Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Εντοπισμός αγνοούμενης αλλοδαπής λουόμενης στο Φανάρι Ροδόπης – Έρευνες και εντοπισμός ακυβέρνητης λέμβου με επιβαίνοντες στη Μύκονο – Τραυματισμός σε Α/Κ-Π/Κ (επαγγελματικό) σκάφος στη Ναξο - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κέρκυρα –Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι – Τραυματισμός εργάτη στο Ηράκλειο – Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ στη Λίμνη Ευβοΐας – Πνιγμοί στο Βόλο, την Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και τη Σητεία - Σύλληψη βαθμοφόρου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στο Ρέθυμνο - Συνέχεια ενημέρωσης για τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου χειριστή κανό στη Λακωνία – Πνιγμός στον Άγιο Κων/νο Φθιώτιδας

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φαναρίου Ροδόπης, για 37χρονη αγνοούμενη αλλοδαπή λουόμενη, στη θαλάσσια περιοχή Φαναρίου ν. Ροδόπης.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Α/Κ- ΕΡ/ΚΑ «ΘΕΙΟΣ» Ν.Ι. 298, «ΝΙΑ» Τ.Λ. 200 και «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» Ν.Π. 9625 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Λίγες ώρες αργότερα, η οικεία Λιμενική Αρχή, ενημερώθηκε ότι η ανωτέρω αγνοούμενη λουόμενη, είχε βγει σε παρακείμενο σημείο της παραλίας, έχασε τον προσανατολισμό της και με τη συνδρομή περιπολικού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Νέας Καλλίστης, από όπου παρελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Φαναρίου, καλά στην υγεία της.

====================

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για ακυβέρνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Δήλου, με δύο επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της λέμβου «ΝΙΚΟΛΟΣ» Λ.Μ. 273, είχε δώσει την εν λόγω λέμβο σε δύο αλλοδαπούς υπηκόους, προκειμένου να μεταβούν από τον Άγιο Ιωάννη Μυκόνου στη νήσο Δήλο, οι οποίοι, μεσημεριανές ώρες χθες, τον ενημέρωσαν ότι η λέμβος είχε υποστεί μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να παρασύρονται ακυβέρνητοι νότια της νήσου Δήλου.

Άμεσα, έσπευσε προς αναζήτηση των ανωτέρω, ο ιδιοκτήτης της λέμβου «ΝΙΚΟΛΟΣ» με το φουσκωτό σκάφος «ΞΕΝΙΑ» και κατόπιν αρνητικών αποτελεσμάτων και σχετικής ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής, κινητοποιήθηκαν ιδιωτικά πλωτά μέσα και ειδικότερα το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032 και το φουσκωτό σκάφος «ΙΝΤΙ», με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., το Ρ/Κ «ΑΙΟΛΟΣ Ζ» Ν.Θ. 1705, καθώς και ιδιωτικό ελικόπτερο της περιοχής.

Οι επιβαίνοντες της ακυβέρνητης λέμβου εντοπίσθηκαν και περισυνελέχθησαν από το Κ/Ρ «SEABOURNQUEST» σημαίας Μπαχάμες, ενώ δεν κατέστη δυνατή η περισυλλογή της λέμβου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου.

====================

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό τραυματισμού του ιδιοκτήτη του Α/Κ-Π/Κ (επαγγελματικού) σκάφους «ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ» Ν.Νάξου 122, το οποίο ελλιμενιζόταν στο αλιευτικό καταφύγιο Παριανό Κουφονησίου.

Ο ανωτέρω νοσηλεύεται στο Κέντρο Υγείας Νάξου και πρόκειται να μεταφερθεί στο ΚΑΤ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νάξου.

====================

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι 50χρονος ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης στη περιοχή «ΑΛΥΚΕΣ» είναι ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Προσωπικό της Λιμενικής Αρχής παρουσία Δικαστικού Λειτουργού διενέργησαν έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υ.Α. Κέρκυρας στην οικία του 50χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα πλαστικό κουτάλι με υπολείμματα πιθανόν ναρκωτικής ουσίας, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, έναντι της οικίας του ανωτέρω, εντοπίστηκε ένα δίκυκλο μάρκας «PEUGEOT» χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, όπου μετά από έρευνα ανεβρέθηκαν κάτω από το κάθισμα οδήγησης - χώρο αποσκευών α) ένα γυάλινο δοχείο (βάζο) με λευκό καπάκι το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 371 γραμμαρίων, β) ένα γυάλινο δοχείο με πράσινο καπάκι το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 321 γραμμαρίων και γ) μία πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 332 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ζητήθηκε με έγγραφο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών τα στοιχεία του ιδιοκτήτη βάση του αριθμού πλαισίου του δικύκλου που ανευρέθησαν οι ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κέρκυρας για την εξέτασή τους.

Ο 50χρονος συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=====================

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του νέου λιμένα Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 54χρονος, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 22χρονος.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του 22χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κέρκυρας, από όπου εξήλθε, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ενημερώθηκε, ότι στο θαλάσσιο χώρο ΜΩΛΟΥ ΔΕΗ, είχε παρατηρηθεί ρύπανση από σεντινόνερα, επιφάνειας περίπου 50 τ.μ. από άγνωστη πηγή.

Άμεσα από τη Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ο ανάδοχος του φορέα διαχείρισης ΟΛΠ ΑΕ, και ξεκίνησαν εργασίες απορρύπανσης υπό τον συντονισμό και την εποπτεία κλιμακίου του ΚΛΠ/ΤΠΘΠ, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες για τον εντοπισμό του υπαιτίου με αρνητικά αποτελέσματα.

=====================

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενημερώθηκε για περιστατικό τραυματισμού, 51χρονου λιμενεργάτη, κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων από Φ/Γ πλοίο.

Ο 51χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα λεκάνης και πιθανή εξάρθρωση ή κάταγμα του δεξιού του χεριού.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

=====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λίμνης Ευβοΐας ενημερώθηκε ότι το Τ/Χ «ΜΠΑΓΚΙΡΑ» Τ.Π. 1056-Ε΄, βρισκόταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΤΟΥΝΙΑ» Β. Ευβοϊκού.

Άμεσα έσπευσε στην περιοχή το Τ/Χ «ΜΑΡΙΛΙΑ» Τ.Λ. 22, το οποίο και ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω σκάφος και συνοδεία πλωτού περιπολικού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ κατέπλευσε στο λιμένα Λίμνης Ευβοΐας, όπου αποβιβάστηκαν οι έξι επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πλαζ Αλυκών Βόλου, 59χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ» Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης, 71χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σταυρού.

=====================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ» Σητείας, 81χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. - Κέντρο Υγείας Σητείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σητείας.

=====================

Η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για σύλληψη βαθμοφόρου του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Ο βαθμοφόρος προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου σήμερα, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων – άσκοπους πυροβολισμούς.

Το Δικαστήριο όρισε τακτική δικάσιμο την 13/02/2011 και ανωτέρω βαθμοφόρος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παράλληλα,με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

=====================

Συνέχεια ενημέρωσης:

Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή ακτών ανατολικής Πελοποννήσου, ο 59χρονος, ο οποίος αγνοούνταν από τις 18/08/2011.

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε στη μαρίνα της Μονεμβασιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από αρμόδιο ιατρό και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων, 72χρονος.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: