Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Φθάνουν στο σημείο να “θυσιάζουν” μέρος του εναπομείναντα μισθού τους, για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε τεχνικό υλικό»...ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ...LAST YEAR...

Παρέμβαση Κιλτίδη για την οικονομική ασφυξία στην ΕΛ.ΑΣ

«Φθάνουν στο σημείο να “θυσιάζουν” μέρος του εναπομείναντα μισθού τους, για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε τεχνικό υλικό»

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, απηύθυνε ο βουλευτής της ΚΟ του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, σχετικά με την οικονομική ασφυξία των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και την ελλιπή υλικοτεχνική υποστήριξη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κιλτίδης, αναφερόμενος στον κλάδο της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού υπογράμμισε τους κινδύνους του επαγγέλματος και σημείωσε ότι το αίσθημα ευθύνης και του καθήκοντος των αστυνομικών είναι υψηλό, τόνισε ότι οι συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεών τους, οδηγούν τους ιδίους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι οι αστυνομικοί «φθάνουν στο σημείο να “θυσιάζουν” μέρος του εναπομείναντα μισθού τους, για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε τεχνικό υλικό, προκειμένου να μην υπάρχει έκπτωση στην ασφάλεια του πολίτη και της κοινωνίας», υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο.

«Τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να θεσμοθετηθεί δίκαιο μισθολόγιο για τα σώματα ασφαλείας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως, το επικίνδυνο του επαγγέλματος, καθιερώνοντας παράλληλα αξιοπρεπή και πραγματική αμοιβή, για την πέραν του πενθημέρου εργασία;», σημειώνει ο κ. Κιλτίδης με ερώτησή του προς τους υπουργούς.
«Προτίθεστε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της Αστυνομίας, με τη χορήγηση των απαραίτητων πόρων που απαιτούνται, για την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων, βελτιώνοντας τις υποδομές, σε εξοπλισμό και τεχνικά μέσα;», συμπληρώνει ο βουλευτής.

http://voria.gr

Από τον Βουλευτή Κιλτίδη Κωνσταντίνο

Θέμα : «Οικονομική ασφυξία για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ελλιπής υλικοτεχνική υποστήριξη »

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ είναι γνωστή η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, καθώς και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και οδηγούν τους πολίτες σε ανυπέρβλητες θυσίες. Γινόμαστε μάρτυρες της πρωτοφανούς αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Μεταξύ των κλάδων του Δημόσιου Τομέα που πλήττονται σημαντικά, είναι δυστυχώς και οι αστυνομικοί της χώρας. Είναι οι Δημόσιοι Λειτουργοί που χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του «φύλακα», της τήρησης του νόμου και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.
Υπάρχει Κύριε Υπουργέ ιδιαιτερότητα. Είναι «ηλίου φαεινότερο» και πρέπει να το λάβετε υπόψη. Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων των αστυνομικών, οδηγούν τους ιδίους και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.
Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι τεράστιοι και η κοινωνική τους απαξίωση συνεχώς αυξανόμενη με αποτέλεσμα να καταρρακώνετε η αξιοπρέπειά τους.
Παρόλα αυτά, έχοντας υψηλό το αίσθημα ευθύνης και του καθήκοντος, αντιμετωπίζουν με θάρρος και αυταπάρνηση την επικρατούσα κατάσταση. Φθάνουν στο σημείο να «θυσιάζουν» μέρος του εναπομείναντα μισθού τους, για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε τεχνικό υλικό, ανταλλακτικά, καύσιμα κ.τ.λ., προκειμένου να μην υπάρχει έκπτωση στην ασφάλεια του πολίτη και της κοινωνίας.
Είναι ανεπίτρεπτο να μην εξυπηρετούνται, στο βαθμό που πρέπει, οι λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Τμημάτων.
Αποτελεί ντροπή και όνειδος, οι αστυνομικοί να λειτουργούν κάτω από συνθήκες «επαιτείας» προς την Ελληνική Κοινωνία.
Γι’ αυτό:
ΚΥΡΙOI ΥΠΟΥΡΓOI ΕΡΩΤΑΣΘΕ
1) Τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να θεσμοθετηθεί δίκαιο μισθολόγιο για τα σώματα ασφαλείας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως, το επικίνδυνο του επαγγέλματος, καθιερώνοντας παράλληλα αξιοπρεπή και πραγματική αμοιβή, για την πέραν του πενθημέρου εργασία ;
2) Προτίθεστε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της Αστυνομίας, με τη χορήγηση των απαραίτητων πόρων που απαιτούνται, για την εύρυθμη και αρτιότερη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων, βελτιώνοντας τις υποδομές, σε εξοπλισμό και τεχνικά μέσα ;

27 Οκτωβρίου 2011 Ο Βουλευτής


Κιλτίδης Κωνσταντίνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2 ΩΡΩΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

plotatzis.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΊΟ

φάρσα έκανε η Ελληνοφρένεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου ζητούσε απελπισμένα την εκκένωση του χώρου γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου για να καταφέρει να προσγειωθεί το… ελικόπτερο.
ΑΚΟΥΣΤΕ την απάντηση της υπαλλήλου, όταν ερωτήθηκε τι θα γινόταν στην περίπτωση που… τα καύσιμα του ελικοπτέρου δεν φτάσουν και αυτό πέσει πάνω στην Βουλή:
plotatzis.forumotion.com