Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Κατάσχεση αλιευμάτων στην Ρόδο

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, στη Νέα Παραλία.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ με τη συνδρομή κλιμακίου Ε.Μ.Α.Κ., ακολούθησε έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων επιβαινόντων, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

======================

Βραδινές ώρες χθες, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοπράτησης Ιχθυόσκαλας Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν τριάντα έξι (136) κιλά ιχθύων του είδους«κολιός», υπολειπομένων διαστάσεων 14 – 17 εκατοστών (αντί του προβλεπόμενου 18 εκ.).

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ το κατασχεμένο αλίευμα πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα.

======================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, 49χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο), διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει, εντός της καμπίνας, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης, στο ίδιο λιμάνι, εντοπίστηκε και συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, κατά τη φόρτωση φορτηγού οχήματος σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 18χρονος αλλοδαπός, κρυμμένος στο φορτίο του παραπάνω οχήματος, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

======================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εσωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος, (04) αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν εντός του φορτίου του, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της μαρίνας Μανδρακίου Ρόδου, από στελέχη οικείας Λιμενικής Αρχής, 39χρονος και 41χρονος οι οποίοι κατά την διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν να μεταφέρουν σε όχημα έξι (06) κουτιά αλιεύματος είδους μαρίδας υπολειπόμενων διαστάσεων και βάρους είκοσι (20) κιλών.

Ανωτέρω ποσότητα κατασχέθηκε.

Επίσης συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου, από στελέχη οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονη και 51χρονος οι οποίοι κατά την διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν να μεταφέρουν σε όχημα δύο (02) κουτιά αλιεύματος είδους μαρίδας υπολειπόμενων διαστάσεων και βάρους δέκα (10) κιλών.

Ανωτέρω ποσότητα κατασχέθηκε.

Προανακρίσεις και για τα δύο (02) περιστατικά, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: