Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δίωξη σε λιμενικό για μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης

Δίωξη σε λιμενικό για μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης
Ποινική δίωξη σε βάρος λιμενικού, ο οποίος παρότι υπόχρεος δεν υπέβαλε Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία Εφετών.
Οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης προβλέπονται στο άρθρο 4 του νόμου 3849/2010 (ΦΕΚ 80 Α). Ειδικότερα:

- Υπόχρεος σε δήλωση που παραλείπει να υποβάλλει δήλωση ή υποβάλλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ.


- Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες ευρώ έως ένα εκατ. ευρώ, αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας του ιδίου και των λοιπών προσώπων για τα οποία αυτός οφείλει να υποβάλει δήλωση υπερβαίνει συνολικά το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, ανεξαρτήτως αν η απόκρυψη επιχειρείται με τη μη υποβολή δήλωσης ή την υποβολή ελλιπούς ή ανακριβούς δήλωσης.

- Αν οι πράξεις της παραγράφου 1 τελέστηκαν από αμέλεια, επιβάλλεται χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες ευρώ έως εκατό χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, από το προσωπικό του Τμήματος Παραλαβής και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι των δηλώσεων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RE PAIDIA ME EMAS TA K.E.A. TI THA GINEI THA PAIRNOMAI KANONIKA SYNTAKSI STA 18 XRONIA ME STRATO?? TI LEEI TO NEO NOMOSXEDIO GIA EMAS DEN TO KATALAVAINO

Ανώνυμος είπε...

H Ελληνικη Δικαιοσυνη θα επρεπε να μετανομαστει σε Ελληνικη Κατευθυνομενη Επιλεκτικη Δικαιοσυνη.
Η παρακμη της εχει ξεπερασει καθε οριο και υπευθυνοι ειναι οι ιδιοι οι δικαστικοι λειτουργοι.
Αραγε θα ασκησουν διωξη σε κανεναν πολιτικο για προδοσια; Αν τους πεφτει βαρυς ο ορος ΄΄προδοσια΄΄, μηπως τοτε να ασκησουν διωξεις για την οικονομιμη καταστροφη του Ελληνικους κρατους , την καταπατηση συνταγματικων δικαιωματων των πολιτων, καταπατηση αμέτρητων αρθρων του συνταγματος;
Τι εχουν να πουν για την αποδεδειγμενη διαφθορα και τα αμετρητα σκανδαλα οσων κυβερνησαν την χωρα μας; Που ειναι οι Ελληνες Δικαστες και Εισαγγελεις;
Μηπως εχουν σκοπο να πραξουν κατι σχετικα με την ανεξηγητη αρνηση των κυβερνωντων να ασκησουν τα νομιμα δικαιωματα της χωρας μας που αφορουν την ΑΟΖ και την άντληση των φυσικων πορων (φυσικο αεριοι,πετρελαιο,χρυσος,ορυκτα κλπ) οι οποιοι και μονο αν ανακοινωθουν μερικες απο τις επιβεβαιωμενες ποσοτητες που υπαρχουν αυτο ειναι αρκετο ωστε να αντιστρεψει το ολο αρνητικο κλιμα που εχει κουκουλωσει την χωρα μας;
Ποιος θα κατηγορηθει οτι οδηγησε την χωρα στα πλοκαμια της Διεθνους τοκογλυφιας και τον λαο στα ορια της εξαθλιωσης αντι να δανειστουμε χρηματα απο αυτους που μας δανειζαν πολυ ευνοικοτερα (Ρωσια,Κινα);
Μα τι λεω τωρα εδω δεν ειναι αξιοι ή μαλλον ...δεν θελουν να αποδωσουν δικαιοσυνη στις απλες καθημερινες υποθεσεις που πεφτουν στα χερια τους! Δεν ειναι τυχαιο οτι εκραξαν την Δικαιοσυνη (δικαιως) οι υπαλληλοι της Τρόικας οταν επισκεφτηκαν τους Δικαστικους Λειτουργους των Αθηνων.
Ποιος μπορει να δωσει μια απαντηση στο απλο ερωτημα που θετω...
γιατι οταν οριστει μια δικασιμος πχ.με 20 υποθεσεις , την 9.00 ωρα αντι να αναγνωσουν ολες τις υποθεσεις μια προς μια , να διαπιστωσουν αν εχουν προσελθει ολοι οι κατηγορουμενοι, οι συνηγοροι τους και οι μαρτυρες ,οι αξιοτιμοι δικαστικοι ξεκινουν με την πρωτη υποθεση ή την δευτερη και οι υπολοιποι περιμενουν σαν κοροιδα άσχετα αν ειναι δεδομενο οτι θα παρουν αναβολη. Μετα κανουν διαλειμα μισης ωρας που διαρκει μιαμιση ωρα και προχωρουν στην δευτερη υποθεση την οποια προσπερνουν επειδη πχ.ο κατηγορουμενος δεν προσηλθε ή ζητησε αναβολη ή δεν προλαβε ο δικηγορος του κλπ.... ετσι αναγκαζονται ακομα και αυτοι που εχουν την τελευταια σε αριθμο υποθεση να περιμενουν τα κεφια του προεδρίου μην τυχον και αναγνωσει την δικη τους υποθεση και περιμενουν ματαια να ερθει η 15.00 οπου βγαινει ξανα ο/η Πρόεδρος και αρχιζει τις αρλουπμπες περι συσκεψεων και αλλες παπαριες και αναβαλει ολες τις υποθεσεις.
Στο κακουργειοδικειο Πειραια απο τις 20-24 υποθεσεις δικαζονται 2 εως 4 και οι δικαστικοι εσκεμενα ταλαιπωρουν τους μαρτυρες κρατωντας τους ολοκληρο πρωινο στο δικαστηριο.
Προσωπικα, τα τελευταια 8 χρονια επισκεπτομαι καθε 6 μηνες(λογω αναβολων) το εν λογω δικαστηριο ως μαρτυρας υπηρεσιακων υποθεσεων και το μονο που εχω καταλαβει καλα ειναι οτι ενω θα μπορουσαν να αποδιδουν την δικαιοσυνη ταχυτατα , το αποφευγουν για αγνωστους προς εμενα λογους και ειμαι απολυτως βεβαιως οτι ταλαιπωρουν επιτηδες τους πολιτες (κυριως τους μαρτυρες) για να αποδειξουν οτι υπαρχουν και εχουν κυρος.
Αυτα τα λιγα για την κατα αλλα σεβαστη Ελληνικη Δικαιοσυνη γιατι αν πω τα χειροτερα που εχω δει θα με καλεσει εισαγγελεας....
Οι φωτεινες εξαιρεσεις προφανως θα υπαρχουν και εκει αλλα ακομα να τις συναντησω...Ελπιζω να τις συναντησει ο συναδελφος που διωκεται για την δηλωση περιουσιακης καταστασης.
Αθώος ή Ενοχος αυτη ειναι η αληθεια....
ATHINIOS!!!

Ανώνυμος είπε...

NA AGIASEI TO STOMA SOY!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ
''ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ''

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ