Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Επικίνδυνα παιχνίδια εξουσίας

με τις εκλογές της ένωσης αττικής ξεκίνησε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας με φόντο και όραμα την καρέκλα του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ. Πόλεμος ανακοινώσεων εκατέρωθεν - κατηγορίες σε πηγαδάκια με συναδέλφους και προσπάθεια προσηλυτισμού άλλων ενώσεων και αντιπροσώπων.

Η μιά μεριά - η φιλόδοξη μεριά - έχει ως αρχηγό τον Τσατσουλή (εκτελεστικό όργανο) με υπαρχηγό τον Τσιάνο (ιθύνων νους). Η άλλη μεριά έχει ως αρχηγό τον Δριβάκο και υπαρχηγό τον Δίζελο.
Η πρώτη μεριά για να αποδείξει οτι είναι καλύτερη και πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος στην ποεπλς ο τσατσουλής χρησιμοποιεί τα εξής επιχειρήματα:

---- ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ. Ξεχνάει οτι ο ίδιος είναι 15 χρόνια συνδικαλιστής . Για ποιό νέο αίμα μιλάει;
---- ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ. Επιδιώκει να δημιουργήσει κίνημα λιμενοφυλάκων; με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει την διάσπαση των συναδέλφων σε λφ - υπαξ και αξ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνοχή. η ποεπλς είναι όλων των συναδέλφων και όλων των βαθμίδων.
---- Η ΠΟΕΠΛΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. Ως αντιπρόεδρος της που είναι έχει υποβάλλει ποτέ ενστάσεις ή κάποια πρόταση για αλλαγή;
---- ΦΙΛΙΑ. τσατσυλής και τσιάνος έχουν θυμηθεί όλους τους γνωστούς τους. ανθρώπους που είχαν μαλώσει, κατηγορήσει, βρίσει τώρα πια τους θέλουν μαζί τους. περασμένα - ξεχασμένα και πάντα άλλοι έφταιγαν.
----- ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. Για να ξασφαλίσουν την υποστήριξη τους από άλλες ενώσεις υπόσχονται θέσεις και καρέκλες στην νεα ποεπλς που θα ηγούνται. με τόσες υποσχέσεις πρέπει να αλλάξει και ο αριθμός του διοικητικού συμβουλίου από 19 σε 40.

Η καθημερινή τους ενασχόληση πλέον είναι το κλείσιμο στο γραφείο της ένωσης αττικής και τηλεφωνήματα το ένα πίσω από το άλλο προσπαθώντας να προσηλυτίσουν τους αντιπροσώπους των άλλων ενώσεων. Χρόνο για να το κάνουν αυτό έχουν απεριόριστο μιας και κανείς από τους δύο δεν εργάζεται. Η δουλειά τους στο λιμενικό είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές. πάνω από 10 χρόνια έχουν να φορέσουν στολή έχουν να κάνουν έστω και μία βάρδια, έστω να κατέβουν μιά φορά σε μέτρα τάξης.
Το μεγαλύτερο όπλο τους που το χρησιμοποιούν καθημερινά για την προβολή τους αλλά και για να κατηγορούν είναι το μπλοκ που διαθέτουν.Το costagarda είναι το μπλοκ το οποίο δημιούργησαν και διαχειρίζεται ο τσιάνος.
Δυστυχώς Δριβάκο τόσα χρόνια δεν έβλεπες τι σου ξημέρωνε. Το δεξί σου χέρι - ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ και το αριστερό σου - ΤΣΙΑΝΟΣ ως άλλοι εφιάλτες σε πούλησαν παραβλέποντας και πετώντας στα σκουπίδια όλα όσα έχεις κάνει γι αυτούς. Αγαπητοί συνάδελφοι η αχαριστία είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.
Δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε επαγγελματίες φιλόδοξους συνδικαλιστές. Θέλουμε συνδικαλιστές που να εργάζονται να είναι καθημερινά δίπλα μας έτσι ώστε να γνωρίζουν τα προβλήματα μας. Θέλουμε οι συνδικαλιστές να νοιάζονται για εμάς και όχι για την θέση του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: