Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ (ΝΣΧ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ)

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Τετάρτη, 29.02.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012», έκανε χθες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης.

«Η Ελλάδα είχε κάποτε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, είχε κάποτε βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα, είχε κάποτε παραγωγική οικονομία. Και τα τρία τα ανατίναξε η Κυβέρνηση της ‘Αλλαγής’ για να χτίσει ένα παρασιτικό κράτος πάνω στα μπάζα», σημείωσε και ανέφερε ως παράδειγμα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), το οποίο με συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1983 ως το 2011, διαχρονικά ζημιώθηκε και έφτασε στο γκρεμό, συμπαρασύροντας και τον Οίκο Ναύτου.


Παραφράζοντας το ‘σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα’, σχολίασε πως τη βαρβαρότητα δεν την έφερε στη χώρα κάποιος αόρατος εχθρός, αλλά συγκεκριμένες ενέργειες ή παραλείψεις, συγκεκριμένων ανθρώπων, και κάλεσε τους συναδέλφους του από το ΠΑΣΟΚ να μη παριστάνουν τους ‘οσιομάρτυρες του Μνημονίου’.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου, ο οποίος ζήτησε τα εύσημα για το Μνημόνιο 1 και το συνέδεσε με το Μνημόνιο 2, ο Κωστής Μουσουρούλης του συνέστησε περισσότερη σεμνότητα, καθώς η αποτυχία του πρώτου, όχι μόνο είχε προβλεφθεί, αλλά συνδέθηκε μετέπειτα με τον τιμωρητικό χαρακτήρα της συμπεριφοράς των εταίρων.
«Η ουσία δεν είναι μόνο το «κούρεμα» του χρέους. Δεν είναι αυτή η βασική διαφορά σε σχέση με το πρώτο Μνημόνιο. Είναι και η μεταβίβαση του χρέους από τις αγορές σε δημόσια χέρια. Αυτό έχει μεγάλη σημασία στην Ευρώπη» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι πάνω στο τραπέζι και η δέσμευση του Προέδρου μας, Αντώνη Σαμαρά, προφορικά και γραπτά, για τροποποιήσεις. Για να διορθώσουμε την πορεία με ανάπτυξη, αλλά και με αλλαγή κλίματος. Η αλήθεια είναι ότι κάτι αρχίζει να διαφαίνεται στο θέμα αυτό δικαιώνοντας τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας», είπε και αναφέρθηκε στη σχετική επιστολή 12 αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα, σχολιάζοντας ως ιδιαίτερα ατυχές το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο μεταβατικός Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος στους υπογράφοντες.

Σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων, τόνισε πως το μέρος της ευημερίας που αφαιρέθηκε, μπορεί να ανακτηθεί μόνο εντός της Ευρώπης, ενώ αντίθετα, όποιες άλλες εναλλακτικές, αόριστες ή θολές, απειλούν και το υπόλοιπο.
Οι ‘επαγγελματίες πατριώτες, που στέλνουν μηνύματα αφύπνισης και ανεξαρτησίας, δεν μπορούν να καταγγέλλουν ό,τι υπηρέτησαν επί δεκαετίες’, είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΛΑΟΣ, αλλά και της Αριστεράς, τους επέκρινε για ‘ιδιότυπο πολιτικό τυχοδιωκτισμό’ και για ‘πολιτικό παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης με ευχολόγια ή θεωρίες’: «Θέλω να ξέρω και απευθύνομαι σε όλους: με ποιον τρόπο θα δώσετε πίσω μισθό και σύνταξη σε αυτόν που τα χάνει; Με ποιον τρόπο; Πώς θα πληρώσετε ξανά τις καλές συντάξεις χωρίς δανεικά; Θα ήθελα μία απάντηση, εκτός αν η Αριστερά θεωρεί το ερώτημά μου πολύ μικροαστικό», είπε και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη από λύσεις για να ανακάμψουμε το συντομότερο, γιατί μέσα από την ανάκαμψη θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αδικία που υφίστανται οι γέροι μας, οι νέοι μας, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πάνω απ’ όλα. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και μέτρο. Το πολιτικό παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης με ευχολόγια ή θεωρίες έχει πεθάνει και πρέπει όλοι μαζί να το κηδεύσουμε. Αν όχι, θα το κάνει πολύ σύντομα ο λαός».

Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Χρ. Παπουτσή, ενός ‘βασικού πρωταγωνιστή της ‘Αλλαγής’, όπως τον χαρακτήρισε και πιστού του δόγματος Παπανδρέου ‘λεφτά υπάρχουν’, σχολίασε πως η παραίτηση αυτή έγινε για λάθος λόγο, σε λάθος χρόνο, κι ενώ σίγουρα υπήρχαν άλλες ευκαιρίες κατά την Υπουργική του θητεία να το πράξει.

Τέλος, σχετικά με το πόθεν έσχες των Βουλευτών, υπογράμμισε:
«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται θάρρος, ήθος και θεσμούς. Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί πάντα θεσμικά. Προτείναμε -και το Προεδρείο της Βουλής ουδέποτε έφερε στην Ολομέλεια μέχρι σήμερα-, συγκεκριμένα μέτρα, καταθέτοντας πρόταση νόμου για το πόθεν έσχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: