Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

SOS...Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Συνεχίζεται η διαδικασία προληπτικής ανάκλησης/απόσυρσης ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προϊόντα εντοπίστηκε η παρουσία της χημικής ουσίας διχλωροφαινόλης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα προϊόντα:

α) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca – Cola», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με :
i) Ημερομηνία Λήξης : 14 08 12, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VU
ii) Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
iii) Ημερομηνία Λήξης : 16 08 12, Κωδικός Παραγωγής 15Β …* VU


β) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Sprite», σε πλαστική συσκευασία των 1,5 L με :
Ημερομηνία Λήξης : 15 08 12, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VU
και

γ) Ανθρακούχο αναψυκτικό «Coca – Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml με
i) Hμερομηνία Λήξης : 14 08 13, Κωδικός Παραγωγής 13Β …* VT και
ii) Hμερομηνία Λήξης : 15 08 13, Κωδικός Παραγωγής 14Β …* VT

* Σημείωση: Ο αστερίσκος που εμφανίζεται στον Κωδικό Παραγωγής δηλώνει την ώρα παραγωγής

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Coca- Cola Τρία Έψιλον, από τις ανωτέρω παρτίδες έχουν παραχθεί 326.238 τεμάχια αναψυκτικό «Coca- Cola» σε πλαστική συσκευασία των 1,5L, 437.256 τεμάχια «Coca- Cola» σε γυάλινη φιάλη των 250 ml και 52.644 τεμάχια «Sprite» σε πλαστική συσκευασία των 1,5L, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης/απόσυρσης σε ποσοστό περίπου 88%.

Όπως ανακοινώθηκε, από τον εντοπισμό του προβλήματος μέχρι σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατό να βεβαιωθεί η απουσία των εν λόγω προϊόντων από κάθε σημείο διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Από την πλευρά του, ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προχωρήσει σε επιτόπιους ελέγχους σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας, ήτοι στη ΒΙΠΕ. Ηρακλείου, την Αθήνα, το Σχηματάρι, το Ακταίο Πατρών, την ΒΙΠΕ Βόλου και τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες δείγματα, που στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έλεγχοι, που αφορούν στην εποπτεία της ανάκλησης/απόσυρσης. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: