Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ομοσπονδίας

Πειραιάς, 20 Ιανουαρίου 2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με έκπληξη σήμερα το πρωί βρήκαμε θυροκολλημένη την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της Ομοσπονδίας μας από τις παρακάτω Πρωτοβάθμιες Ενώσεις :
  • Αττικής Πειραιά & Νήσων
  • Θράκης
  • Κεντρικής Ελλάδος
  • Νοτιοδυτικής Ελλάδος
  • Δυτικής Κρήτης
     Η σχετική αίτηση αφορά την αναστολή της από 09-01-2014 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου για διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου την 09-02-2014. Η εκδίκαση της ανωτέρω έλαβε χώρα την 09:30 σήμερα όπου η Πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για την ερχόμενη Δευτέρα 27-01-2014, αφού η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των πέντε Πρωτοβάθμιων Ενώσεων δεν είχε συζητηθεί καν από τα Διοικητικά τους Συμβούλια και δεν είχε παρθεί βεβαίως σχετική απόφαση. Μένει να αποδειχθεί ποιοι και πως χρησιμοποίησαν τις Ενώσεις ερήμην των μελών τους.

Η πρωτοφανής αυτή αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική πράξη και πρακτική εκθέτει τα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά όργανα, λειτουργεί ως δούρειος ίππος στα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και αντιβαίνει στις καταστατικές διατάξεις της, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία της. Δεν περνάει απαρατήρητο ότι συμπίπτει με μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, μετά την πρώτη θετική εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην σχετική προσφυγή που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας κατά του μνημονίου, βάζοντας μας σε σκέψεις για τον τρόπο και την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να γίνει αυτή η κίνηση.
Το ποιοι πραγματικά είναι οι λόγοι προσβολής της πλέον δημοκρατικής διαδικασίας όπως είναι αυτή των εκλογών καθώς και η επιλογή σπασμωδικών και φοβικών κινήσεων που στρέφουν για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος Πρωτοβάθμιες Ενώσεις σε δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδία, το αφήνουμε στην κρίση σας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει και πρέπει να σταθεί όρθιο, να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αυτή την κρίση, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο που έχει πράξει μέχρι σήμερα, να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του.
Για το Δ.Σ. 
    Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: