Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Με "μαγικά" εξαϋλώνεται η τυχόν επιστροφή των "κλεμμένων" στους απόστρατους ακόμα και στο καλύτερο σενάριο της απόφασης του ΣτΕ

Του Αποστόλη Παπαπαρίση

Όταν ήμουν καλεσμένος στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ τηλεόραση του δημοσιογράφου κ. Γιαννακόπουλου είχα αναφερθεί στη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ και πόσο θα επηρέαζε, το καλύτερο σενάριο αυτής, τη σύνταξη μας. 
 
Είχα πει λοιπόν (στο 10:30) ότι η επιστροφή των "κλεμμένων" για μένα θα ήταν της τάξης των 20 έως 30 ευρώ. Και αυτό χωρίς να έχω κάνει τότε ακριβείς υπολογισμούς. 
 
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς που με άκουσαν (ακόμα και συνάδελφοι) θα είπαν ή δε λέει όλη την αλήθεια... ή δεν ξέρει τι του γίνεται. Σήμερα σας παρουσιάζω με κάθε λεπτομέρεια με ποιο μαγικό τρόπο η μικτή επιστροφή των 318,20 ευρώ (λόγω επιστροφής στο παλαιό μισθολόγιο - παλαιά βασική σύνταξη) μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις, εισφορές, εφορία κλπ, γίνεται καθαρό (στην τσέπη) μόλις 28,27 ευρώ. 
 
Βέβαια δεν είναι το ίδιο για όλους καθόσον εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το σίγουρο είναι ένα. Όποιος νομίζει ότι οι συντάξεις θα επανέλθουν στον Ιούλιο του 2012 πλανάται πλάνην οικτράν. Παρόλα αυτά συνεχίζω να υποστηρίζω ότι πρόκειται για μία θετική εξέλιξη.

Αποστόλης Παπαπαρίσης 
 

1 σχόλιο:

μαχιμος πλωτατζης είπε...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΛΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ http://plotatzides.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5.html