Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της αδικίας των Αξιωματικών Τεχνικών και Ιατρών Λ.Σ.

Η Ομοσπονδία προχώρησε σε νέα πρωτοβουλία που αφορά την ασφάλιση των Τεχνικών και Ιατρών Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΣΑΥ.

Η απαράδεκτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης που με τον Ν. 3865/2010 αποκατάστησε μεν την αδικία εις βάρος των συγκεκριμένων Α/Ξ, αλλά στη συνέχεια υπέκυψε στις πιέσεις για επαναφορά της άδικης αυτής διάταξης, αφορά τους Α/Ξ, οι οποίοι πριν την πρόσληψή τους στο Λ.Σ. είχαν ασφαλιστεί μετά την 01-01-93 στο ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ.

Αυτή η κατηγορία Α/Ξ μετά την αποστρατεία τους από το Λ.Σ. και μέχρι την ηλικία των 65 ετών δεν συνταξιοδοτούνται, ενώ παράλληλα υποχρεούνται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στους παραπάνω φορείς.

Επίσης δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας του Διοικητικού τους φορέα και δεν ασφαλίζονται:


Α) Σε περίπτωση ατυχήματος και αποστρατείας τους με ποσοστό αναπηρίας.

Β) Εάν τεθούν σε πολεμική διαθεσιμότητα.

Απαιτούμαι άμεσα την εκ νέου κατάθεση-προώθηση τροπολογίας από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας για την άρση αυτής της αδικίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ?????? ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ???? ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ????? ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΠΡΟΩΘΕΊΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ....ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ??? ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ???? ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ..........

Ανώνυμος είπε...

Εεεεετσιιιι.... σωστος ο 2.21!
Η ΠΟΕΠΛΣ δεν παιρνει πρωτοβουλιες για τις αδικιες του συστηματος που εχουν φορτωθει στις πλατες και τις ζωες εκατονταδων συναδελφων απλά μαγειρευει φωτογραφικες διαταξεις που ευνοουν συγκεκριμενους (πχ προσφατη διαταξη που προαγει τα ατομα της σειρας του Δριβακου που υπηρετουν στη στερια λες και υπηρετουν ολοι στα σκαφη).
Ο καθε μεγαλοσυνδικαλιστης και οχι μονο , που υπηρετει-σουλατσαρει (αργόσχολος) στο Υπουργειο προσπαθει με καθε τροπο να κερδισει κατι θετικο για την κλικα του , οχι ομως για το γενικο συμφερον.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΑΛΣ
Ασφαλιστικό καθεστώς Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
(τεχνικών - ιατρών)

Απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του ΚΡΑΤΟΥΣ σε επιστολή μας στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη για το ασφαλιστικό καθεστώς Αξιωματικών Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. (Τεχνικών - Ιατρών).
Σχετικά :
http://www.peals.gr/component/content/article/1-category-1/675

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΊΟΥ . ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ http://www.peals.gr/images/pdf/glk.pdf