Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Καταργήθηκε το Εκλογικό Επίδομα των Αστυνομικών , Πυροσβεστών και Λιμενικών

Με το άρθρο 3 παρ. 2 του Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με τίτλο "Ρυθµίσεις συνταξιοδοτικού περιεχοµένου και άλλες επείγουσες ρυθµίσεις εφαρµογής του Μνηµονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012" , καταργήθηκε το Εκλογικό Επίδομα των Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.
Ειδικότερα στο άρθρο 3 παρ. 2 με το οποίο τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 131 του π.δ. 96/2007 (Α' 116) ορίζεται ότι "2. Οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 9 του άρθρου 20 του ν.2386/1996 (Α΄43), καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη κατά το µέρος που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου ή κατά το µέρος που ρυθµίζει θέµατα που διέπονται από αυτό, καταργούνται."


Συγκεκριμένα η παράγραφος 3 του άρθρου 20 του Ν.2386/1996 όριζε :

"3. Στο αστυνομικό, πυροσβεστικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την έκτακτη απασχόλησή του σε εκλογικής φύσεως εργασίες κατά την εκλογική περίοδο χορηγείται επίδομα , το ύψος του οποίου καθορίζεται με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης".
Η παράγραφος 9 αφορούσε το Λιμενικό Σώμα για το οποίο επίσης καταργείται.
Θα λάβουν εκλογικό επίδομα, οι λειτουργοί και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, επίσης θα δοθεί και στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, τους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει με την υπερεργασία των αστυνομικών κατά την περίοδο αυτή. Εννοούμε τη φρούρηση των Εκλογικών Τμημάτων, την περιφρούρηση των προεκλογικών εκδηλώσεων των υποψηφίων και μάλιστα σε εποχές με την αγανάκτηση του λαού να έχει φτάσει στα όριά της.

Ρυθµίσεις συνταξιοδοτικού περιεχοµένου και άλλες επείγουσες ρυθµίσεις εφαρµογής του Μνηµονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012
Άρθρο 3 παρ. 2
Το άρθρο 131 του π.δ. 96/2007 (Α' 116) αντικαθίσταται ως εξής:
«Αρθρο 131
1. Στους λειτουργούς και υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, καθώς και στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, τους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών, που αποδεδειγμένα απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλης εκδήλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας, τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της οποίας καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών. Η ανωτέρω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο αριθμός των ανωτέρω λειτουργών και υπαλλήλων που απασχολούνται κάθε φορά.
Ειδικά για τους λειτουργούς και υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών, η ανωτέρω αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500) εφάπαξ.
Η συνολική κάθε φορά δαπάνη, για όλους τους ανωτέρω, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ (25.000.000).
2. Οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 9 του άρθρου 20 του ν. 2386/1996 (Α' 43), καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη κατά το μέρος που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου ή κατά το μέρος που ρυθμίζει έματα που διέπονται από αυτό, καταργούνται.
3. Πέραν των ανωτέρω ρητά αναφερομένων δικαιούχων, δεν επιτρέπεται η χορήγηση της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε άλλες κατηγορίες λειτουργών ή υπαλλήλων. Επίσης, δεν επιτρέπεται η διπλή καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης στον ίδιο λειτουργό ή υπάλληλο».



POLICENET.GR

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΑ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ -ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ-ΟΥΤΕ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑ ΜΑΛ..ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΠΤ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ,ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΤΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ....ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

30 μερες τον μηνα μεσα στο Υπουργειο και το Αρχηγειο είναι λογω συνδικαλιστικής αδειας, χαμπαρι δεν πήραν? Αντε να κανουμε παλι ενστολη διαμαρτυρια. Ολες οι ενστολες διαμαρτυρίες που κανουμε γινονται κατοπιν εορτης. Και για να μην πεταχτει κανεις οτι κριτικαρω και δεν συμμετεχω σας λέω ότι εχω κατεβει στο 80% των κινητοποιησεων.....

Ανώνυμος είπε...

Το εκλογικό επίδομα τα τελευταία χρόνια το παίρναμε τιμής ένεκεν και φυσικά οι τυχόν παραπάνω ώρες του τελευταίου Σαββατοκύριακου της προεκλογικής περιόδου δεν αμείβονται πουθενά στον πλανήτη με 800 και 900 ευρώ.
Καλό είναι να λέμε τα πράγματα ως έχουν. Και για όσους απαντήσουν "μα οι δημοτικοί υπάλληλοι έπαιρναν 2.000 ευρώ", θα συμφωνήσω πως δέκα φορές κακώς τα έπαιρναν...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΣΑΣ? ΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΣΑΣ? Ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ??? ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Στο συνάδελφο που μάλλον λόγω άγνοιας έγραψε ότι η Πυροσβεστική δεν συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία,έχω να του θέσω δύο πράγματα υπόψιν:
- αναστέλλεται η χορήγηση καν. αδειών ένα μήνα προ των εκλογών και στο Πυροσβεστικό προσωπικό.
- δεν υπάρχει φυσική παρουσία μας έξω από τα εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών αλλά,γίνεται εκπομπή περιπολικών οχημάτων μας ανά τομέα ώστε να επεμβαίνουμε άμεσα όταν απαιτείται.
Και βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα παραδείγματα εμπλοκής του Π.Σ αρκεί να αναφέρω πχ νυχτερινή παραμονή εντός των στεγασμένων χώρων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, φορτηγών που μετέφεραν εκλογικό υλικό(ψηφοδέλτια κλπ),για λόγους φύλαξης.
Πάντα ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΧΕΤΕ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ? ΑΦΟΥ ΟΤΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ . ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ.ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΤΟΥΣ
ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα . Θα πάρουμε και άδεια . Δεν θα είμαστε όμως επιφυλακή;;;; Αδειες κανονικά;;;