Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα - Ανεύρεση όπλου στην Καβάλα - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Καβάλα – Εντοπισμός και περισυλλογή παράνομων μεταναστών δυτικά της Κεφαλονιάς - Παροχή συνδρομής σε σκάφος αναψυχής στη Γλυφάδα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Συνελήφθη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, απογευματινές ώρες σήμερα, στην Καβάλα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος, διότι σε έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικής λειτουργού, βρέθηκαν α) οκτώ (08) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 1 μέτρο έως 1 μέτρο και 50 εκατοστά, σε ισάριθμες γλάστρες, β) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε διαφανή νάιλον συσκευασία βάρους 3,5 γραμμαρίων και γ) διαφανή νάιλον συσκευασία με αποσπάσματα φυτού ινδικής κάνναβης ανακατεμένα με σπόρους κάνναβης βάρους 19,4 γραμμαρίων..

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενώ τα προαναφερόμενα δενδρύλλια και ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

======================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για εντοπισμό από λουόμενο, πιστολιού μάρκας «CRVENAZASTAVA» διαμετρήματος 7,65 χιλ. με γεμιστήρα, χωρίς πυρομαχικά, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ» Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ το ανωτέρω όπλο κατασχέθηκε.

======================

Συνελήφθη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, βραδινές ώρες χθες, στην Καβάλα, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 33χρονος, διότι σε έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικής λειτουργού, βρέθηκαν α) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον συσκευασία βάρους 851 γραμμαρίων, β) επτά (07) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 66,8 γραμμαρίων, γ) χάρτινη συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη με καπνό βάρους 5,7 γραμμαρίων, δ) χάρτινη συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,9 γραμμαρίων, ε) φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μαζί με σπόρους βάρους 4,0 γραμμαρίων, στ) μία ζυγαριά ακριβείας, ζ) χρηματικό ποσό 600 ευρώ, η) δύο (02) δενδρύλλια φυτού ινδικής κάνναβης ύψους 10 εκατοστών και 20 εκατοστών αντίστοιχα και θ) δυόμισι (2,5) δισκία «LONARIDN» χωρίς να κατέχει συνταγή γιατρού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

=====================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από το αντίστοιχο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ιταλίας, ότι το Ι/Φ «YASMINA» εντόπισε 80 περίπου ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, φουσκωτή λέμβο, σε δυσχερή θέση, στην οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον Φ/Γ, ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και το Ι/Φ, το οποίο περισυνέλεξε έντεκα αλλοδαπούς, καθώς και δύο σορούς.

Το ελικόπτερο παρέλαβε έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος,ενώ οι υπόλοιποιδέκα, καθώς και οι δύο σοροί, παρελήφθησαν ασφαλώς από το παραπλέον Φ/Γ «MEHMET DADAYLI1» σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατευθύνεται στο λιμάνι Αργοστολίου.

Μεσημβρινές ώρες, Φ/Γ πλοίο που συνδράμει στις έρευνες, εντόπισε δύο ακόμη σορούς, εκ των οποίων η μία παρελήφθη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρεται στην Κεφαλονιά, ενώ γίνονται προσπάθειες περισυλλογής της δεύτερης.


Συνέχεια ενημέρωσης θα δοθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

====================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της Θ/Γ «MARTINIK» σημαίας Αγγλίας, ότι ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της βραχονησίδας Υδρούσας, με τρεις ακόμη επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, απώλεσε τον αριστερό άξονα πρόωσης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίζοντας το «MARTINIK» και παρέλαβε τους τέσσερις επιβαίνοντες, ενώ διαπίστωσε ότι ο κυβερνήτης του, το είχε προσαράξει σε αμμώδη ακτή της ανωτέρω βραχονησίδας, για να αποφύγει τη βύθισή του λόγω της εισροής υδάτων.

Το Ρ/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 2787 ρυμούλκησε τη Θ/Γ , με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίου Κοσμά, όπου από τη Λιμενική Αρχή Γλυφάδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, σε δύο περιστατικά, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό το εξωτερικό, πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι πρόχειρα εντός του χώρου του φορτίου φορτηγών οχημάτων, χωρίς να κατέχουν νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, για τα δύο περιστατικά, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

====================

Δεν υπάρχουν σχόλια: