Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η μόνη συγνώμη που οφείλει η Ηγεσία είναι στα στελέχη της

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Αν κάπου οφείλει η ηγεσία μια συγγνώμη είναι στο σύνολο των στελεχών Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ που εξέθεσε.

Αποκαθιστώντας την πραγματικότητα, σας ενημερώνουμε ότι πρώτοι απ όλους εκδώσαμε δελτίο τύπου για το τραγικό συμβάν του Φαρμακονησίου τονίζοντας ότι θεωρούμε τουλάχιστον άδικο, άκομψο και προσβλητικό, να ματώνουμε καθημερινά , να κινδυνεύουμε σωματικά και ψυχικά, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αντιμετωπίζοντας καταστάσεις δύσκολες και επικίνδυνες με πενιχρά μέσα και εξοπλισμό και να δεχόμαστε όλη αυτή την πολεμική.

Δεν μπορεί αυτοί που την μια ημέρα είναι οι ήρωες που σώζουν ζωές λαθρομεταναστών, τους βοηθούν και τους περιθάλπτουν, να πνίγουν και να βασανίζουν την άλλη.
Κάνουμε την δουλειά μας κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και δεν μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

Κατανοούμε απολύτως και σεβόμαστε τον πόνο των ανθρώπων πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για νεκρούς και αγνοουμένους και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά πρέπει να είμαστε όλοι.
Κανείς μας δεν είναι ευχαριστημένος από μία τέτοια εξέλιξη, από ένα τέτοιο γεγονός.
Αυτό είναι άλλο και άλλο να μας αποδίδεται δόλος και πρόθεση .

Επίσης με ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του προέδρου Γιώργου Δριβάκου στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ, ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ΣΚΑΙ επισημάναμε πέραν των ανωτέρω ότι, κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να συμμετέχεις σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, να έρχεσαι αντιμέτωπος με την απόγνωση ανθρώπων, που οι ζωές τους κρέμονται από τις δικές σου ενέργειες. Όπως επίσης κανείς δεν γνωρίζει τις δυσκολίες να επιτηρείς και να προασπίζεις τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας που είναι και σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης. Τέλος στα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα δεν μπαίνουμε στην λογική των παράνομων και των νόμιμων. Απλά προσπαθούμε να σώσουμε ζωές.

Δεν νομίζω ότι προσφέρουμε τίποτα με το να συντηρούμε μια τέτοια κατάσταση, γι αυτό θα πρέπει σύντομα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες γιατί από την μία είμαστε βέβαιοι και το ξέρουμε, ότι δεν έχουμε τίποτα, ούτε να κρύψουμε, ούτε να φοβηθούμε και από την άλλη θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούμε στα μάτια της κοινωνίας όπου μέχρι τώρα απολαμβάνουμε της πλήρους εμπιστοσύνης της.

Μετά τα παραπάνω θεωρούμε καταστροφική την επικοινωνιακή πολιτική και διαχείριση της πολιτικής και φυσικής μας ηγεσίας στο θέμα, αφού με τις ενέργειές τους μας έφεραν σε θέση απολογούμενου, η οποία δεν μας ταιριάζει

Η δημόσια συγγνώμη του κ. Αρχηγού στις οικογένειες των θυμάτων και τους Έλληνες για την θέση στην οποία τους φέραμε, κρίνεται ατυχέστατη , αφού η συγγνώμη έχει το χαρακτηριστικό της μεταμέλειας εξαιτίας λάθους που εμείς δεν ενστερνιζόμαστε.

Αυτό που μας εκφράζει είναι η βαθιά λύπη και οδύνη μας για το τραγικό αυτό περιστατικό, έχοντας όμως ήσυχη την συνείδησή μας ότι πράξαμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό τόσο για τα θύματα όσο και τους επιζώντες.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: