Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Οδοιπορικά τέλος για στρατιωτικούς!Το Ελεγκτικό Συνέδριο τα έκοψε!

Οδοιπορικά τέλος για τους στρατιωτικούς! Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε το κονδύλι για τα οδοιπορικά των στρατιωτικών για τον Φεβρουάριο με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν τα ανάλογα παραστατικά των μετακινήσεων,όπως για παράδειγμα αποδείξεις ξενοδοχείων.Πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ λένε ότι η απόφαση αφορά σς μερικές εκατοντάδες αξιωματικών που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ,αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.


Ως γνωστόν τα οδοιπορικά ήταν μία “πατέντα” που οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες είχαν “εφεύρει” για να αυξήσουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα των στρατιωτικών.Αντί να τους δώσουν αυξήσεις,τους έδιναν αυτό το μικρό ποσό που είχαν ονομάσει “οδοιπορικά”.Αυτή η “πατέντα” είχε εφαρμοστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 80.Σήμερα το ποσό αυτό σε μηνιαία βάση ήταν -κατά μέσο όρο- περίπου 150 ευρώ.Πάνε κι αυτά.


Τι παίρνουν οι στρατιωτικοί

Μία ημέρα οδοιπορικά 29 ευρώ.Πόσες μέρες παίρνουν; Από τρεις ημέρες το μήνα οι κατώτεροι έως οκτώ οι ανώτατοι και πέντε μέρες οι μόνιμοι υπάλληλοι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά το ... εφάπαξ τσεκούρι στο εκλογικό επίδομα, έντονη είναι η φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για ίδια κατάληξη ή για δραστικό ψαλίδισμα στα δύο βασικά επιδόματα, τα οποία βελτιώνουν "διορθωτικά" το βιοτικό επίπεδο του
ένστολου προσωπικού.
Στον αρχικό προϋπολογισμό υπάρχουν οι κωδικοί για την καταβολή της αποζημίωσης για την περαιτέρω ή τη νυχτερινή απασχόληση, πλην όμως το πρόβλημα ανέκυψε με το μνημόνιο Νο2 όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απομείωση κατά 5.000.000 ευρώ, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση ή κάποια πρόβλεψη από που θα εξοικονομηθούν, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το νέο οικονομικό έτος θ' αποτελούν παρελθόν.
Πρόκειται άλλωστε κατά πως λέγεται για δύο επιδόματα, τα οποία θεσμοθετήθηκαν τα μεν πενθήμερα το 2003 ενώ τα νυχτερινά αναπροσαρμόστηκαν στη τωρινή μορφή τους το 2001. Ως εκ τούτου, θεωρούνται μισθολογικά ... "παρένθετα".

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝΤΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΟΠ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 400. Α, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΝΤΑΙΛΙΚΙ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΧΤΡΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΛΑΙΚ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ . ΜΕ ΠΙΑΝΕΤΕ? ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ, ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ Η ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΕΚΟΛΙΚΑ?ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΒΑ . ΘΥΜΑΣΤΕ?ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΑΓΟ ΤΟ ΝΤΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρεπονται αντι να κοψουν τις αμοιβες των 300 κοβουν εκει που μπορουν .

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ...ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΤΣΙΝΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΥΣΙΜΑ..ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ...ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΩΣΤΟ???ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΝ...ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 850 ΕΥΡΩ.