Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Διερεύνηση υπόθεσης έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας Επιβατηγών πλοίων στον Πειραιά - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Πάτρα – Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κω - Ακυβερνησία σκαφών στην Ύδρα και τη Θάσο - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Σύλληψη για κλοπή στον Πειραιά

Με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες περιήλθαν στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το Μάϊο 2011 και αφορούν στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών κλάσης από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά, για Επιβατηγά – Οχηματαγωγά και Επιβατηγά – Τουριστικά πλοία, δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να διερευνήσει άμεσα την εν λόγω υπόθεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο ανέλαβε την υπόθεση, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για το Α΄ τρίμηνο 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας / Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων και απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 πλοία των ανωτέρω κατηγοριών.

Ο Ρωσικός Νηογνώμονας προέβη άμεσα στην άρση της εξουσιοδότησης στο γραφείο του στον Πειραιά.

Για τα ανωτέρω στοιχεία σχηματίστηκε φάκελος δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο οποίος διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, απ’όπου αναμένονται οδηγίες- εντολές χειρισμού της υπόθεσης.

Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής έδωσε την εντολή στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά λόγο αρμοδιότητάς του, για άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις.

==================================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 32χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις για τα δύο περιστατικά κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

==================================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό λιμένα Κω, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 27χρονος αλλοδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του, επιμελώς συσκευασμένη και κρυμμένη, εντός συσκευασίας νάιλον σακούλας, ποσότητα κοκαΐνης (κατά δήλωση του ανωτέρω), μικτού βάρους 5,7 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ η ανωτέρω ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.

==================================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε, χθες το απόγευμα, το Τ/Χ «ΓΡΑΙΓΟΣ» Τ.Π. 1302 Β΄, ενώ έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νήσου Δοκού.

Άμεσα η Λιμενική Αρχή Ύδρας κινητοποίησε το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Υ. 192, το οποίο αφού εντόπισε, ρυμούλκησε το ακυβέρνητο σκάφος μέχρι το λιμένα Ύδρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Στο Τ/Χ «ΓΡΑΙΓΟΣ» επέβαιναν έξι (06) άτομα, καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του.

============================

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε, απογευματινές ώρες χθες, πολυεστερικό σκάφος, μήκους 3,5 μέτρων, χωρίς άλλα στοιχεία, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα έσπευσαν προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ερασ/κό σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ» Λ.Κεραμωτής 3926, ρυμουλκώντας το ακυβέρνητο σκάφος μέχρι τη μαρίνα λιμένα Θάσου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

============================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, απογευματινές ώρες χθες, σε δεύτερο περιστατικό, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθησαν, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==============================

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ πλοίου, ένας 51χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να έχει κλέψει μια τσάντα από το χώρο αποσκευών του πλοίου.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νηογνωμονες του κακου καιρου , επιθεωρηση εμπορικων πλοιων και ΛΣ...
Απο την ανοιξη φαινεται να εχει εντοπιστει το ΄΄θεμα΄΄ αλλα καποιοι αφησαν το καλοκαιρι να περασει και μετα ασχοληθηκαν...
Ακομα και οικογενειακα προβληματα αν ειχαμε, θα τα λυναμε μεσα στο καλοκαιρι αλλα καποιοι εχουν μεταξυ τους δεσμους ισχυροτερους απο τους οικογενειακους και θαβουν τα προβληματα μεχρι να ερθει η ωρα που η επιλυση τους δεν θα στοιχισει τιποτα στον ΄΄δημιουργο του προβληματος΄΄...

Με λιγα λογια και να δεσουν τωρα τα πλοια , μονο καλο θα τους κανουν γιατι τωρα που τελειωσε το καλοκαιρι μονο ΄΄μεσα΄΄ μπαινουν!!!
Παρτε παραδειγμα το speedrunner 3 που βρηκε αφορμη το ΄΄μηχανικο προβλημα΄΄ για να κοψει τα δρομολογια του, ενω με το ιδιο μηχανικο προβλημα , εκτελουσε νομιμα δρομολογια ολο τον Αυγουστο εξαπατωντας και ταλαιπωροντας τους επιβατες.