Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΑΛΣ: Αίτημα Προκαθορισμένου αριθμού θέσεων μεταφοράς στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με C-130

Αριθμ. Πρωτ. 03/13

Προς :
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.:
κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο


Κύριε Υπουργέ,
Δια της παρούσης, σας μεταφέρουμε ένα δίκαιο αίτημα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε απομεμακρυσμένες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, νησιά ΒΑ και ΝΑ Αιγαίου κλπ., μακριά από τους τόπους καταγωγής ή μόνιμης κατοικίας τους.


Ως γνωστόν, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από πολλά χρόνια, για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στις ίδιες προαναφερόμενες περιοχές και στο πλαίσιο της οφειλόμενης διοικητικής μέριμνας, διαθέτει ορισμένες ημέρες της εβδομάδος, C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για την μεταφορά των ιδίων καθώς και των οικογενειών τους, από και προς το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, έναντι συμβολικού αντιτίμου.


Με τον τρόπο αυτό, συνδράμει ουσιαστικά τα στελέχη που επιτελούν το καθήκον τους υπηρετώντας την πατρίδα, κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες, ανακουφίζοντας τους από ένα σημαντικό οικονομικό βάρος, αυτό της μετακίνησης τους από και προς τους προαναφερθέντες προορισμούς. 


Όπως ενημερωθήκαμε, την ίδια παροχή και για συγκεκριμένο αριθμό θέσεων - τρείς (03) ανά πτήση - «απολαμβάνουν» και οι συνάδελφοί μας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.


Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που όλοι οι ένστολοι βιώνουμε, ύστερα και από τις πιο πρόσφατες περικοπές των μισθών μας, παρακαλούμε εξετάσατε τη δυνατότητα προέκτασης του δικαιώματος αυτού (προκαθορισμένος αριθμός θέσεων) και για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Ευελπιστώντας στην ικανοποίηση του αιτήματός μας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: