Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κατάσχεση αλιευμάτων

Κατάσχεση αλιεύματος στην Κάλυμνο
Πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, στην Ιχθυόσκαλα της περιοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα έξι (16) τεμάχια του είδους χταπόδι, κάτω από το επιτρεπόμενο βάρος (350,00 γραμμάρια αντί του προβλεπόμενου των 500,00 γραμμαρίων) και συνολικού βάρους 5 κιλών και 600 γραμμαρίων, τα οποία ανήκαν σε ιχθυέμπορο, χωρίς το προβλεπόμενο δελτίο αποστολής.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το κατασχεθέν αλίευμα φυλάσσεται σε ψυκτικό θάλαμο Ιχθυόσκαλας Δημοσίου Καλύμνου προκειμένου να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα.


==========================
Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης ιχθύων της ιχθυόσκαλας Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από Φ.Ι.Χ. ψυγείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διακόσια σαράντα (240) κιλά ιχθείς του είδους κολιός, υπολειπομένων διαστάσεων 14–16 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 18 εκ.), τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε Ευαγή Ιδρύματα.

Επίσης, βραδινές ώρες χθες, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, εντός της αίθουσας δημοπράτησης της ιχθυόσκαλας Δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εβδομήντα τρία κιλά και εξακόσια γραμμάρια (73,6) όστρακα του είδους κυδώνι, υπολειπομένων διαστάσεων 3–3,5 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 4 εκ.), τα οποία και απορρίφθησαν εκ νέου στη θάλασσα.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

=================
Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Δημοσίου Καβάλας – Κερατσινίου
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Καβάλας και συγκεκριμένα εντός αίθουσας δημοπράτησης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κιλά και τετρακόσια γραμμάρια (8,4) ιχθείς του είδους κολιός, μεγέθους 16 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 18 εκ.) και δεκαεπτά κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (17,5) ιχθείς του είδους τσιπούρα, μεγέθους 18 εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20 εκ.).

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

=================

Βραδινές ώρες χθες, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, από προσωπικό του Γραφείου Αλιείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (4,8) χταπόδια, βάρους 300 - 400 γραμμαρίων έκαστο (αντί του προβλεπόμενου 500 γρ. έκαστο). Ανωτέρω αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγές ίδρυμα.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
=================
Κατάσχεση ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων στην Αλεξανδρούπολη
Στα πλαίσια διενεργούντων ελέγχων που διεξάγει προσωπικό της Λιμενικής Αλεξανδρούπολης, στην ιχθυόσκαλα δημοσίου, πρωινές ώρες χθες, βρέθηκε ιχθυοκιβώτιο χωρίς σήμανση, το οποίο περιείχε επτά (07) κιλά κουτσομούρες υπολειπομένων διαστάσεων (07-1 εκ. αντί του προβλεπομένου 11κ.).

Τα ανωτέρω αλιεύματα αποθηκεύτηκαν σε ψυκτικό θάλαμο της ιχθυόσκαλας από αγνώστους, ενώ υπήρξε διακριτική παρακολούθηση του χώρου, από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μέχρι σήμερα προκειμένου ανακαλυφθούν οι ιδιοκτήτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, τα ανωτέρω αλιεύματα τελικά κατασχέθηκαν, ενώ πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

=================

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα, όπως το τοπικό Λιμεναρχειο !!

Ανώνυμος είπε...

ουαου Λιμεναρχειο Καλυμνου γιου αρ ανμπιλιβαμπλ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρεεεεε για σταματατε... Ο Καλογηρου τα ξεκίνησε όλα αυτά τα χάλια... Και σεις ακολουθατε;;;;;

Ανώνυμος είπε...

πια χάλια ρε 28 2012 6:51:00 μμ εσύ εισαι χάλιας .... δεν κατάλαβα απο πότε οι κατασχέσεις παράνομων αλιευμάτων ειναι χάλια .... ρε Νούμερο ..απο πότε δεν απασχολεί η παρανομη αλιεία το Λ.Σ.??? ρε χάλια μπα και έχει ο μπακακας σου αλιευτικό χάλια ε χάλια... εκτός και αν ο ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ σου πήρε και εσένα την γκόμενα????? είσαι ενα μάτσο χάλια Νούμερο..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

28, 2012 6:51:00 Θα σου πω κατι μεταξύ μας! ο καλογηρου τους σκιζει με το γάντι,,,μάλλον μακακα σε εσκισε κι εσένα...
Οσο για την γκόμενα που λέει ο 28, 2012 7:24:00 σαν να μην εχει άδικο...
Παιδια συνεχίστε!!!!!!!!!