και περισυνελέγησαν στις νοτιοδυτικές ακτές της νήσου ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ, από το Α/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ Κ» Λ.Π. 73, παρουσία Λιμενικών Οργάνων, τέσσερα άτομα, καλά στην υγεία τους, τα οποία είχαν ναυαγήσει μετά από εισροή υδάτων που παρουσίασε το σκάφος «ΜΑΤΟΥΝΙΑ» Λ.Π. 9654- ΣΤ’, στο οποίο επέβαιναν.

Συγκεκριμένα, λόγω αποκόλλησης του δεξιού πλωτήρα, το «ΜΑΤΟΥΝΙΑ» έχασε την πλευστότητά του και ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Προανάκριση διενεργείται απο τη Λιμενική Αρχή Πύλου.

==================

Προσάραξε μεσημβρινές ώρες χθες, σε υφάλους και σε απόσταση 10 μέτρων περίπου από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ν. Κω, το Ι/Φ σκάφος «OBERING» σημαίας ΗΠΑ, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρδάμαινας από ξηράς, ενώ παράλληλα αναχώρησε το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΜΑΡΙ 2» Ν.Κ. 46 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε το «OBERING» και παρέλαβε τον 73χρονο κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα.

Ο 73χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Κω για παροχή βοήθειας και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η δημιουργία μεγάλων ρηγμάτων προκάλεσε εισροή υδάτων στο εσωτερικό του σκάφους.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.

==================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, τρεις (03) αλλοδαποί, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==================

Βλάβη στο φίλτρο λαδιού του μειωτήρα Νο 2 κύριας μηχανής του Ε/Γ–Ο/Γ «ΣΠΙΝΤΡΑΝΝΕΡ ΙΙΙ» Ν.Π.11886, παρουσιάσθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Πάρο προς Πειραιά, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο, με 785 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά στις 02.25 αντί της προγραμματισμένης 00:25, όπου από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

================

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XIX» Ν.Π. 9523, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Πειραιά, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στην Αίγινα, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τριάντα οκτώ (38) επιβάτες.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XIX» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Υ/Γ «F/D XVII» της ίδιας εταιρείας.

================

Βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενημερώθηκε για την ανεύρεση πτώματος στη θαλάσσια περιοχή «ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ».

Στο σημείο έσπευσε προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για πτώμα άνδρα, ηλικίας 60-65 ετών, ύψους περίπου 1,70, με γκρίζο χρώμα μαλλιών και μούσι και ο οποίος έφερε γκρι σκούρο τζιν παντελόνι, μπλε μακρυμάνικη μπλούζα και μαύρα παπούτσια, ενώ είχε γύψο στο αριστερό του χέρι.

Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, και στη συνέχεια πρόκειται να διακομιστεί στο Νεκροτομείο Πειραιά, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά .

================

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, ένας 34χρονος και μία 33χρονη, στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου μεταφέρθηκαν λόγω λιποθυμικού επεισοδίου που παρουσίασαν μέσα στο «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ IV», διότι κατόπιν εξέτασης του ιατρού, βρέθηκε εντός των γεννητικών οργάνων της 33χρονης μια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε 6,6 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 1,6 γραμμάρια ηρωίνης.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου.

================

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τραυματισμού στη θαλάσσια περιοχή Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό χειριστή Τζετ Σκι, ο οποίος ενώ έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, έχασε τον έλεγχο του Τζετ Σκι, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα και να τραυματιστεί.

Ο τραυματίας διεκομίσθη, αρχικά, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας και στη συνέχεια στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών.

================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκαν σήμερα, από το λιμάνι Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν.Π. 11234 μία 25χρονη και μια 17χρονη, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με προσωπικό του ΣΔΟΕ και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Αλεξ/λης, μία 24χρονη αλλοδαπή και ένας 29χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκαν, εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, στο οποίο επέβαιναν, επιμελώς κρυμμένα εντός του πλαστικού καλύμματος του χειρόφρενου, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 10,2 γραμμαρίων και εντός συσκευασίας αλουμινόχαρτου, κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 2,8 γραμμαρίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες καθώς και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα.

==========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε σήμερα, από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι Μαστιχαρίου Κω, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 75χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

==========================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Κινέττας, 85χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ίσθμιας.

====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, με προορισμό την Ιταλία, σε τρία (03) περιστατικά, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας διενεργούνται προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με προσωπικό του ΣΔΟΕ και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Αλεξ/λης, μία 28χρονη αλλοδαπή και ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικές ουσίες.

Συγκεκριμένα η 28χρονη κατελήφθη να έχει επιμελώς κρυμμένη εντός σακιδίου χειρός, μία πλαστική συσκευασία (μπαλάκι σελοφάν) περιέχουσα κατεργασμένη ινδική κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού βάρους 3,2 γραμμαρίων, ενώ ο 35χρονος κατελήφθη να έχει επιμελώς κρυμμένα εντός σακιδίου μέσης, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα MMDAσυνολικού βάρους 0,9 γραμμαρίων και μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα πιθανό MMDAσυνολικού βάρους 2,7 γραμμαρίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες οι οποίες θα αποσταλούν στην Χημική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω ανάλυση.

====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Θάσου, στην περιοχή «ΑΛΥΚΗ», ένας 30χρονος αλλοδαπός διότι προξένησε επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 33χρονο ομοεθνή του.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω αλλοδαποί εργάζονται ως αλιεργάτες σε αλιευτικά σκάφη και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λογομάχησαν και τραυμάτισε ο ένας τον άλλο με χτυπήματα στο κεφάλι χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα.

Άμεσα και οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κρίθηκε αναγκαίο η μεταφορά του 33χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θάσου.

====================

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου, από κλιμάκιο Γραφείου Ασφαλείας και Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, τέσσερις αλλοδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 31 27 24 και 21 αντίστοιχα, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου το οποίο προερχόταν από την Κω, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος, ένα (01) μηχάνημα κατασκευής πλαστών πιστωτικών καρτών, τριάντα έξι (36) πλαστές πιστωτικές κάρτες, ένα (01) πλαστό δελτίο ελληνικής ταυτότητας, ένας (01) φορητός υπολογιστής, τρία (03) ρολόγια χειρός, μία (01) κασετίνα με κοσμήματα, ένας (01) χρυσός αναπτήρας, ένα (01) ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μία επάργυρη σκακιέρα και το χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €).

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, τα ανωτέρω είναι προϊόντα απάτης από χρήση πιστωτικών καρτών σε καταστήματα στη Κω.

Τα ανωτέρω προϊόντα απάτης, το χρηματικό ποσό και το Ι.Χ. όχημα κατασχέθηκαν από την Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

=======================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για Βενετία Ιταλίας, 39χρονη αλλοδαπή διότι παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας 22χρονο αλλοδαπό ο οποίος κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται κατά την αυτόφωρη διαδικασία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε σήμερα, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ Ι» Ν.Π.11657, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

======================

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην οδό . Κουντουριώτη στο ύψος έμπροσθεν παλαιού Δημαρχείου στη Μυτιλήνη, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 26χρονος, συγκρούστηκε με ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε., με οδηγό 38χρονο και τέσσερις (04) συνεπιβάτες .

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του 38χρονου και των τεσσάρων (04) συνεπιβατών του ενοικιαζόμενου Ι.Χ.Ε., οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου και εξήλθαν, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

====================

Η Λιμενική Αρχή Μήλου, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, ότι η προσέγγιση του Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328 στο λιμάνι εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης από τη Μήλο στις 09:40 με προορισμό τους λιμένες Φολεγάνδρου – Θήρας – Νάξου – Κουφονησίων – Αμοργού, ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (Β 7-8 bf).

Στη Μήλο υπήρχαν προς επιβίβαση 37 επιβάτες με προορισμό την Φολέγανδρο, οι οποίοι θα προωθηθούν σήμερα με το Ε/Γ-Ο/Γ «SPEEDRUNNERIV» Ν.Π. 11880, ενώ 115 επιβάτες προς τους υπόλοιπους προορισμούς, θα προωθηθούν αύριο με προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ».

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ «FLYING CAT III» Ν.Π. 10562, το οποίο είχε καταπλεύσει στον παλαιό λιμένα Μυκόνου, προερχόμενο από ν.Τήνο, και θα απέπλεε με προορισμό την Τήνο και τη Ραφήνα, ότι κατά την εκκίνηση των μηχανών του πλοίου η δεξιά μηχανή διέκοπτε τη λειτουργία της.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FLYING CAT III» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και έκδοσης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησής του και προσκόμισης του προαναφερόμενου πιστοποιητικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου, στις 16:10, για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του με 171 επιβάτες.

====================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με προσωπικό του ΣΔΟΕ και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Αλεξ/λης, ένας 41χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. καθώς και ο 35χρονος συνοδηγός του, διότι βρέθηκαν, εντός του ανωτέρω Ι.Χ.Ε. οχήματος, επιμελώς κρυμμένα εντός του ταμπλό και πίσω από την ασφαλειοθήκη, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 10,5 γραμμαρίων και μία (01) χάρτινη συσκευασία περιέχουσα τριμμένη ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ, 72χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο επιβατικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πλησίον της Α΄ πύλης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, σε συνεργασία με προσωπικό του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Αλεξ/λης, ένας 38χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα εντός του συσκευασμένου αντίσκηνού του, μία (01) πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 1,7 γραμμαρίων, δύο (02) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες μεθαμφεταμίνη (σπιντ) συνολικού μικτού βάρους 1,0 γραμμαρίου και δύο (02) φιαλίδια, που περιείχαν ύποπτη υγρή ουσία (πιθανόν LSD), καθαρού βάρους 17,9 γραμμαρίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

====================

Χθες το απόγευμα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, ότι σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νήσου ΛΑΓΟΥΔΙΑ.

Άμεσα έσπευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους και παροχή συνδρομής, όργανα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβαίνοντα στην Ε/Π-Α/Ψ λέμβο «ΚΩΣΤΑΣ» Σ.Κ. 05, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για το σκάφος τύπου καταμαράν «SUNNYSIDE» σημαίας Αυστρίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν αποπλεύσει από ΛΟΓΓΟ Παξών με προορισμό τις δυτικές ακτές της Κέρκυρας.

Το «SUNNYSIDE» κατευθύνθηκε με ίδια μέσα προς την παραλία «ΙΣΣΟΥ», όπου αγκυροβόλησε πλησίον της ακτής, αναμένοντας ειδικευμένο δύτη, ο οποίος διαπίστωσε μικρό εξωτερικό ρήγμα, 20 περίπου εκατοστών, μετά από χτύπημα που είχε υποστεί ο δεξιός πλωτήρας του σκάφους.

Μετά την προσωρινή αποκατάσταση του ρήγματος, το «SUNNYSIDE», έπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι τη Μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας, όπου θα ανελκυθεί για πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού εγγράφου, περί αποκατάστασης, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

=================================

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας 25χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=================================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι Μυρτιών Καλύμνου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ, 88χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έπιασαν κάποιον με 0,1 γραμάριο κοκα!!!!

ΠΩΣ ΤΟ ΖΥΓΙΣΑΝ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Προς τι η ειρωνία Συνάδελφε???Ξέρεις πόσες μεγάλες δουλειές βγήκαν από κάτι τέτοιες μικροποσότητες???

Μήπως μας θεωρείς δικαστές ΝΤΡΕΝΤ να βγάζουμε επιτόπου δικαστικές αποφάσεις και να αφήνουμε ελεύθερους τους κατόχους μικροποσότητας???

Σου λέει τίποτα η παράβαση καθήκοντος???

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΚΩΣΑ 150 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ. ΤΙ ΛΕΣ 0342 ΔΟΥΛΕΨΑ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΑΝΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΛΣ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ...................................
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ. ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ. ΠΩ ΡΕ ΜΑΣΕΣ.....................