Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ...Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Λ.Σ. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ...

Μέχρι και το 50% των οικημάτων ΚΑΑΥ θα διαθέσει από τον Σεπτέμβριο το ΓΕΣ,προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΕΘΑ “τον ερχόμενο Σεπτέμβριο , με την ολοκλήρωση των τακτικών ετήσιων μεταθέσεων, υπάρχει η πρόβλεψη από την στρατιωτική ηγεσία, ανάλογα με τις αιτήσεις στέγασης ανά περιοχή, ο αριθμός των διατιθέμενων κατοικιών να αυξηθεί έως και στο 50% των υπαρχόντων”.


Τον περασμένο Δεκέμβριο εφαρμόστηκε το μέτρο διάθεσης του 30% των οικημάτων των ΚΑΑΥ, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς. Λόγω της εφαρμογής του μέτρου στη μέση της χρονιάς, δεν έχει καλυφθεί ο διαθέσιμος αριθμός κατοικιών.


Κατά τ΄ άλλα ανώτερη πηγή του ΥΕΘΑ απαντώντας στο άρθρο του Onalert “Λεφτά αλλά και πολιτικοί δεν υπάρχουν.Ποια μέτρα θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει για τις ΕΔ”, επισημαίνει μία σειρά μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή:

•Με έγγραφο του ΓΕΣ, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των σχηματισμών για τους Αξιωματικούς και οι Διευθυντές των αντίστοιχων Κεντρικών Ταμείων για τους Υπαξιωματικούς, είναι στη διάθεση του προσωπικού, για την παροχή συμβουλών εφόσον το επιθυμούν, για τις διαδικασίες που μπορούν να ακολουθήσουν προκειμένου να ρυθμίσουν οικονομικά θέματα (δάνεια, πιστωτικές κάρτες κτλ) με τράπεζες.

•Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεταθέσεων, γίνεται σημαντική προσπάθεια, να ικανοποιηθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπ’ όψιν με ιδιαίτερη ευαισθησία τα κοινωνικά και τα οικονομικά κριτήρια που επικαλούνται τα στελέχη με τις δηλώσεις επιθυμίας φρουρών προτίμησης. Όλα τα παραπάνω εξετάζονται σύμφωνα με την απαίτηση για μείωση του κόστους μεταθέσεων, λόγω των μειωμένων διαθέσιμων κονδυλίων στον προϋπολογισμό. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, στους προστάτες ατόμων με ειδικές ανάγκες, στους πολύτεκνους και στην ικανοποίηση αιτημάτων για συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών με υπάλληλους άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου.

•Ήδη εφαρμόζεται η δυνατότητα σίτισης του χαμηλόβαθμου προσωπικού από το συσσίτιο της Μονάδος με την καταβολή του χρηματικού ποσού του κόστους παρασκευής του (περίπου 2,5 €). Επίσης το ωράριο λειτουργίας των λεσχών έχει τροποποιηθεί, έτσι ώστε να μπορεί να σιτίζεται σε αυτές το προσωπικό μετά την αποχώρηση του από τον χώρο εργασίας. Τέλος δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη, να παραλάβουν το φαγητό που παρασκευάζουν οι Λέσχες, συσκευασμένο από την Μονάδα τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΔΠ 3ο ΜΕ ΩΠ: 060923/03-2012 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ. 10 ΑΤΟΜΩΝ. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ.ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΟΠΛΟΝΟΜΕΙΟ (2104191478) ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ Α/Φ (2104191125).