Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τροποποιήσεις του ΠΔ 33/09 «Τοποθετήσεις – Μεταθέσεις, Αποσπάσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πειραιάς 25/11/11

Σας ενημερώνουμε ότι στις 24/11/2011 υπογράφηκαν και προωθήθηκαν στο ΣτΕ οι τροποποιήσεις του ΠΔ 33/09 «Τοποθετήσεις - Μεταθέσεις, Αποσπάσεις του προσωπικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Όλες οι τροποποιήσεις συμφωνήθηκαν ομόφωνα, από την ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη.

Η Ομοσπονδία μας, με ξεκάθαρες θέσεις και αποφάσεις τόσο του συνεδρίου όσο και των Ενώσεών της, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή σχεδόν στο σύνολο της.

Οι νέες διατάξεις του Π.Δ. που τροποποιούν το Π.Δ. 33/09 συμπεριλαμβάνουν:

1) Τροποποιήσεις στις κατηγορίες Λιμενικών Αρχών, ως ακολούθως:

ι) Από την 2η στην 3η

Άνδρου, Γαυρίου, Κέας

ιι) Από την 4η στην 3η

Άιγινας, Λαυρίου, Πόρου, Αγκιστρίου, Κύμης, Καρύστου, Μαρμαρίου, Καβάλας/Α΄ Λ/Τ (Θάσου), Πρίνου, Ν. Στύρων.

ιιι) Από την 5η στην 3η

Πορτοχελίου, Ερμιόνης, Αιδηψού.

ιιιι) Από την 5η στην 4η

Λάρυμνας

2) Πριμοδότηση με επιπλέον μόρια στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών ως κατωτέρω:

ι) Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Κω με τρία (3) επιπλέον μόρια ανά μήνα.

ιι) Κέρκυρας, Ρόδου, Σάμου, Χίου, Μυτιλήνης, Μυκόνου με δύο (2) επιπλέον μόρια ανά μήνα.

3) Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 5 παρ. 1μ και 2 (δ) που έδινε την δυνατότητα στους Λιμενάρχες να τοποθετούν σε Λιμενικούς Σταθμούς.

4) Αλλαγή της υποχρεωτικής υπηρεσίας, των νεοσειρχομένων συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας σειράς Λ/Φ, από τα πέντε (5) ετη σε τρία (3) έτη. Ο τυχόν χρόνος απόσπασης των παραπάνω δεν προσμετράται για την κάλυψη της ανωτέρω σχετικής υποχρέωσης.

5) Κατάρτιση ξεχωριστών πινάκων ανά κατηγορία προσωπικού όπως:

Διπλωματούχους ΑΕΝ, ΚΕΑ, ΜΥΑ, ΥΕΜ, Μουσική.

Η αποδέσμευση τους από τους ανωτέρω πίνακες και η ενσωμάτωσή τους στην γενική κατηγορία γίνεται με διαδικασία που προβλέπεται από το παρόν Π.Δ.

6) Αποδέσμευση από την υποχρέωση της 3ετούς παραμονής των νεοτοποθετημένων, μετά από απόφαση της ΑΝΥΕ και για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας του ίδιου του στελέχους.

7) Από της κύρωσης του πρακτικού των συμβουλίων θα γίνεται από τον αντίστοιχο Πρόεδρο και οι διαταγές μεταθέσεων και τοποθετήσεων θα κοινοποιούνται εντός δεκαπενθημέρου, από τις κυρώσεις των σχετικών πινάκων.

8) Η συνυπηρέτηση με λιμενικό, στρατιωτικό, αστυνομικό, πυροσβεστικό υπάλληλο, ειδικό φρουρό, συνοριοφύλακα, δικαστικό είναι υποχρεωτική για όλα τα στελέχη Λ.Σ. εφόσον το επιτρέπει η οργανική κατά βαθμό σύνθεση της υπηρεσίας. Σε άλλη περίπτωση ο νεότερος ακολουθεί τον αρχαιότερο.

Οι παραπάνω αλλαγές ήταν αποτέλεσμα της σύνθεσης των απόψεων όλων μας, βασιζόμενοι στην εμπειρία που αποκομίσαμε από την λειτουργία του ΠΔ 33/09, αποδεχόμενοι με μη δογματικό τρόπο τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσίασε και στηριζόμενοι στις πραγματικές ανάγκες των στελεχών Λ.Σ. για αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων - τοποθετήσεων σε μια τόσο δύσκολη χρονική περίοδο για όλους μας.

Άλλωστε αυτή είναι και η βασική ιδιαιτερότητα της φύσης της εργασίας μας, που δυστυχώς δεν συνεκτιμάται στην ισοπεδωτική και οριζοντιοποιημένη λογική της πολιτείας απέναντι στους εργαζόμενους.

Τέλος με τις αλλαγές αυτές ολοκληρώθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, φέραμε σε πέρας μια δύσκολη αποστολή και πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει και μια ηθική ανάταση στους συναδέλφους που όλο το προηγούμενο διάστημα βομβαρδίστηκαν με πληροφορίες για ακύρωση των διαδικασιών του Π.Δ ή στην καλύτερη περίπτωση για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ.. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΔ,ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ?ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

οχι συναδελφε διοτι πολυ απλα οπως λεει το ΠΔ [και δεν φαινεται απο οσα ανακοινωνονται να τροποποιειται] η αποφοιτοι εντασσονται στην διαδικασια ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΜΕΤΑ απο την συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

IPPEAS είπε...

Eδω και εναμιση μηνα αποφευγω συστηματικα να αναρτω τις αποψεις μου καθώς και να σχολιαζω τις αναρτησεις αλλων συναδελφων γιατι εχω ξενερωσει τελειως με ολους αυτους που επίμονα εστιαζουν σε αντιπαραθεσεις άνευ ουσιας.
Εδω δεν μπορει κανεις να μας πει τι μισθο θα παρουμε τον επομενο μηνα και εμεις εχουμμε το χαβά μας!!!
Το Συνεχες αλληλοκραξιμο αυτόκλητων ή εντεταλμένων ΄΄υποστηρικτων΄΄ ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ σπανίως στηριζεται σε σοβαρα επιχειρηματα και αποπροσανατολίζει.
Ειμαι ο πρωτος που έκραζε ολους τους συνδικαλιστες και θα συνεχισω να το κανω οσο παραμενουν διαπλεκομενοι και ιδιοτελεις , αλλα προσπαθω να μιλω με γεγονοτα και επιχειρηματα.
Η αφορμή για να αναρτήσω το σημερινο σχόλιο μου ειναι η τροποποιηση του ΠΔ μεταθέσεων η οποια με μια πρωτη ματια έχει υιοθετήσει κατα λέξη ,κάποιες απο τις προτάσεις που υπέβαλλα πριν λίγους μηνες σε αυτό εδω το blog και σε άλλα blogs καθως και στην ΠΟΕΠΛΣ αρκετους μηνες πριν. ΔYΣΤΥΧΩΣ διαπιστωνω οτι προφανως προκειται για ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ υιοθέτηση μερικων σωστών προτάσεων τις οποιες αναμειξαν με ΄΄παραθυράκια΄΄ και ενδεχομένως καποια απαράδεκτα κενά του υφιστάμενου ΠΔ μεταθεσεων με συνέπεια το τελικο αποτέλεσμα να ειναι το συνηθισμενο...δηλαδη ρουσφέτι και γλυψιμο!!!
Κρατω ελάχιστες επιφυλάξεις και Θα επανέλθω με αναλυτικό σχολιασμό όταν δημοσιευθει το νέο ΠΔ γιατι πολυ φοβάμαι πως σύντομα τα νησια του Αιγαιου οχι μονο θα αδειασουν (ήδη φευγουν με παρανομες αποσπασεις) απο τους νεους αλλα κανεις ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ δεν προκειται να κουνηθει ωστε να αντικαταστησει οσους φευγουν!!!
Γιατι δεν δημιουργηθηκε ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΜΕΤΑΘΕΤΩΝ;;;...και αλλα πολλα ΄΄γιατι΄΄....συντομα!

Μη νομισετε κυριοι της ΠΟΕΠΛΣ ή της ΠΕΑΛΣ οτι με την γνωστη ανακοινωση ΄΄καταφεραμε με κοπο να τροποποιησουμε το ΠΔ προς το καλυτερο΄΄ θα καλυφθουν τα τεράστια κενα που με μια πρωτη αναγνωση διαπιστωθηκαν στο νεο ΠΔ.

ATHINIOS!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο...Τέλεια κωλοτούμπα...όσοι ημέτεροι ελάμβαναν μέχρι σήμερα αποσπάσεις εις βάρος άλλων και των οικογενειών των και της ψυχικής τους υγείας τώρα θα περάσουν ΑΝΥΕ και θα πανε στη μαμά τους μια και καλή εεε???Και όσοι πρέπει να προστρέξουμε αναπείρους και να μεγαλώσουμε παιδιά, αγκαλιά με το skype πάλι...Και η συνυπηρέτηση βεβαίως όπου δύναται ή μάλλον όπου πέσει καλό τηλέφωνο, εκτός και αν την προλάβει κανένα διαζύγιο...!!Πάλι καλά που σε αυτόν τον τόπο προστατεύεται η οικογένεια...η βάση και ο συνεκτικός δεσμός, το ιερό και το όσιο της κοινωνίας, γ......ώ την κοινωνία σας...

Ανώνυμος είπε...

To Λιμενικο την τελευταια 2ετια καταντησε σαν το παλιό...ΠΙΚΠΑ της δεκαετιας του 80΄. Οι περισσοτεροι νεοι και τα συγγενικα τους προσωπα εχουν σοβαρα προβληματα υγειας!!!
Ελεος πια...το 401 Στρατιωτικο νοσοκομειο έχει λιγοτερους ασθενεις.
Το τραγικο ειναι οτι καποιοι συναδελφοι που οντως εχουν προβληματα υγειας τυγχανουν άνισης μεταχειρισης ενω οι πονηροι ξεκουραζουν τη μέση τους ή τα οπίσθια τους. Και ολα με την αρωγη και την φροντιδα της αδελφης νοσοκομας ΠΟΕΠΛΣ.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι το ΠΔ συναδελφοι;Ξέρετε τίποτα νεότερο για το πότε θα βγει;