Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επιτυχής εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στη Γυάρο

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Χθες (27/05/12) απογευματινές ώρες ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη Ν.ΓΥΑΡΟ επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος (ΚΕΠΙΧ) προκειμένου ενημερώσει για την εξαφάνιση συγγενικού του προσώπου το οποίο ήταν μέλος πληρώματος του αλιευτικού.
Κατά δήλωση του αλιέα, ο αγνοούμενος είχε αποβιβαστεί στη Βόρεια ακτή της Γυάρου νωρίς το μεσημέρι προκειμένου μεταβεί οδοιπορικώς στην προβλήτα των Φυλακών που βρίσκεται στο Νότιο σημείο του νησιού, τοποθεσία στην οποία είχε απολέσει το κινητό του τηλέφωνο. Εκδήλωσε την έντονη ανησυχία του για την σωματική ακεραιότητα του αγνοούμενου γιατί όπως ανέφερε είχαν ήδη περάσει 5 ώρες και δεν είχε εμφανιστεί , αλλά και το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.
Το ΚΕΠΙΧ/ΛΣ αξιολογώντας τις πληροφορίες έδωσε εντολή στο Ναυαγοσωστικό Σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου (Ν/Γ 511) να αποπλεύσει άμεσα προς έρευνα – διάσωση του αγνοούμενου.
Το Ν/Γ 511 πραγματοποίησε έρευνες στην Βόρεια ακτογραμμή της Γυάρου λίγο πριν τη δύση του ηλίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας και επί του σκάφους επέβαινε κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο είχε ως αποστολή να προβεί σε έρευνες από ξηράς. Στις έρευνες συμμετείχαν ακόμα δυο πλωτά του ΛΣ από την Τήνο και την Άνδρο.
Εν τέλει, τα μεσάνυχτα ο αγνοούμενος εντοπίστηκε από τα σκάφη του ΛΣ να βρίσκεται στην βραχώδη ακτή και υπό το φώς των προβολέων τους επιβιβάστηκε στο αλιευτικό σκάφος που έσπευσε να τον παραλάβει, προς ανακούφιση του συγγενούς του.

Όπως δήλωσε ο αλιέας, είχε χάσει το δρόμο της επιστροφής και όταν νύχτωσε δυσκολευόταν να βαδίσει στο κακοτράχαλο έδαφος της Γυάρου.
Το αλιευτικό σκάφος, συνοδευόμενο από το Ναυαγοσωστικό Σκάφος κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σύρου την 03:15 ώρα και ο εντοπισθείς αλιέας οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Σύρου για προληπτικούς λόγους όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: