Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ...

Με αφορμή  τις αλλαγές στις μεταθέσεις των στρατιωτικών σας υπενθυμίζουμε σχόλια που κάναμε στην ανάρτηση για την μάχιμη πενταετία...

"Η ενσωμάτωση μιάς και μόνο πρότασης στο ΠΔ μεταθέσεων αρκεί να λύσει το πρόβλημα των μεταθέσεων μια και καλή!!!
Το θέμα είναι αν πραγματικά θέλουν κάτι τέτοιο οι συνδικαλιστές μας ή αν τους βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση...
Ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα!!!

Για τους πριν το 1993 Λιμενικούς δεν υπάρχει λόγος να πούμε τίποτα μιάς και μέχρι το 2015 η πλειοψηφία των Συναδέλφων αυτών θα έχει αποστρατευτεί...
Για τους μετά το 1993 Λιμενικούς, που πλέον θα συνταξιοδοτούμαστε στα 40 χρόνια υπηρεσίας ,
θα μπορούσε να θεσπιστεί το αμετάθετο (μεταθέσεις μόνο στις Υπηρεσίες εντός του ίδιου Νομού βάσει αρχαιότητας όπως γίνεται στην ΕΛΑΣ ) μετά από πχ 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας, με ΒΑΣΙΚΗ(και χωρίς εξαιρέσεις παρά μόνο για σοβαρότατους λόγους υγείας) προϋπόθεση, να ισχύει ΜΟΝΟ!!! για όσους έχουν πχ 3-4 μεταθέσεις στο ιστορικό τους σε διαφορετικούς Νομούς εκ των οποίων η μία να ΠΡΕΠΕΙ !!! να είναι σε μια Υπηρεσία των τριών πρώτων κατηγοριών.
Πιστεύετε ότι αν υπήρχε μια τέτοια πρόταση στο ΠΔ μεταθέσεων, που θα έδινε κίνητρα στους Συναδέλφους ,να εξασφαλίσουν οικογενειακή ηρεμία και σταθερότητα στο μέλλον, θα υπήρχαν άτομα που θα παρακαλάγανε πολιτικούς και συνδικαλιστές να πάνε και να συνεχίζουν να παραμένουν στους τόπους επιλογής τους, μην έχοντας ουδέποτε μετατεθεί εις βάρος των Συναδέλφων τους???
Δώστε κίνητρα κύριοι συνδικαλιστές στο προσωπικό και θα δείτε πως αλλάζει η νοοτροπία όλων και ειδικά των βυσματιών μέσα σε μία νύκτα...Αυτό λέμε!!!
Δώστε κίνητρα!!!Είναι η ΜΟΝΗ !!! λύση."

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις μεταθέσεις-τοποθετήσεις των στελεχών έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία του σχεδίου;

•Έξι μεταθέσεις το πολύ σε 25 έτη υπηρεσίας και μετά απ΄ αυτό το χρονικό διάστημα το στέλεχος να μπορεί να τοποθετείται σε τόπο που θα επιλέξει ή σε απόσταση το πολύ 80 χλμ.
•Στελέχη που υπηρετούν σε φρουρά, που αποτελεί επιλεγμένο τόπο προτίμησής τους δεν μετατίθενται πριν τη συμπλήρωση τριών (3), τουλάχιστον, ετών υπηρεσίας στον τόπο αυτό, ενώ μετατίθενται υποχρεωτικά μετά από διετή τουλάχιστον υπηρέτηση σε φρουρά, που δεν αποτελεί τόπο προτίμησης.
• Οι πίνακες των υπό μετάθεση στελέχών να κοινοποιούνται στις μονάδες μέχρι τις 30 Μαρτίου εκάστου έτους. Αυτοί συνοδεύονται υποχρεωτικά από τους αντίστοιχους πίνακες μορίων των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Στους αποστελλόμενους πίνακες μορίων θα πρέπει να εμφανίζονται συγκεντρωτικά και αναλυτικά τα μόρια εκάστου στελέχους αλλά και η αιτιολογία για όσους δεν μετατίθενται (μη παρέλευση διετίας από τη τελευταία τοποθέτηση, ειδικές καταστάσεις όπως χρόνος διοίκησης, συμμετοχή σε ειδικές αποστολές,άδεια κυήσεως κ.α).

Για τις μεταθέσεις εξωτερικού προβλέπει:

•Πλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, όπως καθορίζονται στα αντίστοιχα έντυπα ανάλυσης καθηκόντων και περιγραφής της θέσης.καθώς και μη κρίση από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων ως προακτέου σε ανώτερο βαθμό από αυτόν που προβλέπεται για τη θέση η οποία απαιτείται να καλυφθεί, κατά το έτος έκδοσης της απόφασης μετάθεσης.
• Να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) ετών από τον επαναπατρισμό του στελέχους λόγω προηγούμενης μετάθεσής του στο εξωτερικό ή στην Κύπρο, για διάστημα πλέον του (1) ενός έτους,με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων της παρούσας απόφασης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος που να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κάλυψης της θέσεως και δεν έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό ή στην Κύπρο.
• Ο χρόνος συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) λογίζεται στη συνολική διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό, μόνο σε περίπτωση εθελοντικής τοποθέτησης κατόπιν ατομικής αναφοράς.
• Ο χρόνος συμμετοχής σε εκπαίδευση στο εξωτερικό λογίζεται στη συνολική διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό, εφόσον η εκπαίδευση έχει συνεχόμενη διάρκεια μεγαλύτερη των τριών (3) μηνών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων .

Η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιείται από τα θεσμοθετημένα Συμβούλια Κρίσεων και αποτελεί υπόθεση εσωτερικής λειτουργίας των δύο Σωμάτων.

"Συνεργάτης Χωρίς Όνομα" είπε...

Τώρα.... μας πείσατε κ. Παπουτσή ότι εποπτεύεις την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους & ότι οι διαδικασίες των κρίσεων ορίζονται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία και όχι από τις κομματικές παρωπίδες & τα έγχρωμα γυαλιά των εκάστοτε υπουργοποιημένων πολιτικάντηδων.....
Σε λίγο, ως υποψήφιος αρχηγός ΠΑΣΟΚ, θα μας πείτε ότι ενδιαφέρεστε κυρίως για την «τιμωρία και κοινωνική εξυγίανση, την ταχεία και πλήρη κάθαρση» αντιδρώντας με σθένος στη «διαπλοκή πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων». Μας κάνατε & γελάσαμε @ανώνυμε29, 12:12

http://theexantas.blogspot.com/2012/02/blog-post_1399.html

ΣΧΟ