Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Ελλάδα - Σύλληψη για ναρκωτικά στην Κω – Απεγκλωβισμός κινδυνεύοντος ατόμου από δύσβατη – βραχώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης – Διακομιδές ασθενών - Σύλληψη για άγρα πελατών στο Ρέθυμνο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα –

Στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού και αντιπροσωπείας της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Ελλάδα από 16 έως 20 Μαΐου2012, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου ΣΟΥΛΗπρος τον ομόλογό του Αρχηγό της Τουρκικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχο (UH) SerdarDÜLGER,έλαβαν χώρα χθες στο Αρχηγείο Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ στον Πειραιά, διμερείς συνομιλίες υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Σωμάτων, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά τις συνομιλίες, που διεξήχθησαν σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν παράνομους αλλοδαπούς, λαθραία προϊόντα και ναρκωτικά μέσω της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας μεθορίου.

Οι συνομιλίες των Αρχηγών των δύο Σωμάτων θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας και διεξάγονται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που έχουν συμφωνηθεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. 

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε με αμοιβαία ικανοποίηση η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εμπέδωσής της, μέσω κοινών προσπαθειών στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.

====================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό λιμένα της Κω, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και Κω, 23χρονος, διότι βρέθηκε να κατέχει εντός της αποσκευής του ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 5,3 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κω, ενώ η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε. 

====================

Πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου ενημερώθηκε από το Ε.Κ.Α.Β. σχετικά με την ύπαρξη ατόμου το οποίο είχε τραυματιστεί στο πόδι σε δύσβατη – βραχώδη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, Καλού Χωριού, κοντά στη θάλασσα.

Άμεσα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στην περιοχή όπου εντόπισε και με τη συνδρομή του πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 68χρονο τραυματία μεταφέροντάς τον στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου απ’όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο οικείο Γενικό Νοσοκομείο.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

· 58χρονου από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. και

· 52χρονης από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57.

====================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός, διότι παρενοχλούσε διερχόμενα πρόσωπα και τα παρότρυνε προκειμένου να δεχθούν παροχή υπηρεσιών και συγκεκριμένα να προτιμήσουν το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζεται (άγρα πελατών).

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδ/νσης Ασφάλειας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών και πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό ένας αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

========================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής δύο (02) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε ως συνεπιβάτη έναν αλλοδαπό επιδεικνύοντας γι’αυτόν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την προώθησή του λάθρα στο εξωτερικό.

Τέλος, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκαν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, [κάτω από το επικαθήμενο υπήρχαν κατασκευασμένες πόρτες που οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένους-λαξευμένους χώρους στο εσωτερικό του φορτίου (ογκόλιθοι)], έντεκα (11) αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Οι παράνομοι αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν. 

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ κατασχέθηκαν το φορτηγό και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: