Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στον Άλιμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Εύρεση αγνοούμενου ατόμου στη Γυάρο – Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στη Ρόδο – Πνιγμός στα Νέα Στύρα Ευβοίας – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ «MOONGLOW» στη Λευκάδα - Σύλληψη στον Ασπρόπυργο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και διακινητή τους με ναρκωτικά

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ–Τ/Ρ–Ι/Φ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Π. 9775 το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των εκβολών Καλαμά Θεσπρωτίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., πλοιάριο Πυροσβεστικού Σώματος, το Ρ/Κ «ΘΥΕΛΛΑ» Ν.Π. 4422 και το Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΡΕΑΣ» Ν.Π. 11816.

Οι έξι αλλοδαποί, που είχαν μετεπιβιβασθεί σε βοηθητικό σκάφος, εντοπίσθηκαν και περισυνελέγησαν από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία τους.

Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε με ίδια μέσα, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το Ε/Γ–Τ/Ρ–Ι/Φ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας, απ’ όπου και του απαγορεύθηκε ο απόπλους. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη μαρίνα Αλίμου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε 62χρονος, κατά την έξοδό του από τον προβλήτα 1 με οπισθοπορεία παρέσυρε μια 46χρονη πεζή.

Η 46χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Ι’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο (02) αλλοδαπούς που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας ένας (01) αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

====================

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης τοπικού σχεδίου περιστατικού Έρευνας και Διάσωσης, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συνέδραμε μεταφέροντας στη ν. Γυάρο, βραδινές ώρες χθες, δύναμη οκτώ (08) ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, δύο (02) αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου και τριών (03) εθελοντών πολιτών προκειμένου να εντοπισθεί ο 50χρονος αλιέας, ο οποίος αγνοείτο στην περιοχή από χθες το απόγευμα.

Μετά τον εντοπισμό του αγνοούμενου από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., που συμμετείχε στις έρευνες, σε βραχώδη ακτή πλησίον ακρ. Πετρίτης Γυάρου, δεύτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. μετέφερε τον 50χρονο καλά στην υγεία του στο λιμάνι, απ’όπου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου.

========================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Στύρων Ευβοίας, κοντά στο λιμάνι 74χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του 74χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία – νεκροτομή και τοξικολογική εξέταση σπλάχνων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Νέων Στύρων.

====================

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα από τον κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Κ «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ.44 ότι στη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας είχε προσαράξει το Ε/Γ-Τ/Ρ «MOONGLOW» Νηολογίου Αμβούργου 2969.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν με υπηρεσιακό όχημα στελέχη της Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας ότι στο προσαραγμένο σκάφος επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους.

Από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε ρήγμα ή θαλάσσια ρύπανση.

Το «MOONGLOW» αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και προσέδεσε με ασφάλεια στη μαρίνα της Λευκάδας, όπου από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

====================

Μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη στον Ασπρόπυργο μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από στελέχη του Β΄ Παραρτήματος της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά 40χρονος ιδιοκτήτης Φ.Ι.Χ. γερανοφόρου οχήματος, το οποίο έφερε ως φορτίο τρία (03) μεταλλικά τεμάχια που αποτελούν μέρος όπως αποδείχτηκε δηλωθέντος κλεμμένου Φ.Ι.Χ. οχήματος.

Από το Β΄ Παράρτημα Ασφαλείας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το Φ.Ι.Χ. γερανοφόρο όχημα και το φορτίο.

===================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών 47χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/ επικαθήμενο), διότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις δύο δεξαμενές καυσίμων του οχήματος πέντε (05) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων πενήντα ευρώ (750) και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ακόμη, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί με μία (01) αλλοδαπή, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Η αλλοδαπή επίσης συνελήφθη ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: